מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודאה והרשעה בתקיפת עובד ציבור, ניסיון תקיפה ואיומים

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע בבצוע עבירת תקיפת עובד ציבור וניסיון תקיפת עובד ציבור, עבירות לפי סעיפים 382א(א) ו- 382א(א) בשילוב 25 לחוק העונשין, בהתאמה.
לענייננו יפים דברי בית-המשפט העליון בע"פ 5214/13 מחמוד סירחאן נ' מדינת ישראל (נבו 30.12.2013), והגם שנכתבו בהקשר של אלימות כלפי שוטרים, ברי כי הדברים נכונים גם בהתאמה כלפי סוהרים: "יש להביע סלידה ושאט נפש ממעשי תקיפה המכוונים כלפי העוסקים במלאכת השמירה על ביטחונו של הציבור ועל אכיפת החוק. "מעשי תקיפה ואיומים כלפי שוטרי משטרת ישראל, רק מפני שהם ממלאים את תפקידם כחוק, מערערים את המוסכמות הבסיסיות ביותר של החברה הדמוקרטית בה אנו חיים. חברה המכבדת את שילטון החוק ואת זכויותיו של הזולת לא תאפשר פגיעה בנציגי החוק, וכל פגיעה שכזו צריכה להתקל בקיר ברזל של אפס סובלנות"" מדיניות הענישה הנוהגת בעבירות תקיפה סוהרים מלמדת ככלל על טווח ענישה של מאסר אותו ניתן לרצות בדרך של עבודות שירות ועד למקרים חמורים יותר של מאסר בפועל: ת"פ (שלום ב"ש) 1116-04-14 מדינת ישראל נ' אדם עזאלדין (נבו 27.10.2014) הנאשם הורשע לאחר ניהול הוכחות בעבירת תקיפת עובד ציבור בכך שהיכה סוהר בפניו וגרם לאדמומיות מעל עינו וחתך בשפה התחתונה.
ת"פ (שלום רמ') 27973-02-17 מדינת ישראל נ' מקסים מון (נבו 09.05.2018) הנאשם הורשע על פי הודאתו בתקיפת עובד ציבור בכך שתפס בבסיס של קומקום והכה באמצעותו בראשו של סוהר אשר הגיע לתאו על מנת להוציא מוצרי חשמל.
...
משכך, לא מצאתי כי יש להקיש מעונשו של השותף לעונש הנאשם במסגרת כתב אישום זה. בהתאם לאמור לעיל, סבורני כי מידת הפגיעה בערכים החברתיים שנפגעו כתוצאה מביצוע העבירה הינה בינונית, ומצאתי לקבוע כי מתחם העונש ההולם נע בין 6 חודשי מאסר שניתן לרצות בעבודות שירות, לבין 12 חודשי מאסר בפועל (ודוק – מתחם זה נמוך ביחס לפסיקה שהובאה לעיל אשר ניתנה בצידם של מעשים ונסיבות מעט חמורים יותר מאלו המיוחסים לנאשם- יב"ד).
בשקלול מכלול הנסיבות, תוך מתן משקל להודאת הנאשם על היבטיה החיוביים, סבורני כי יש להשית על הנאשם עונש ברף התחתון בת"פ 54673-05-17 וביתר התיקים בהם הורשע, באמצע המתחמים שנקבעו.
בטרם יוכרע העונש הסופי של הנאשם, יש להדגיש כי אין המדובר בחישוב אריתמטי, ודוק, יפים לעניין זה דברי בית-המשפט העליון בע"פ 5768/10 פלוני נ' מדינת ישראל (נבו 08.06.2015): "עיקרון ההלימה נבדק הרי גם באופן יחסי. דהיינו – חומרת המעשה לעומת מעשים אחרים. בהמשך לקו זה, ניתן גם להרהר אחר העונש הראוי, לו פרמטר אחד היה משתנה כלפי מעלה או מטה. למשל, בתיק שבו יש שני קורבנות, מה היה קורה לו היה קורבן אחד או שלושה. מה הייתה עמדת בית המשפט לו המקרים היו מתבצעים לא במשך חמש שנים, אלא שמונה שנים או שנתיים. כמובן, בית משפט אינו צריך לערוך טבלה, ואינו חייב לקבוע איזה עונש היה גוזר לו היה מדובר בשינוי זה או אחר. יחד עם זאת, תורת הענישה היחסית עשויה לשמש כלי הבהרה, ולו פנימי. הנה כי כן, יש לשמור על מדרג. עונש הולם הוא עונש שמתאים לנסיבותיו. ודוק, בנסיבות התיק הנדון, ולא תיקים אחרים. כשם שיש מקום לגזור עונש חמור ביותר במקרה החמור ויוצא הדופן, כך אין לגזור עונש שכזה במקרה שאינו נמצא ברף העליון, על אף חומרתו. ככל שמדובר בתוצאה עונשית חמורה יותר, על בית המשפט לבחון את עצמו היטב. כלי ההבהרה שהוצגו לעיל יכולים לתרום לשמירה על מדרג ראוי, אך אין הם בגדר סוף פסוק. התמונה הכוללת חשובה עד מאוד. אין עסקינן בשיטת ניקוד, או באריתמטיקה. ענישה היא מלאכת מחשבת – ולא מלאכת מחשב." דברים אלה מוצאים ביטוי גם במסגרת סעיף 40יג(ב) לחוק העונשין, אשר משאיר שיקול דעת לבית-המשפט בין אם "להרכיב" את העונש הכולל לכלל האירועים הנדונים, בנפרד מכל מתחם, תוך ציון מידת חפיפה והצטברות, או שמא לגזור עונש אחיד לכל האירועים, מבלי לבצע פעולה אריתמטית אחרונה זו. סבורני כי הדרך השנייה היא הדרך המתאימה יותר לגזר דין זה. סוף דבר נוכח האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: 21 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו על פי רישומי שב"ס בהליכים בהם נדון במסגרת גזר דין זה, אשר ירוצו במצטבר לכל מאסר אחר אותו מרצה הנאשם (ככל שמרצה).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הוא קלל את אחראית המשמרת, ניסה לתקוף אותה באמצעות קערת נירוסטה, התפרץ פעם ופעמיים לתוך המסעדה פנימה במרדף אחריה, תקף עובדים במכות ידיים, באגרופים ובחפצים (קערה, כפכף, כסא), השליך עליהם חפצים שונים (סכו"ם, כוסות, קפה חם ועוד), היכה את אלמוג פעם אחר פעם בראשו ובפלג גופו העליון באמצעות הקערה והטיח בו כסא.
הנאשם (מס' 2) הורשע בהתאם להודאתו בשתי עבירות של תקיפת עובד ציבור, תקיפה הגורמת חבלה ואיומים.
...
קביעת המתחם: לאחר שבחנתי את השיקולים המנויים בסעיף 40ג(א) וסעיף 40ט לחוק העונשין, לאור הממצאים עליהם עמדתי לעיל ובהתחשב במדיניות הענישה הנוהגת, מצאתי לקבוע מתחם ענישה בין 8 חודשי מאסר שניתן לרצות בעבודות שירות לבין 20 חודשי מאסר בפועל.
התרשמותה של קצינת המבחן מקובלת עליי, וכך אף המלצתה.
תוצאה החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

כללי הנאשם הורשע, בהתאם להודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן, בבצוע עבירת ניסיון לתקיפת עובד ציבור, עבירה לפי סעיפים 382א(א) ו-25 לחוק העונשין, תשל"ז -1977 (להלן: "החוק"), עבירת הפרעה לעובד ציבור, עבירה לפי סעיף 288א(1) לחוק, עבירת העלבת עובד ציבור, עבירה לפי סעיף 288 לחוק, ועבירת היתנהגות פרועה במקום צבורי, עבירה לפי סעיף 216(א)(1) לחוק.
ברע"פ 8748/10 נמירי נגד מדינת ישראל (07/12/10), נדחתה בקשת רשות ערעור של נאשם, אשר הורשע בהתאם להודאתו בבצוע עבירות תקיפת שוטר, העלבת עובד ציבור ואיומים, והוטלו עליו, בין היתר, 5 חודשי מאסר בפועל, חרף המלצת שירות המבחן להטיל עליו של"צ. בית המשפט העליון קבע כי לא נפל פגם בהחלטה וקבע כי לא ניתן לומר שהטלת מאסר בפועל בגין העבירות עליהן נותן הנאשם את הדין חורגת מיגדרי הראוי והמקובל.
