בית המשפט קמא הרשיע את המערער על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בעובדות כתב האישום, בארבע עבירות של מסירת ידיעה כוזבת או מיסמך אחר הכוללים ידיעה כאמור, לפי סעיף 117(ב)(1) לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו- 1975 (להלן: החוק); ניהול ספרי הנהלת חשבונות כוזבים, לפי סעיף 117(ב)(6) לחוק; השתמש בכל מירמה או תחבולה, לפי סעיף 117(ב)(8) לחוק, וגזר עליו 9 חודשי מאסר בפועל אשר יבוצעו בדרך של עבודות שירות, 10 חודשי מאסר על תנאי, קנס כספי בסך 50,000 ₪ והתחייבות כספית על סך 20,000 ₪, להמנע מבצוע עבירה.
במכלול השיקולים החליט בית המשפט קמא להסתפק במאסר שיבוצע בעבודות שירות, תוך שהוא מציין, כי בשונה מהפסיקה שהוצגה, במקרה דנן מדובר בארבע עבירות של מסירת דיווחים כוזבים בדו"חות תקופתיים, ניהול ספרים לא תקין ושימוש במירמה, להבדיל מהמקרים העוסקים בביצוען של עשרות רבות של עבירות, בהם הוטלו עונשי מאסר בפועל.
לדידה, במקרה בו עסקינן המניע ברור וגלוי והוא הליך חידלות הפרעון שמנהל המערער וצדק בית המשפט קמא שלא נתן לכך יד.
בערעורה טוענת המדינה, כי מיתחם הענישה אשר נקבע בגזר הדין נוטה בצורה חריגה לקולא ואילו העונשים שהושתו על המערער אינם הולמים את חומרת העבירות, הנזקים שבצדן, ואת האנטרס החברתי בגמול ובהרתעה.
סעיף 153(א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 קובע כי נאשם רשאי לחזור בו מהודאתו, בכל שלב של המשפט, אם הרשה זאת בית המשפט "מנימוקים מיוחדים שיירשמו". בפסיקת בית המשפט העליון נימנו שלוש עילות מרכזיות אשר בהתקיימן ישקול בית המשפט להתיר למערער לחזור בו מהודאתו, ובין היתר, כשל בייצוג המשפטי.
...
סוף דבר
14.
בהתחשב בכלל לפיו ערכאת ערעור אינה ממצה את הדין עם העבריין כאשר היא מקבלת את ערעור המדינה על עונשו, סבורני כי טוב נעשה אם נקבל את ערעור המדינה ונעמיד את תקופת מאסרו של המערער מאחורי סורג ובריח על 10 חודשים.
אוסילה אבו אסעד, שופטת
סוף דבר, הוחלט פה אחד, כפי חוות דעתו של כב' השופט סבאג, ובהסכמת יתר השופטות, במובן זה שהערעור של המערער על שני חלקיו נדחה בזאת (ע"פ 31043-07-23).