העותרת נולדה בישראל בשנת 1965 ולאחר נישואיה, בשנת 1984 לתושב רצועת עזה, עברה להתגורר עמו שם.
העותרת חויבה לוותר על אזרחותה הישראלית כתנאי מוקדם לקבלת מעמד של תושבת קבע פלסטינאית, זאת על פי מדיניות משרד הפנים שהייתה נהוגה אותה עת, לפיכך כניסתה של העותרת לישראל נידרשת בהיתר מהמשיבים.
לאחר כשנה, נהרג גם בן זוגה של העותרת מתקיפה שארעה סמוך לביתם במסגרת מבצע "עופרת יצוקה".
כאמור, לפני כשנה קיבלה העותרת היתר כניסה לישראל ואולם, לטענתה, לאחר ההליך הארוך לקבלת ההיתר, נימסר לה כי עליה להגיע ביום 13.12.15 למעבר ארז כדי להכנס לישראל, זאת על פי בירור של נציגי העותרת מול המשיבים שמסרו כי הונפק לעותרת היתר כניסה לישראל למועד זה. במועד זה הגיעה העותרת אך נאלצה להמתין שעות ארוכות, בסופן נימסר לה כי בשל לחץ במעברים עליה "לחזור כלעומת שבאה". רק יום למחרת יצאה העותרת מרצועת עזה ונכנסה לישראל לבקר את אמה.
לאחר הדיון במעמד צד אחד ולאחר שבית המשפט עיין במסמך מפורט של המשיבים, הודיע בית המשפט לעותרת, בהסכמת המשיבים, כי כל זימוניה של העותרת לתחקור הבטחוני נבעו מתקלה ביראוקראטית וכי, לגוף העניין, לאחר העיון במעמד צד אחד במסמך המפורט והעדכני, יש ביסוס במסמך לטענת המשיבים, כי לעותרת קשרים עם גורמי טירור.
...
טענת המשיבים
לטענת המשיבים, דין העתירה להידחות, שכן אין מקום להתערב בהחלטת המשיבה שלא להתיר את כניסתה של העותרת לשטח מדינת ישראל, בהתבסס על טעמים ביטחוניים פרטניים, אשר בגינם החליטו הגורמים המוסמכים שלא לאשר את כניסת העותרת לישראל, מפאת חשש הסיכון הביטחוני הנשקף מכך, שכן על פי הנמסר מגורמי הביטחון, מן המידע המצוי בידם עולה כי לעותרת יש קשרים עם גורמי טרור, ובשים לב לכך שלעותרת, כתושבת רצועת עזה, שטח הנשלט על ידי ארגון טרור המצוי בעימות מזוין נגד מדינת ישראל, אין כל זכות מוקנית להיכנס לשטח מדינת ישראל.
וכפי שנקבע בבג"ץ 4967/06 אלקטנאני נ' מפקד אזור יש"ע [פורסם בנבו (16.09.07)] (להלן: "עניין אלקטנני"): "דין העתירה להידחות על הסף. כלל הוא כי אין לתושב האזור זכות שבדין להיכנס לישראל ולעבוד בתחומה [....] מכאן, כי אין לעותר גם עילה לדרוש כי בית המשפט יבדוק את צדקת החלטת המשיבים שלא להעניק לו היתר כניסה לישראל, אלא אם כן נראה, על פני הדברים, כי דבק בהחלטה פגם [....] בנסיבות ענין זה, מתבססת החלטת המשיב גם על טעם ביטחוני, המצביע על סיכון לביטחון הציבור במתן היתר כניסה לעותר."
בדומה לאמור בעניין אלקטנאני, גם בענייננו מבוססת החלטת המשיבים על טעמים ביטחוניים, שמקורם במידע המצוי בידי גורמי הביטחון ולפיו לעותרת קשרים עם גורמי טרור, וכפי שהוצג בפניי בית המשפט בדיון במעמד צד אחד.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את העתירה.