מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הובלת ונשיאת נשק ללא רישיון

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

וראו לעניין הפגיעה בקדושת החיים לעניין עבירה של המתה בקלות דעת: ע"פ 3545/18 אשרף קיקס נ' מדינת ישראל (24.2.2019)): "מנקודת מבט מוסרית ומשפטית יש לתת ביטוי לערך קדושת החיים, וזאת לא רק באמצעות הטלת איסור פלילי על פגיעה בערך זה, אלא גם בגזירת העונש המתאים. על העונש להיקבע מתוך ההבנה הבסיסית כי כל אדם הוא עולם ומלואו, ופגיעה בו היא, כשלעצמה, מעשה חמור מאין כמותו. יתרה מכך: פגיעה באדם אחד פוגעת לא רק בעולמו שלו, אלא גם בעולמות של אלו הקרובים לו – מישפחה וחברים, שנאלצים להיתמודד עם קשיים שאין דבר שיכול לרככם. לכך יש לתת את המשקל הראוי". ולעניין הפגיעה בסדר החברתי ובבטחון הציבור לעניין עבירות של נשיאת והובלת הנשק ראו בע"פ 5717/14 מדינת ישראל נ' גדבאן (2.12.2014): "לנוכח חומרת העבירות מסוג זה, ההשלכות הרות האסון ופוטנציאל הסכנה הגלום לשלמות החיים, הגוף והנפש ולביטחון הציבור ופוטנציאל הפגיעה הגלום בהם, בית משפט זה קבע פעם אחר פעם כי יש לשדר מסר עונשי אשר ירתיע מפני ביצוע עבירות אלו... חומרתן של החזקת ונשיאת נשק ללא היתר כדין אינה תחומה אך לעבירות עצמן ולהיותן מנוגדות לחוק החירות. לא אחת, עבירות אלה מובילות – ולמצער רב החשש שיובילו – לעבירות נוספות של שימוש בנשק תוך פגיעה בזולת, כפי שאכן ארע במקרה שלפנינו". דומה שבמקרה דנן, עת המנוח הוא אחיו של הנאשם והפגיעה היא למעשה במשפחתו של הנאשם עצמו, אין צורך להכביר מילים על הפגיעה הקשה שנגרמה לקרובים לנפגע כתוצאה מבצוע עבירות אלו.
כל זאת כאשר לקטין שנהג ברכב בהסכמת הבגיר לא היה רישיון נהיגה, וכאשר המערערים הורשעו בעבר בנהיגה ללא רישיון.
...
בית המשפט העליון קבע כי לאור העובדה שהתנהגותו של המשיב כללה הפעלת אלימות ממשית ומכוונת כלפי המנוח שנועדה לפגוע בו והובילה בסופו של דבר למותו ולאור האכזריות שבמעשיו, העונש אינו נותן ביטוי הולם לערך קדושת החיים והחמיר את עונש המאסר לריצוי בפועל ל 7 שנים.
ת"פ (מחוזי ב"ש) 4781-05-18 מדינת ישראל נ' מירזייב (10.9.2020) –על רקע ויכוח על מחיר מכירת בקבוק אלכוהול החל עימות אלים שבמהלכו המנוח אחז בסכין, אך בסופו של דבר הוטל לקרקע ממכסה המנוע שעליו עלה, נחבל בראשו ומת מפצעיו לאחר כשבוע אשפוז.
אבקש להבהיר כי ככלל, באירועים מסוג זה, שבהם מגיע אדם חמוש בנשק לזירה שצפויה להתלקח, והוא נערך לשימוש בנשק עם הגעתו, סבור אני כי יש מקום להחמיר בענישה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אשר לנסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירות, צוין ע"י ב"כ המאשימה גילו הצעיר של הנאשם על רקע הרשעתו הקודמת בעבירה של שוד בנסיבות מחמירות ותקיפה לשם גניבה, וכן צוינה העובדה כי הנאשם ביצע את העבירות בהיותו "אסיר ברישיון". עוד ציין ב"כ המאשימה, כי הודאתו של הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן באה לאחר ניהול מספר ישיבות הוכחות, בהן נשמעו מרבית עדי התביעה וכן נטען, כי תסקיר שירות המבחן בתיק זה מדבר בעד עצמו.
במסגרת בחינת מדיניות הענישה הנהוגה בגין העבירה של הובלה ונשיאת נשק שלא כדין, בגינה קבע המחוקק עונש מירבי של 10 שנות מאסר, תובא הפסיקה הבאה: · בע"פ 4797/05 חאמד עבדאל קאדר נ' מ"י (4.1.06) דובר במערער שנימצא נושא על גופו אקדח ומחסנית טעונה בכדורים, שנגנבו מבעליהם.
...
בסיכומו של דבר, אני דנה את הנאשם כדלקמן: · למאסר בפועל לתקופה של 32 חודשים.
אני מורה על הפעלת המאסר המותנה שהושת על הנאשם בת"פ 55120-08-16 לתקופה של 10 חודשים, וזאת במצטבר למאסר בפועל הנ"ל. סה"כ ירצה הנאשם מאסר בפועל לתקופה כוללת של 42 חודשים, בניכוי ימי מעצרו (מיום 12/5/2018).
· למאסר על תנאי לתקופה של 15 חודשים למשך 3 שנים, והתנאי הוא לבל יעבור הנאשם עבירת אלימות מסוג פשע לפי חוק העונשין, התשל"ז-1977 או עבירה מסוג פשע לפי סעיף 144 לחוק הנ"ל. · למאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים למשך 3 שנים, והתנאי הוא לבל יעבור הנאשם עבירת אלימות מסוג עוון לפי חוק העונשין, התשל"ז-1977 או עבירה מסוג עוון לפי סעיף 144 לחוק הנ"ל. · אני מורה לנאשם לפצות את המתלונן (עד תביעה מס' 1 לפי כתב האישום), פיצוי בסכום של 5,000 ₪, אשר יופקד ע"י הנאשם עבור המתלונן בקופת בית המשפט תוך 90 יום מהיום.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

