מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הובלת פסולת בנין באמצעות משאית לפי חוק שמירת הניקיון

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד צוין בכתב האישום, שבאותם המועדים עסק המשיב מס' 1, בין השאר, באיסוף, הובלה ופינוי של פסולת ופסולת ביניין, באמצעות משאית ושופלים ועיסוק זה הוא עסק טעון רשוי.
המדינה מדגישה, שעונש המאקסימום בעבירות לפי חוק שמירת הניקיון הוא מאסר שנה או קנס בסך 226,000 ₪ עבור כל אחד מן המשיבים לכל עבירה, במכפלת ארבע העבירות בהן הורשעו המשיבים.
נציין, שבעניינינו חילוט הכלים שנתפסו נתון לשיקול דעתוֹ של בית המשפט (סעיף 15ב(א) של חוק שמירת הניקיון, התשמ"ד-1984), וזאת במובחן מהוראת סעיף 15ב(ב) של החוק, הקובעת בהוראה מנדטורית שיש לחלט את הרכב ממנו הושלכה הפסולת, בנוסף על כל עונש, לאחר שהורשע אדם בבצוע עבירה שניה לפי סעיף 13(ג)(1א)(א) של החוק, ככל שהעבירה השניה בוצעה בתוך שלוש שנים ממועד ביצוע העבירה הקודמת.
...
(א) בכל הנוגע למשיב מס' 1 – אנו מקבלים את הערעור באשר לשיעורו של הקנס ומעמידים אותו על 120,000 ₪ או 200 ימי מאסר תמורתו, וזאת חלף הקנס שהטיל בית משפט קמא.
(ב) אנו מורים על חידוש המאסר המותנה בן 6 החודשים שבת"פ 56216-01-12 לתקופה של שנתיים החל מהיום.
(א) בכל הנוגע למשיב מס' 2 אנו מקבלים את הערעור לגבי עונש המאסר המותנה שהוטל עליו ומעמידים את תקופת המאסר המותנה על שלושה חודשים למשך שלוש שנים, במקום פרק הזמן שקבע בית משפט קמא.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כתבי אישום כתבי האישום שהוגשו כנגד הנאשמים מייחסים להם ביצוע ריבוי עבירות לפי חוק שמירת הניקיון, תשמ"ד – 1984 - פינוי פסולת לאתר שאינו מורשה, עבירה לפי סעיף 7(ד) בחוק שמירת הניקיון ביחד עם סעיף 13(ב)(4א) בחוק, וכן ליכלוך והשלכת פסולת ברשות הרבים, עבירה לפי סעיף 2 בחוק, ביחד עם סעיפים 4 ו - 13(ג)(1א)(א) בחוק.
בתקופה הרלבנטית לכתב האישום, בת חמש שנים תמימות, ביצעו הנאשמים איסוף, הובלה ושפיכה של עשרות טונות פסולת ביניין, ללא רישיון עסק וללא היתר, תוך גרימת ליכלוך, נזק וזיהום סביבתי באמצעות המשאיות שבבעלותם.
...
לעתים אין מנוס מהימנעות מציון המועדים, או מתחימתם בפרקי זמן שונים.
משכך, ולאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים כמו גם את כתבי האישום עצמם, לא ניתן להימנע ממסקנה כי אלו נוסחו על פניו, באופן גורף ביותר ועמום.
אשר לטענות בדבר חומרי החקירה, מקובלת עליי עמדת המאשימה לפיה אין זה מתפקידה לברור עבור הנאשמים מה מהווה חומר חקירה רלוונטי.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בתאריך 20.2.20 הגישה המשיבה כתב אישום כנגד העורר ואח', כשע"פ עובדות כתב האישום: הנאשמים הובילו פסולת ביניין, ללא היתרים כדין החל מאמצע שנת 2018 ועד 8/19 מועד בו נתפסו המשאיות (ביניהן 2 המשאיות נשוא בקשה זו) באמצעותן הובילו את הפסולת והשליכו כ 2,500 פעמים פסולת ביניין ברשות הרבים ללא היתר כדין ושלא באתר מוסדר.
