טוען סביון שהיה צריך להבחין בין נושאי המשרה בחברה, המנכ"ל וסמנכ"ל ההנדסה ובינו, שכן להם עמדו המשאבים והסמכויות בנגוד לו.
טוען סביון שלא ניתן להרשיעו בשל הרשעת החברה שכן זו זוכתה מאחריות ישירה וחויבה בשל הרשעת מי מנושאי המשרה בה. אולם מדובר בטאוטולוגיה, שכן היא הורשעה מכוח אחריות נושאי משרה ולכן לא ניתן היה להרשיע במצב זה את סביון, בשל אחריותו הנגזרת.
לכן, שאלת החרום לא היתה צריכה להיות זרה למנהל הפרויקט, הגם שהאחריות לחירום הנה באחריות גורם אחר וקביעת בית המשפט קמא כי לא ננקטו כל האמצעים הסבירים למקרה של תרחיש חרום, או להפחתת תוצאותיו אינה כזו שיש להתערב בה, והדברים מכוונים בראש ובראשונה להגדרה המצמצמת של הפיקוח בפרויקט, עליה עמדתי לעיל.
...
כפי שפורט בחלק פסק הדין הנוגע לערעורים על הכרעת הדין, הערעורים התקבלו בחלקם, במובן זה שלצד ההותרה בעינה של ההרשעה בעבירות כפי שנקבע בהכרעת הדין קמא, נקבע כי יש לזכותם ממישור ההתייחסות לגרימת הפריצות לקו לצד הותרת ההרשעה בעבירות כפי שנקבע אולם זאת בדומה וכפי שנקבע לגבי המנכ"ל, לגבי המחדלים הנוגעים לטיפול בפריצות לקו, כלומר וההדגשה הינה שאינם אחראים לקרות הפריצות לקו מושא התיק.
סיכום
לפיכך, ובסיכומם של דברים, במכלול הנסיבות, מתקבלים ערעורי המערערים באופן חלקי על גזר הדין באופן שיפורט להלן:
הנני מורה כי חלף העונש שהוטל על המערער שלמה לוי, (המערער בע"פ 22457-06-22), בבית משפט קמא, יושת עליו קנס של 70,000 ₪ או 6 חודשי מאסר תחתיו.
הנני מורה כי חלף העונש שהוטל על המערער ניר סביון, (המערער בע"פ 3243-06-22), בבית משפט קמא, יושת עליו קנס בסך 50,000 ₪ או 4 חודשי מאסר תחתיו.