באישום השני הורשע יניב בעבירות של קשירת קשר לבצוע פשע ונשיאת נשק ללא רישיון, במסגרת ארגון פשיעה.
אישומים 15-13 - העבירות הכלכליות: גזר דינו של יניב הועמד על 6 שנות מאסר בפועל, וזאת "בשים לב לבצוע העבירות במסגרת האירגון, למעמדו כסגנו של הנאשם 1, לחלקו במימון פעילות האירגון על ידי הפעלת הצ'יינג' ולהיקף הכספי שלגביו הורשע, כ-2,000,000 ₪". היצטברות העונשים מובילה לתקופה של 30 שנות מאסר, וכמו לגבי אילן כך גם כאן בית המשפט החליט על חפיפה ניכרת בין העונשים, והורה כי יניב ירצה 16 שנות מאסר בפועל מיום מעצרו.
...
חלף הפעלת המאסר המותנה, ובהתאם להוראת סעיף 56(א) לחוק העונשין, אנו מורים על הארכת תקופת התנאי למשך שנתיים מהיום.
סוף דבר החלטנו לדחות את הערעורים על הכרעת הדין ולהותיר על כנה את הרשעתם של המערערים.
את הערעורים על גזר הדין החלטנו לקבל בחלקם, כלהלן: (-) תקופת המאסר הכוללת של אילן בן שטרית תעמוד על 22 שנים (במקום 26 דשנים) בניכוי ימי המעצר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

הרישום הפלילי של הנאשם 5 [סומן עט/3], לפיו נאשם 5 הורשע בעבירות אותן ביצע ב-6.6.15, של ירי מנשק חם באיזור מגורים עבירה לפי סעיף 340א לחוק העונשין, ונשיאת או הובלת נשק שלא כדין עבירה לפי סעיף 144(ב) לחוק העונשין; וביום 21/1/2016 נגזרו עליו בת"פ (מחוזי- באר שבע) 60999-06-15, עונש מאסר בפועל לתקופה של 12 חודשים, עונש מאסר מותנה ופצוי למתלונן.
למרות שנאשם 1 לא היה נוכח פיסית במקום הארוע, הוא שידל את הנאשמים האחרים, וחלקו בארוע חמור לא פחות מכל יתר הנאשמים, בשים לב לתפקידו המרכזי, כמתואר בכתב האישום המתוקן – תאום המעקב אחרי המתלונן, שדול הנאשמים האחרים לפגוע במתלונן, אישור ועידוד הפגיעה במתלונן והחזקת נשק ללא רישיון, ביחד עם אחרים.
...
נוכח האמור, אני מורה על חילוט הרכב.
גזירת העונש אשר על כן, הנני גוזר על הנאשמים את העונשים המפורטים להלן.
חילוט הרכב: אני מורה על חילוט רכב מסוג מאזדה 626, מ"ר 6811327, השייך לנאשם 3, אשר שימש את הנאשמים לביצוע העבירה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהתאם לכך ולנוכח ריבוי מקרי הירי, יש לנקוט במדיניות ענישה מחמירה כלפי ביצוע עבירות החזקת נשק שלא כדין, ועל אחת כמה וכמה שימוש בנשק חם ופציעתם של קורבנות שונים עקב כך. הצורך במדיניות ענישה מחמירה נחוץ במיוחד כאשר השמוש בנשק גורר פגיעה בגוף ובנפש, וכאשר מבצעי העבירות אינם מוסרים את כלי הנשק לידי רשויות החוק – ובכך מוסיפים לפגוע בבטחון הציבור וקיים חשש תמידי לשימוש עברייני חוזר בנשק זה, כמו גם להגעתו של נשק זה לגורמים עויינים ובכללם גורמי טירור.
ת"פ (מחוזי באר שבע) 50986-12-16 מדינת ישראל נ' אבו עליון (9.11.2017) - הנאשם הורשע על יסוד הודאתו במסגרת הסדר טיעון, בבצוע העבירות הבאות: קשירת קשר לפשע, הובלה ונשיאת נשק, ירי באיזור מגורים, וכן איומים.
בהמשך, הם קשרו קשר לחזור במטרה לאיים על המתלוננים באמצעות נשק שהיה ברשותם ללא רישיון כדין.
...
על מנת שהעונש יהלום מגמה זו ובה בעת לא יחטא לעיקרון אחידות הענישה, סבורני כי הרף התחתון של המתחם (ובראי הרף התחתון של המתחם שהוצב בעניינו של ג'יהאד), ראוי שיעמוד על 27 חודשים.
משכך, על רקע נסיבות ביצוע העבירה, הערכים החברתיים המוגנים אשר נפגעו כתוצאה מביצוע העבירה ומידת הפגיעה בהם, וכן בשים לב למדיניות הענישה הנהוגה, סבורני כי מתחם העונש ההולם את מעשיו של הנאשם מצוי בטווח שבין 27 לבין 52 חודשי מאסר בפועל, לצד עונשים נלווים.
סוף דבר השורה התחתונה היא, שאני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: · עשרים ושמונה (28) חודשי מאסר בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו