ביום 09.06.14 קיבל הודעה מהנתבע (נספח א' לכתב התביעה), בו הודיע לו האחרון, כי תביעתו להבטחת הכנסה מיום 31.12.2009 נדחתה בשל העובדה שלא שלח צו קיום צוואה.
בנוסף, התבקש להבהיר מדוע לא דיווח על הירושה לכאורה שקבל מאמו, המנוחה רות הראל ז"ל – חנות בעיר ברחוב פראנצויז 14 בתל אביב, הידועה כחלקה 33 בגוש 7051 (להלן – "הנכס").
לאחר מכן היתה השתלשלות העניינים כדלקמן:
ביום 21.04.16 צרף התובע צו קיום צוואה מיום 19.04.15 ונסח טאבו לפיו הוא אינו רשום כבעלים של הנכס;
בתגובה לכך, ביום 30.05.16 הודיע הנתבע, כי לאחר בדיקת המסמכים הנ"ל, אין שינוי בעמדתו ושב ודרש את המסמכים שנדרשו מהתובע בעבר במסגרת מכתבי הדחייה השונים שעניינם "מידע בדבר העיקול שקיים על הנכס וכל מידע נוסף המבהיר את מצבו ואת גובה החוב העדכני לעירייה". עוד ציין, כי ככל שמסמכים אלה יומצאו לו, "ישקול המוסד לביטוח לאומי את עמדתו מחדש".
בעקבות תגובת התובע להודעה זו, הודיע הנתבע בהודעתו לתיק בית הדין מיום 05.07.16, כי הוא עומד על קבלת כל המסמכים שנדרשו בעבר וטען, כי התובע הסתיר שבפרק הזמן שחלף, הגיש בקשה לצוו קיום צוואה (נספח ד' לתגובת הנתבע).
הנתבע טען כי התובע עשה דין לעצמו ובחר להציג מסמכים מסוימים בלבד, תוך הסתרת מסמכים אחרים (סעיף 5 לסיכומים); התובע היתעלם ממכתביו הרבים של הנתבע אליו, למרות שבחקירתו הודה כי קיבל אותם; מתעודת עובד הציבור שהוגשה לתיק, עולה כי חוב הארנונה עומד על סך 37,315 ₪ בלבד, ולא על 400,000 ₪, כנטען ע"י התובע; התובע פעל בנגוד לחובות המוטלות עליו בסעיפים 19 ו- 20 לחוק הבטחת הכנסה, תשמ"א-1980 (להלן – החוק) שכן לא מסר את המסמכים שנידרש למסור ואף לא גילה כי חל שינוי במצבו המשפחתי והכנסותיו, או על כל שינוי שיש בו כדי להשפיע את זכותו לגימלה או על שיעורה;
התובע הגיש סיכומי תשובה וטען כי הנתבע לא היתמודד עם חוות הדעת שלו עצמו; היתעלם מהאמור בנסח הטאבו, לפיו הבעלות המלאה על המקרקעין היא של צד ג', כשלתובע "אין כל יד ורגל בזכויות בנכס וזאת עוד במכר משנת 1967 ובירושה משנת 1972..." (סעיף 2(ב) לסיכומי התשובה); הנתבע היתעלם מכך שהתובע המציא כל שהיה לאל ידו להמציא; במועדים הרלוואנטיים, החוב של הורי התובע עמד על 400,000 ₪.
הראציונאל העומד בבסיס החוק הוא כי מי שמחזיק ברשותו נכס שיכול להניב לו הכנסה, אינו יכול להנות מגימלת הבטחת הכנסה כמבוטח חסר כל. במקרה דנן, וכאמור לעיל, לא נסתרה טענתו של התובע, כי לא חל שינוי כלשהוא במצבו הכלכלי, באופן שהיה בו כדי לשלול ממנו את הגימלה.
...
נחה דעתי כי התובע המציא לנתבע את אותם מסמכים שהיו ברשותו בזמן אמת, הגם שבאיחור, ובוודאי שהמציא כל מסמך רלוונטי במהלך ניהול ההליך המשפטי.
אחרית דבר
לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת ואני מורה לנתבע לשלם לתובע גמלת הבטחת הכנסה למן היום בו זו הופסקה.
בנוסף, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע הוצאות משפט בסך 4,000 ₪.