וכך תוארו העובדות המהוות את העבירה במסגרת סעיף א' להודעת הקנס:
"בתאריך 11.11.2013 בשעה 09:56 ברחוב בר כוכבא ליד/מול: ליד 17, בתחום העיר בני ברק עברתה [השגגה במקור] על חוק עזר (העמדת רכב וחנייתו התשמ"א 1981 בנגוד לסעיף 5ב1 העמדת/החנית את רכבך במקום חניה כאשר רכבך אינו שייך לסוגים שחנייתם במקום הותרה. "
בסעיף ב' להודעת הקנס נקבע גובה הקנס שנדרשה המבקשת לשלם:
"ב.(1) עליך לשלם תוך 90 יום מקבלת הודעה זו ולא יאוחר מיום 2.4.14 את הקנס שנקבע לעבירה בחוק בסך 250 ש"ח זולת אם בתוך מועד זה תודיע כמפורט בפיסקה (2) להלן כי ברצונך להשפט בבית המשפט על העבירה."
במסגרת כתב התביעה, הודתה המבקשת בעובדות המהוות את העבירה, שכן היא אכן החנתה רכבה במקום חניה מוסדר, שחניית רכבה בו לא הותרה על ידי ראש הערייה.
המבקשת הגדירה את הקבוצה הרלבנטית לבקשה כך: "כל אדם ולרבות תאגיד, אשר במהלך 24 החודשים טרם הגשת בקשה זו, קיבל הודעת קנס מהעירייה בגין עבירה על הוראות אחד מהסעיפים הבאים לחוק העזר: 5, 6, 7(א), 7(ו), 8, 11(א), 11(ב), 11(ג) או 12, שבו דרישה לתשלום קנס בסכום אשר עולה על 105 ₪ (שהוא עונש הקנס החוקי הנקוב בצו העיריות-קנסות" (להלן: הקבוצה).
סעיף 5(א) לחוק העזר עוסק במקום אסור לחנייה:
"לא יעמיד אדם ולא יחנה, ולא ירשה לאחר להעמיד או להחנות, רכב ברחוב במקום שחניה נאסרה בו בידי ראש הערייה, לפי סעיף 2, והאיסור מסומן בהתאם להודעת התעבורה (קביעת תמרורים) התש"ל-1970 (להלן: ההודעה), בתמרור, אלא לזמן הדרוש להעלאת נוסעים או להורדתם, או לטעינה או לפריקה מיידית ובלתי פוסקת".
לצדו, סעיף 5(ב) העוסק בחניה שלא כדין במקום חניה מוסדר:
"לא יעמיד אדם ולא יחנה ולא ירשה לאחר להעמיד או להחנות רכב במקום חניה, אלא:
במסגרת החדילה, הודיעה הערייה כי תפסיק לגבות שיעור קנס בגובה 250 ₪ על עבירה לפי סעיף 5(ב)(1) לחוק העזר, וזאת בהתייחס למקרים בהם "אדם החנה את רכבו במקום אסור לחניה, למעט דיירי הרחוב". כתוצאה מכך, הודיעה הערייה כי לא תפעל לגביית ההפרש בסך של 150 ₪, עבור כלל הדו"חות שניתנו, וטרם שולמו נכון למועד החדילה, בגין חובות הרשומים במחשבי הערייה החל מיום 20.1.2012.
...
בתשובתה, טענה העירייה כי יש לדחות את בקשת האישור על הסף, וזאת מכמה טעמים:
ראשית, שכן הבקשה עוסקת בעונש פלילי שנגזר על המבקשת בגין עבירת קנס, ושהמבקשת הודתה בביצועה, הורשעה על פי הודאה זו ובחרה לשלם את הקנס.
העירייה טענה כי יש לדחות את בקשת המבקשת ובאי כוחה לגמול ושכר טרחה כייוון שהמבקשת לא פנתה אליה פנייה מוקדמת, ויש לקחת עניין זה בחשבון, לרעת המבקשת.
בדנ"מ 5519/15 יוסף אחמד יונס נ' מי הגליל תאגיד המים והביוב האזורי בע"מ (פורסם בנבו 2019), דנה כב' הנשיאה אסתר חיות בשאלה האם יש להטיל חובת פנייה מוקדמת, יצירת הפסיקה, בטרם הגשת תובענה ייצוגית נגד רשות (פס' 48 לפסק דינה:
"על מנת להעמיד הלכה על מכונה ואף שהדבר אינו נדרש לכאורה בהינתן המסקנות שאליהן הגעתי לעיל, אני סבורה כי חוק תובענות ייצוגיות קובע הסדר שלילי בכל הנוגע להטלת חובה כללית לפנייה מוקדמת טרם נקיטת הליך ייצוגי נגד רשות וכי סעיף 9 לחוק הוא ההסדר החלופי שראה המחוקק לקבוע בהקשר זה. בכך אין כדי לשלול את שיקול הדעת המסור לבית המשפט על פי הוראות החוק השונות לבחון ולהביא בחשבון בכל מקרה נתון על פי נסיבותיו את ההשלכות שיש לייחס להעדר הפניה המוקדמת."
לאור האמור, לא הייתה חובת פנייה מוקדמת.
סוף דבר
אני דוחה את הבקשה לאישור תובענה ייצוגית כמו גם את התובענה עצמה.