גם ע"פ סעיף 15ב' לחוק שמירת הנקיון, אם הורשע אדם בעבירה לפי חוק שמירת הנקיון, רשאי בית-המשפט לצוות על חילוט חפץ ששמש לבצוע העבירה.
גם אם העורר הורשע רק אחרי האירועים, הרי שבנסיבות בהן כתב האישום הקודם הוגש עוד ב3/19 וגם במסגרתו נאשם העורר על עבירות ע"פ חוק שמירת הניקיון והשלכת פסולת ברשות הרבים באמצעות משאיות (גם אם אחרות) שבבעלותו ואילו העבירות ע"פ כתב אישום דנן המשיכו עד 8/19 יש כדי להצביע על כך שהעורר לא חשש לשוב ולבצע את אותן עבירות.
...
מאחר שכפי שיפורט להלן, שוכנעתי כי בנסיבות, אין מקום לקביעת תנאים כלשהם, שכן גם תנאים מחמירים לא יועילו בהתייחס לתכלית המניעתית של התפיסה ובנסיבות הספציפיות של העורר שבפני, אין מקום להיעתר גם לבקשה חלופית זו. צודק העורר בטענתו כי תפיסת המשאיות פוגעת בזכות הקניין שלו ואף בזכותו להתפרנס באמצעותן.המדובר לפיכך בפגיעה הן בזכות הקניין והן בחופש העיסוק.
כאמור,העובדה שהעורר המשיך בהתנהלות זו כ 5 חודשים לאחר שהחל להתנהל נגדו משפט בגין כתב אישום דומה,מחזקת את המסקנה כי אין ליתן אימון בכך שאם יוחזרו לו המשאיות ,לא ישוב ויעבור באמצעותן עבירות דומות.
לאור כל האמור ,אני מורה על דחיית הערר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בכתב האישום נטען, בעקרי הדברים, כי הנאשמת הנה חברה העוסקת בעבודות עפר פיתוח ובניה (להלן: "החברה"); הנאשם 2 הנו מנכ"ל החברה ובעליה בשותפות עם אחיו; הנאשם 3 עובד כנהג בחברה כשכיר; במועד הארוע משאית מסוג מרצדס מספר רשוי 16-042-12 (להלן:, "המשאית") הייתה בבעלות החברה; הובלת פסולת הנה עסק טעון רשוי לפי פריט 5.1ב' לצוו רשוי עסקים (עסקים טיעוני רשוי), התשע"ג- 2013 (להלן: "צו רשוי עסקים"), ולפי חוק רשוי עסקים התשכ"ח-1968 (להלן: "חוק רשוי עסקים"); ביום 26.10.2015, בסמוך לשעה 12:32, במסגרת עבודתו בחברה, הנאשם 3 הוביל את המשאית שהיא עמוסה בפסולת ביניין אל שכונת רמות בבאר שבע, בנקודת הציון שפורטה בכתב האישום, במקום שהנו שטח פתוח ברשות הרבים; הנאשם 3 השליך במקום על קרקע חשופה פסולת ביניין שכללה בלוקים גדולים שבורים, חומרים ושברי חומרים המשמשים לבניה או שנעשה בהם שימוש בקשר לעבודות בניה, ובכלל זה ערמות אדמה וחלקי הריסות של מבנים; במועד האמור לא היה לחברה רישיון עסק להובלת פסולת עבור המשאית; הנאשמים 1-3 השליכו פסולת ולכלכו את רשות הרבים ופינו פסולת לאתר שאינו מורשה לפינוי פסולת; הנאשמים 1 ו-2 ניהלו והפעילו עסק לפסולת ביניין מבלי שהיה ברשותם רישיון עסק כדין.
