מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודאה והרשעה בגרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

המערערת הורשעה, על פי הודאתה, במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב האישום המתוקן הנ"ל, בעבירות של: הריגה לפי סעיף 298 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין) וגרימת חבלה חמורה (2 עבירות), לפי סעיף 333 לחוק העונשין, בצרוף סעיף 62(2)(3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן: פקודת התעבורה), ביחד עם סעיף 39א לפקודת התעבורה.
לגבי ענישה של מי שהורשע בהריגת אדם בתאונת דרכים, כאשר למורשע נסיבות אישיות מקילות במיוחד – השוו לאחרונה: ע"פ 1826/14 רווית דוד נ' מדינת ישראל (4.8.2014), וביחס לענישה של מי שהורשע בגרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים ומצבו האישי מצריך יחס מקל – עיינו לאחרונה: רע"פ 2996/13 נייאזוב נ' מדינת ישראל (13.8.2014)).
...
לגבי ענישה של מי שהורשע בהריגת אדם בתאונת דרכים, כאשר למורשע נסיבות אישיות מקלות במיוחד – השוו לאחרונה: ע"פ 1826/14 רווית דוד נ' מדינת ישראל (4.8.2014), וביחס לענישה של מי שהורשע בגרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים ומצבו האישי מצריך יחס מקל – עיינו לאחרונה: רע"פ 2996/13 נייאזוב נ' מדינת ישראל (13.8.2014)).
גם בקביעה זו, הנסמכת על התרשמותה של הערכאה המבררת מעדויות מומחים שנשמעו בפניה, תוך העדפת חוות-הדעת מטעם המשיבה על פני חוות-דעתו של המומחה מטעם המערערת – לא מצאנו מקום להתערב, בהיעדר עילה לכך (עיינו והשוו: למשל: ע"פ 8279/11 מור נ' מדינת ישראל (1.7.2013)), ובפרט כאשר לא נטען בפנינו לשינוי חמור במצבה הרפואי של המערערת מאז מתן גזר-הדין.
אשר על כן – הערעור נדחה.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ברע"פ 1267/18 אבו סביתאן נ' מדינת ישראל (28.2.18) נדחתה בקשת רשות ערעור של נאשם אשר הורשע על-פי הודאתו בעבירת גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים.
...
אני סבור כי שקלול השיקולים לקולא ולחומרה בפרשה זו, בדומה מאד לפרשת אל עביד שסקרתי לעיל, מצדיקים 8 חודשי מאסר לריצוי בפועל לצד 8 שנות פסילה בהתאמה.
אני סבור כי תמהיל הענישה הכולל בפרשה זו גם מחייב פיצוי למשפחת המנוחה.
לפיכך, אני מקבל ההסדר המוצע על ידי הצדדים ודן את הנאשם לעונשים הבאים: גוזר על הנאשם 8 חודשי מאסר לריצוי בפועל מאחורי סורג ובריח.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ברע"פ 1267/18 אבו סביתאן נ' מדינת ישראל (28.2.18) נדחתה בקשת רשות ערעור של נאשם אשר הורשע על-פי הודאתו בעבירת גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים.
...
נוכח אבדן פרנסת הנאשם והעובדה כי הוא אב ל- 7 ילדים, וכן לאור תמיכתו מרצונו כלכלית במשפחת המנוח, אני מחליט להימנע מגזירת רכיב פיצוי כספי.
לפיכך, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים: גוזר על הנאשם 9 חודשי מאסר.
(עבירות התנאי בהתאם לקבוע בפקודת התעבורה) הנני גוזר על הנאשם 6 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילה או גרימת מוות ברשלנות והכל תוך 3 שנים מהיום.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הפניתה לעברה התעבורתי של הנאשמת הכולל הרשעה בגרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים בגינה נדונה לעבודות שרות ו-15 שנות פסילה.
בכל הנוגע לאופן ריצוי עונש המאסר, אני סבור כי יש מקום לאפשר לנאשמת לרצותו בעבודות שרות זאת, בעיקר נוכח העובדה שמדובר בפעם הראשונה בה הנאשמת הורשעה בעבירה של נהיגה בזמן פסילה, נסיבותיה האישיות, הודאתה המידית, התקופה בה הייתה נתונה במעצר בית מלא והנזק הכבד שייגרם למשפחתה ובפרט לילדיה הקטינים באם תשלח למאסר מאחורי סורג ובריח.
...
הדגישה כי גם פסילה ארוכה לא היוותה גורם מרתיע עבור הנאשמת ובנסיבות אלו אין מנוס מהטלת עונש מאסר.
אני גוזר על הנאשמת מאסר על תנאי לתקופה של 10 חודשים שלא תעבור בתוך 3 שנים עבירה של נהיגה בפסילה בניגוד לסעיף 67 לפקודת התעבורה ו/או נהיגה ללא רישיון נהיגה בניגוד לס' 10.
אני גוזר על הנאשמת 6 חודשי מאסר בפועל בעבודות שירות בבית מרים ברח' השקד 1 בקרית חיים (חמישה ימים בשבוע, 8.5 שעות עבודה יומית).
<#5#> החלטה בהתאם לעמדת הצדדים, אני מורה על החזרת הפיקדון בתיק המעצר לידי עו"ד קרן.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאשם טען כי על בית המשפט לאזן בין כלל השיקולים ולקחת בחשבון, מחד, את העובדה כי מדובר בארוע שתוצאתו טרגית לכל המעורבים ובפרט לנפגעי העבירה, ומאידך, לשקול נסיבותיו האישיות של הנאשם, שתוף הפעולה, החרטה שהביע, הודאתו, מצבו המשפחתי כמתואר בתסקיר, הפגיעה במקור פרנסתו, העובדה כי הנאשם לא היה עצור בתיק זה, הרשלנות שלשיטתו מצויה ברף הנמוך בלבד, והאנטרס הצבורי.
כמו כן, לעקרונות הגמול וההרתעה וכן להגנה והשמירה על שלום הציבור יש לתת משקל מכריע על פני נסיבות אישיות של נאשם: "עם כל הצער שבדבר סבורני כי יש ליתן במקרה דנן משקל מכריע לשיקולי הגמול וההרתעה ואין בנסיבותיו האישיות של המערער כדי להקטין את הצורך בהעדפת האנטרס הצבורי כי על המורשעים בעבירת גרם מוות ברשלנות יוטל עונש מאסר בפועל, כך שיועבר לכלל החברה מסר חד וברור כי יש להקפיד על חוקי התנועה על מנת להלחם בנגע תאונות הדרכים, הגובה מחיר כבד מדי יום" (ע"פ 6358/10 מחמוד קבהא נ' מדינת ישראל (24.3.11)) בעבירה של גרימת מוות בנהיגה רשלנית מיתחם העונש ההולם נע בין מאסר המינימום הקבוע בסעיף 64 לפקודת התעבורה, דהיינו 6 חודשים ועד לעונש המאקסימום - 3 שנות מאסר.
...
לאור האמור, ולאחר ששקלתי את חומרת העבירות והתוצאה הקשה, האינטרס הציבורי בשמירה על חיי אדם ומניעת תאונות דרכים, את מתחם הענישה הנוהג בעבירה זו, את נסיבותיו האישיות של הנאשם, העבר התעבורתי, העובדה שהנאשם בחר לקחת אחריות מלאה ולהודות באשמה תוך חיסכון בזמן שיפוטי יקר, הבעת הצער העמוק, וכן נסיבותיו האישיות של הנאשם כעולה מתסקיר שירות המבחן כאמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: מאסר בפועל אני דן את הנאשם למאסר בפועל למשך 16 חודשים.
מאסר על תנאי אני דן את הנאשם למאסר לתקופה של 12 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
פיצוי הנני גוזר על הנאשם פיצוי כספי בסך 36,000 ₪ אשר יחולקו באופן הבא: 20,000 ₪ לטובת עזבון המנוח 12,000 ₪ לנפגעת העבירה יוליה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו