מפסיקת בית-המשפט העליון עולה, כי השאלה האם הרשעה בעבירה מסוימת תיחשב כעבירה שיש עימה קלון בדין משמעתי תלויה במספר נסיבות ובהן, בין היתר, מהות המשרה שממלא עובד המדינה כמו גם דרגתו, עיינו, למשל, בעיניין אור, שם בעמ' 191:
"... ייתכן כי עבירה שנעברה בנסיבות מסוימות על-ידי עובד המדינה תיחשב כעבירה שיש עימה קלון, אף אם עבירה בנסיבות דומות לא תיחשב כעבירה שיש עימה קלון לצורך פסילה מכהונה של נבחר ציבור.
לעניין זה יש הבדל בין עובד בכיר, הממונה על עובדים רבים ואמור לשמש דוגמה להם ולציבור, לבין עובד זוטר.
וכן שם, בעמ' 192:
"... בית המשפט משמש פה לאדם הסביר. בשמו של האדם הסביר הוא קובע את דרכי ההיתנהגות הראויה ואת ערכי המוסר המחייבים. "אינני רואה כל פגם בכך" אמר השופט לנדוי, "שבקבעו רמות היתנהגות תוך כדי מלאכת הפרשנות המשפטית, ממלא בית המשפט גם תפקיד מחנך" (בג"צ 436/66[3], בעמ' 566).
...
באשר לסעיף 17(3) של החוק טען התובע, שנסיבות המקרה מצביעות על התנהגות בלתי הולמת של המערערת, וזאת תוך כדי מילוי תפקידה, ונוכח כל האמור ביקש לדחות את טענותיו של הסנגור.
בשים לב לכל המפורט לעיל, הגעתי לכלל מסקנה, לפיה יש לקבל את ערעור המערערת על גזר הדין, לבטל את אמצעי המשמעת של פיטורים ופסילת המערערת משירות המדינה (לרבות משרד החינוך) למשך שנתיים, ולתקן את גזר הדין של בית הדין כפי שאורה להלן.
לסיכום:
אני דוחה את הערעור על הכרעת הדין כך שהרשעת המערערת בעבירות לפי סעיפים 17(1), 17(2), 17(3) ו-17(6) של החוק – בעינה עומדת.
אני מקבל את הערעור על גזר הדין, ובמקום אמצעי המשמעת שקבע בית הדין, יבואו אמצעי המשמעת הבאים:
(1) נזיפה חמורה.