מינעד הענישה נגזר, בין היתר, מהקף הסחר בסמים, סוג הסם, כמות הסם הנמכר, התמורה הכספית, מספר הקונים באבחנה בין מכירת סם לבגיר או קטין, פרק הזמן שבו בוצעו העיסקאות, וכיוצ"ב. על מינעד הענישה בעבירות אלה ניתן ללמוד מהפסיקה שלהלן:
ברע"פ 5698/17 ליפצר נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 4.9.2017) אושר עונש של 30 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית שנגזרו על נאשם שהורשע, לאחר שמיעת ראיות, בבצוע 15 עבירות של סחר בסם מסוכן מסוג קאנבוס ל-8 קונים שונים במשך כשנה, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית וכן אספקת סמים.
בית המשפט המחוזי קבע כי: "אין בכל הנסיבות המקילות כפי שהובאו על ידי בית המשפט קמא כדי להצדיק הטלת עונש מאסר לתקופה מיצטברת של 15 חודשים, אשר הולמת מס' מועט של מכירות סמים ולא מכירה ב – 16 הזדמנויות של חשיש וקנאבוס לאחרים, שאינם סוכנים סמויים".
בעפ"ג (מרכז-לוד) 8209-08-19 מדינת ישראל נ' פסו (9.12.2019), היתקבל ערעור המדינה על קולת עונשו של נאשם שהורשע בהתאם להודאתו בעבירות סחר בסמים, בעבירות החזקת סם שלא לצריכה עצמית והחזקת כלים להכנת סם שלא לצריכה עצמית.
...
אשר על כן, בהתחשב בכלל נסיבות ביצוע העבירות כפי שפורטו לעיל, לרבות משך ביצוען, מספר העסקאות, תדירותן, סוג הסם, כמות הסם, התמורה הכספית עבור מכר הסם, מספר הקונים והיות שניים מהם קטינים, ולאור מדיניות הענישה הנוהגת במקרים דומים, אני קובע כי מתחם הענישה ההולם בענייננו נע בין 20 ל-42 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
סוף דבר
לפיכך, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
27 חודשי מאסר בפועל, שמניינם החל מיום מעצרו, בהתאם לרישומו שב"ס.
מאסר על תנאי בן 9 חודשים למשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר, לבל יעבור כל עבירה מסוג פשע לפי פקודת הסמים המסוכנים.