...
בחינת מידת הפגיעה בערך החברתי המוגן מובילה למסקנה כי הפגיעה בערך המוגן הייתה ברף הנמוך - בינוני של המתחם, וזאת בשים לב לחומרת האמירה של הנאשם ולמיקום הנפיץ של התרחשות האירוע, אל מול העובדה שלא נגרמה בסופו של יום פגיעה במתלונן וכי מדובר באירוע נקודתי.
באיזון בין השיקולים השונים, כמפורט לעיל, בשים לב באופן ספציפי לעובדה כי הליך פלילי קודם לא הרתיע הנאשם מלשוב ולבצע עבירות דומות אך מנגד אף להליך הטיפולי בו השתלב, שוכנעתי כי יש לגזור על הנאשם עונש ברף הבינוני - נמוך של המתחם.
בשים לב להמלצת שירות המבחן ולאור הטלת המאסר מצאתי כי ניתן להסתפק בחתימה על התחייבות ולהימנע מהטלת קנס במקרה זה. אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 30 ימי מאסר בפועל אשר ירוצו בעבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

רע"פ 1648/14 יעקב יפרח נ' מדינת ישראל (8.4.14), המבקש הורשע, לאחר ניהול הוכחות, בעבירות תקיפת עובד ציבור, הפרעה לעובד ציבור ואיומים.
ת"פ (ק"ג) 23636-06-18 מדינת ישראל נ' אבו שארב (11.6.20) - הנאשם הורשע, בהתאם להודאתו, בעובדות כתב אישום מתוקן, בבצוע עבירות ניסיון לתקיפת עובד ציבור, הפרעה לעובד ציבור, העלבת עובד ציבור והתנהגות פרועה במקום צבורי, לאחר שקילל וירק לכיוון קב"ט חברת שמירה במעבר תרקומיא.
...
אין בידי לקבל את המלצת שירות המבחן במקרה זה. כפי שהוסבר באריכות לעיל, משהפכה אלימות כלפי צוותים רפואיים למכת מדינה, יש להוקיעה על ידי ענישה הולמת, ולכל הפחות על ידי הטלת מאסר לריצוי בעבודות שירות.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: חמישה חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שרות – בעירייה ובמתנ"ס של בית שאן.
מועד תחילת עבודות השירות אשר הומלץ בחוות הדעת חלף, ולפיכך אני מורה לנאשם להתייצב לריצוי עונשי ביום 18.12.2022 במפקדת גוש צפון ליד כלא מגידו, לממונה יש סמכות לשנות את התאריך בהתאם לאילוצים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע: הנאשם הורשע על-יסוד הודאתו בעובדות שני כתבי האישום המתוקנים ביום 07.06.23.
עבר פלילי: לחובת הנאשם עבר פלילי מכביד הכולל 8 הרשעות, האחרונה מ30.12.2019 בעבירות זהות של איומים וניסיון לתקיפת עובד ציבור, בגינם נגזר עליו מאסר בפועל לתקופה של 7 חודשים חופף ומצטבר, מאסר מותנה וקנס.
...
מכל המפורט לעיל, סבורני בהיקש המתאים לענייננו, כי מתחם הענישה ההולם לעבירת האיומים בה הורשע הנאשם בתיק 50552-02-22 נע בין מספר קצר של חודשי מאסר ברף התחתון ועד ל12 חודשי מאסר ברף העליון, לצד עונשים נלווים.
מכל המפורט לעיל, סבורני בהיקש המתאים לענייננו, כי מתחם הענישה ההולם לעבירה אותה ביצע הנאשם בנסיבות המתוארות בתיק זה נע בין 8 חודשי מאסר ברף התחתון לבין 18 חודשים בפועל ברף העליון, לצד עונשים נלווים.
לאחר ששקלתי מכלול השיקולים, לחומרה ולקולא, גוזר אני על הנאשם את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר בפועל, שירוצו במצטבר למאסר אותו מרצה הנאשם נכון להיום, ופירוטם כדלקמן: · 10 חודשי מאסר בגין 2 התיקים דנן שבמבוא .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו