וראו לעניין הפגיעה בקדושת החיים לעניין עבירה של המתה בקלות דעת:
ע"פ 3545/18 אשרף קיקס נ' מדינת ישראל (24.2.2019)):
"מנקודת מבט מוסרית ומשפטית יש לתת ביטוי לערך קדושת החיים, וזאת לא רק באמצעות הטלת איסור פלילי על פגיעה בערך זה, אלא גם בגזירת העונש המתאים. על העונש להיקבע מתוך ההבנה הבסיסית כי כל אדם הוא עולם ומלואו, ופגיעה בו היא, כשלעצמה, מעשה חמור מאין כמותו. יתרה מכך: פגיעה באדם אחד פוגעת לא רק בעולמו שלו, אלא גם בעולמות של אלו הקרובים לו – מישפחה וחברים, שנאלצים להיתמודד עם קשיים שאין דבר שיכול לרככם. לכך יש לתת את המשקל הראוי".
ולעניין הפגיעה בסדר החברתי ובבטחון הציבור לעניין עבירות של נשיאת והובלת הנשק ראו בע"פ 5717/14 מדינת ישראל נ' גדבאן (2.12.2014):
"לנוכח חומרת העבירות מסוג זה, ההשלכות הרות האסון ופוטנציאל הסכנה הגלום לשלמות החיים, הגוף והנפש ולביטחון הציבור ופוטנציאל הפגיעה הגלום בהם, בית משפט זה קבע פעם אחר פעם כי יש לשדר מסר עונשי אשר ירתיע מפני ביצוע עבירות אלו... חומרתן של החזקת ונשיאת נשק ללא היתר כדין אינה תחומה אך לעבירות עצמן ולהיותן מנוגדות לחוק החירות. לא אחת, עבירות אלה מובילות – ולמצער רב החשש שיובילו – לעבירות נוספות של שימוש בנשק תוך פגיעה בזולת, כפי שאכן ארע במקרה שלפנינו".
דומה שבמקרה דנן, עת המנוח הוא אחיו של הנאשם והפגיעה היא למעשה במשפחתו של הנאשם עצמו, אין צורך להכביר מילים על הפגיעה הקשה שנגרמה לקרובים לנפגע כתוצאה מבצוע עבירות אלו.
כל זאת כאשר לקטין שנהג ברכב בהסכמת הבגיר לא היה רישיון נהיגה, וכאשר המערערים הורשעו בעבר בנהיגה ללא רישיון.
...
בית המשפט העליון קבע כי לאור העובדה שהתנהגותו של המשיב כללה הפעלת אלימות ממשית ומכוונת כלפי המנוח שנועדה לפגוע בו והובילה בסופו של דבר למותו ולאור האכזריות שבמעשיו, העונש אינו נותן ביטוי הולם לערך קדושת החיים והחמיר את עונש המאסר לריצוי בפועל ל 7 שנים.
ת"פ (מחוזי ב"ש) 4781-05-18 מדינת ישראל נ' מירזייב (10.9.2020) –על רקע ויכוח על מחיר מכירת בקבוק אלכוהול החל עימות אלים שבמהלכו המנוח אחז בסכין, אך בסופו של דבר הוטל לקרקע ממכסה המנוע שעליו עלה, נחבל בראשו ומת מפצעיו לאחר כשבוע אשפוז.
אבקש להבהיר כי ככלל, באירועים מסוג זה, שבהם מגיע אדם חמוש בנשק לזירה שצפויה להתלקח, והוא נערך לשימוש בנשק עם הגעתו, סבור אני כי יש מקום להחמיר בענישה.