הנאשמים לא כפרו בכך שהחברה עוסקת בעבודות עפר פיתוח ובניה והנאשם 3 עובד אצלה כנהג שכיר, אך הכחישו שהנאשם 2 הנו בעליה של החברה, ועם זאת לא הועלתה הכחשה במסגרת המענה שהנאשם 2 הנו מנכ"ל החברה בשותפות עם אחיו (להשלמת התמונה אציין שהנאשם 2 העיד בחקירתו הנגדית שהוא ואחיו הנם בעלי השליטה והמנהלים בחברה (ע' 10, ש' 1-3); לא הוכחש כי המשאית הייתה בבעלות החברה במועד הרלבנטי; הנאשמים לא כפרו שביום 26.10.2015 בסמוך לשעה 12:32 הנאשם 3, במסגרת עבודתו בחברה, הוביל את המשאית כשהיא עמוסה בפסולת ביניין למקום שפורט בכתב האישום שהנו שטח פתוח ברשות הרבים, והשליך על קרקע חשופה פסולת ביניין כפי שפורט בסעיפים 6 ו- 7 לכתב האישום; עם זאת נטען, כי נאשם 3 לא ידע על תכולת המשאית במועד העמסתה וסבר כי מדובר בעפר בלבד, ולחברה ניתן היתר לשפוך עפר במקום שצוין בכתב האישום; הנאשמים לא כפרו בכך שבמועד הרלבנטי לא היה ברשות החברה רישיון עסק להובלת פסולת באמצעות המשאית, אך טענו שהוגשו בעיניין זה מסמכים; הנאשמים לא כפרו בכך שהשליכו פסולת ביניין ולכלכו את רשות הרבים, ופינו פסולת ביניין לאתר שאינו מורשה לפינוי פסולת, אך נטען שכל הנאשמים, במיוחד הנאשם 1 ו- 2, לא ידעו כי המשאית הובילה פסולת ביניין; הנאשמים 1 ו- 2 כפרו בטענה לפיה הפעילו עסק להובלת פסולת ביניין מבלי שהיה בידיהם רישיון עסק כדין.
הנאשמים טענו שמיד לאחר שהתחוור להם כי המטען שנפרק הכיל פסולת ביניין, הנאשם 3 המתין במקום, הודיע על הארוע לנאשם 2, והם ביקשו לפנות את הפסולת מהמקום ללא דיחוי, אלא שנתקלו בסרוב של מפקחי המישטרה הירוקה, ולכן הפסולת פונתה לאתר הטמנה מורשה כיומיים לאחר הארוע, אך סבורני שאין בכך כדי לסייע להם בשלב זה של הכרעת הדין מכיוון שהעבירות על פי חוק שמירת הניקיון גובשו עם פריקת הפסולת על הקרקע.
...
נופר העידה שהתמונות צולמו על ידה במקום האירוע באמצעות ה"מסופון" של העירייה שהיה ברשותה במסגרת עבודתה, ופותחו במשרדי העירייה על ידי האחראי עליה (עמ' 32-33), ועדותה בעניין זה הינה מהימנה עליי, בשים לב לכלל נסיבות העניין, מה גם שהנאשמים לא עומתו בחקירתם הראשית בבית המשפט עם המצגים העולים מהתמונות, ולא העלו בעדותם טענות מכחישות בעניין זה. הנאשמים טענו שהחקירות נערכו על ידי שני מפקחים של המשטרה הירוקה, גיא נחושתן וראובן בן סימון, כאשר רק אחד מהם רשם את הדו"ח ולא ברור מי שאל את השאלות, אך סבורני שאין בטענה זו כדי לסייע להם.
הצדדים חלוקים ביניהם בשאלה האם הנאשמים 1 ו-2 ביצעו עבירה של הפעלת עסק ללא רישיון, וסבורני שיש לקבל את עמדתה של המאשימה בסוגיה זו. הנאשם 2 טען בחקירתו בפני המפקחים כי "אנחנו עוסקים בעבודות עפר חפירות חציבות פינוי פסולת בנין הספקת חומרי בניין ...". לשאלה האם יש לחברה רישיון עסק להובלה ופינוי פסולת בניין השיב "... אחרי שבדקתי עם האנשים שלי בחברה מתברר שלא ואנחנו מטפלים בזה בהסדר רישיון עסק בהקדם האפשרי" (ת/5, ע' 2, ש' 3-5), ומגרסתו עולה שהחברה ניהלה פעילות מגוונת בכלל זה פינוי פסולת בניין מבלי שהיה ברשותה רישיון כדין לעסוק בכך (ראו גם עדותו, 26.3.2019, ע' 10).
הנאשם 3 טען שלא יצא מתא הנהג בעת העמסת המשאית ונהג הטרקטור לא הודיע לו לגבי תכולת המטען, אלא שגם אם אניח שכך אירע סבורני שאין בכך כדי לסייע לו בהליך זה. לנאשם 3 יוחסו עבירות של אחריות קפידה ומכאן שיש להידרש בעיקר לבחינת מעשיו.
יוצא אפוא שמחובתו של הנאשם 3 היה לגלות זהירות סבירה ולבדוק את תכולת המטען טרם פריקתו, בשים לב לאפשרות שהועמסה על המשאית פסולת.
הנאשמים טענו שמיד לאחר שהתחוור להם כי המטען שנפרק הכיל פסולת בניין, הנאשם 3 המתין במקום, הודיע על האירוע לנאשם 2, והם ביקשו לפנות את הפסולת מהמקום ללא דיחוי, אלא שנתקלו בסירוב של מפקחי המשטרה הירוקה, ולכן הפסולת פונתה לאתר הטמנה מורשה כיומיים לאחר האירוע, אך סבורני שאין בכך כדי לסייע להם בשלב זה של הכרעת הדין מכיוון שהעבירות על פי חוק שמירת הניקיון גובשו עם פריקת הפסולת על הקרקע.
הנאשמים טענו שהמאשימה לא זימנה לעדות את הפקח דני יהלומי שהיה במקום האירוע ביחד עם נופר, ולסברתם יכול שהיה בעדותו כדי לשפוך אור נוסף בעניין זה, אך סבורני שאין בטענה זו ממש, ונראה שהעובדות הנוגעות לפריקת המטען על ידי המשאית נפרסו באופן הולם בפני בית המשפט.
מהמקובץ לעיל מצאתי לנכון להרשיע את הנאשמים בעבירות שנטענו בעניינם בכתב האישום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של איסור ליכלוך והשלכת פסולת, לפי סעיפים 2+ 13(ב)(1) לחוק שמירת הניקיון, התשמ"ד – 1984; מיטרד לציבור, לפי סעיף 215(א) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977; ניהול עסק ללא רישיון, לפי סעיפים 4 ו-14 לחוק רשוי עסקים, התשכ"ח – 1968 (צו רשוי עסקים (עסקים טעוני רשוי), התשנ"ה -1995, פריטים 5.1ב' ו- 8.3ב').
וכן, במועדים ובנסיבות הנ"ל, עסק הנאשם ועוסק בין השאר, באיסוף, הובלה, ופינוי של פסולת ביניין באמצעות משאיות.
בכך כמובן שוגה הנאשם, שכן על פי חוק רשוי עסקים, נידרש רישיון עסק להובלת הפסולת, זאת בנוסף על הרישיון לעבודות השפוץ, כפי שקובע סעיף 33 לחוק: לענין חוק זה רואים אדם כעוסק בעסק פלוני, אף אם התעסקותו זו היא רק חלק מעסקו העקרי או באה לסייע לו בהשגת מטרה של עסקו העקרי; אין נפקא מינה אם העסק העקרי טעון רשוי אם לאו.
...
אינני מקבלת את טענת הנאשם לפיה לא יכלו עדי התביעה לראותו משליך את הפסולת בשל עצים שהסתירו את שדה הראייה.
אף אילו קיבלתי את טענת הנאשם לפיה רק הניח את המכולה המלאה על הקרקע ללא שפיכתה, לא היה בכך כדי לסייע לו. סעיף 2 לחוק שמירת הניקיון קובע כי "השלכה" כוללת: "זריקה לרבות נטישה, השארה או גרימת לכלוך באופן אחר", ומשמע מכאן כי גם הנחת הפסולת בשטח בתוך המכולה בא בגדר של "השלכת פסולת". לאור כל האמור, הוכח כי בוצעה עבירה של השלכת פסולת.
סיכום הוכחו כל פרטי האישום, על כן אני מרשיעה את הנאשם בכל העבירות שבכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו