מוסיף ב"כ המבקשים, שהמבקשת טענה, שהיא לא קיבלה הודעה על-כך שהחייב העקרי (בעלה דאז), אינו מקיים את חיוביו כלפי הבנק, ובית משפט קמא ציין, שחובת מתן הודעה אינה חלה לגבי המבקשת בהיותה בת זוגו של החייב העקרי, ואולם, כך טוען ב"כ המבקשים, ההסכם שבין הבנק, המבקשת, והחייב העקרי, אינו מבחין בין ערב אחד לבין בן זוגו של החייב.
הואיל והמבקשת היא ערבה "רגילה", הרי שעל פי חוק הערבות אין היא זכאית להגנות המוקנות ל"ערב יחיד" לפי פרק ב' של חוק הערבות, ובכלל זה ההגנה לפי סעיף 22 של חוק הערבות המורה על חובת הגילוי.
כך לדעת ב"כ הבנק, גם באשר לטענותיה של המבקשת שהיא לא קיבלה התראה בטרם העמדת החוב לפרעון מיידי, וכן טענתה כי לא מוצו ההליכים כנגד החייב העקרי, שהרי כנטען כבר לעיל, המבקשת אינה נכללת בהגדרת "ערב יחיד" ולכן אינה זכאית להגנות המוקנות לערב זה.
בהתייחס לשתי הטענות בגינן הרשה בית-משפט קמא למבקשת להיתגונן, כנגד הפקדת הסכום של 72,000 ₪, דהיינו: 1) טענתה שהיא ערבה למסגרת אשראי של 20,000 ₪ בלבד; 2) שהוסתר ממנה כי אביה ערב גם הוא בחשבון; טוען הבנק, כי בצדק סבר בית-משפט קמא, כי טענות אלה מצויות ברף הנמוך המצדיק מתן רשות להיתגונן כנגד הפקדה, ולטעמו של הבנק, אף הקל בית-משפט קמא על המבקשת, והיה מקום לקבוע שאין ליתן לה רשות להיתגונן אף לא כנגד הפקדת הסכום הנ"ל.
לטענת הבנק, טענת ההגנה של המבקשת לפיה הוסבר לה במעמד חתימת כתב הערבות שהיא חותמת כערבה לחשבון באשראי מוגבל הועלתה בעלמא, אינה עומדת בדרישות הפסיקה לעניין הפרוט הנידרש בבקשת רשות להיתגונן, ומדובר למעשה בטענה סתמית וחסרת פירוט שאינה מזכה ברשות להיתגונן.
...
עוד אני מפנה לאמור ב"סדרי הדין האזרחי", עמ' 676: "אין השופט רשאי, בשלב זה, לשקול את מהימנות העדות ולסרב לנתבע רשות להתגונן מפני שאינו נותן בו אמון... טענה עליה בא תצהירו של הנתבע, על השופט להניח שאמת היא, ולכן אם מגלה התצהיר הגנה אפסית ניתנת לנתבע רשות להתגונן".
אינני מביע דיעה כלשהיא באשר להצלחת הגנת המבקשים, או קריסת ההגנה, כאשר יתנהל ההליך המשפטי לגופו של עניין, ואולם, אינני סבור כי ניתן לומר בענייננו בשלב הנוכחי, כי עולה מטענות המבקשים שמדובר ב"הגנת בדים" (כמעט), או שטענותיהם "תלויות על בלימה", או קרוב לכך, ולכן מסקנתי היא שיש לבטל את התנאת הרשות להתגונן בהפקדת ערובה לפי תקנה 210 של תקנות סדר הדין האזרחי, וכך אני מחליט.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני דן בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה הרשות והוגש הערעור לפי הרשות שניתנה בהתאם לתקנה 410 של תקנות סדר הדין האזרחי.
אני מקבל את ערעור המבקשים ומורה על ביטול התנאת הרשות להתגונן שניתנה להם בהפקדת ערובה, ולפיכך אני קובע, שהרשות להתגונן שניתנה הן למבקשת והן למבקש על ידי בית-משפט קמא, היא ללא התנאה.