מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת תביעת חוב לפי פקודת פשיטת הרגל לאחר חלוף המועד

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המל"ל יכל להנחות את המנהל המיוחד שלא לאשר תביעות חוב בהתיישנות, אולם הוא לא עשה כן, והדבר מהוה הודאה בזכויות העובדים לקבל את גמלת המל"ל. נטען כי המל"ל מאפשר הגשת תביעות חוב באיחור, גם לאחר חלוף המועד החוקי להגשתן, הקבוע בסעיף 71(ב) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם – 1980 (להלן: "פקודת פשיטת הרגל") ותקנה 76 לתקנות פשיטת הרגל.
...
" במקרה הנוכחי, לא היה בתביעות החוב בסיס עובדתי, שיכול היה להצדיק את קבלת תביעת החוב, בהתעלם מסוגיית ההתיישנות ולא ניתן היה להגיע למסקנה כי חל החריג הקבוע בסעיף 8 לחוק ההתיישנות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ערעור הביטוח הלאומי מתקבל והכרעות החוב שניתנו על ידי המנהל המיוחד מבוטלות בזאת, בכפוף לאמור לעיל בפסקה 73.
בנסיבות אלה, באתי לכלל מסקנה כי אין לחייב את העובדים-המשיבים בהוצאות ובשכ"ט עו"ד. המזכירות תשלח את פסק הדין לב"כ הצדדים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בבאר שבע בפני: כב' השופט גיל **** 20 ינואר 2021 פש"ר 36135-11-13 פש"ר 20644-10-13 בעיניין: פקודת פשיטת הרגל התש"ם – 1980 להלן: "הפקודה" ובעניין: מיכאל זכריה קלפואוך תמר ברגר קלפואוך להלן: "החייבים" הכונס הרישמי עו"ד עופר שפירא עו"ד אביב פריצקי חדווה קבסה להלן: "הכונ"ר" להלן: "הנאמן לנכסי החייב" להלן: "הנאמן לנכסי החייבת" להלן: "הרוכשת" החלטה
החייבים לא פעלו כלל לפי חובותיהם בהליך.
בהחלטה שניתנה באותו מועד נקבע: "תגובת החייבים הוגשה לאחר חלוף המועד שנקבע ובנתיים כבר ניתנה החלטה מיום 9.11.20 לאישור הסכם המכר.
בכל הנוגע למכר הנכס, נראה כי נוכח גובה תביעות החוב, ובשים לב לכך שהחייבים לא שילמו כספים לקופת פשיטת הרגל, אזי אין מנוס ממכר הזכויות בנכס, וזאת אף שמדובר בצעד דרסטי אשר יש לו השלכות מהותיות על החייבים ובני משפחתם.
...
אשר על כן, אני מורה כדלקמן: החייבים יגישו, בתוך 20 יום, הצעה לפידיון זכויותיהם בנכס.
בכל הנוגע למכר הנכס, נראה כי נוכח גובה תביעות החוב, ובשים לב לכך שהחייבים לא שילמו כספים לקופת פשיטת הרגל, אזי אין מנוס ממכר הזכויות בנכס, וזאת אף שמדובר בצעד דראסטי אשר יש לו השלכות מהותיות על החייבים ובני משפחתם.
עניין זה טרם ברור, ולא ניתן להסתמך רק על הצהרת החייבים בעניין זה. נוכח כל האמור, אני מוצא בשלב זה להורות על עיכוב המשך ביצוע הסכם המכר, וזאת בכפוף לכך שהחייבים יפקידו בתוך 14 יום בקופת פשיטת הרגל סך של 50,000 ₪ להבטחת הנזקים שייגרמו כתוצאה ממתן צו העיכוב.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת חייב שהופטר מכל חובותיו בני תביעה עפ"י צו הפטר חלוט (אשר ייקרא להלן לשם הנוחיות : "החייב") לקבל תעודה לעניין חיקוק פוסל בהתאם לסעיף 66 לפקודת פשיטת הרגל, זאת על מנת שיוכל להבחר לתפקיד חבר מועצה מקומית ביישוב נחף.
לשם השלמת התמונה הפסלות המונעת מן החייב להיתמודד לבחירות קבועה בסעיף 7 (א) (8) לחוק הבחירות אשר קובע, כי "זכאי להיכלל ברשימת מועמדים ולהבחר חבר מועצה.... "הוא לא הוכרז פושט רגל לפי פקודת פשיטת רגל 1936 ואם ניתן לו צו שיחרור החלטתי לפי הפקודה האמורה או צו המבטל את ההכרזה משום שחובותיו של פושט הרגל שולמו במלואן- עברו שנתיחים מיום תחילתו" יצויין כי במקביל להגשת בקשתו זו, החייב הגיש עתירה מנהלית כנגד החלטת מנהל הבחירות (עת"מ (חי') 26499-10-18 עבדל אלחאלק איוב נ' מנהל הבחירות למועצה המקומית נחף ) עתירה זו נדחתה עפ"י פסק דינו של כבוד הנשיא ר' שפירא מיום 14.10.2018 .
ראוי להביא דברים שנקבעו בפסק הדין: "המועד הקובע להצגת מועמדות כשירה לבחירות הוא המועד המאוחר ביותר שנקבע להצגת רשימת מועמדים. בבחירות הקרובות לרשויות המקומיות נקבעו מועדי הצגת רשימת המועמדים ליום 26 ו- 27 לספטמבר 2018. מכאן שזה המועד בו נבחנת כשירות המועמדים. מכאן שתקופת חלוף השנתיים ממועד סיום הליך פשיטת הרגל צריכה לחלוף עד ליום האחרון שבו ניתן להציג מעמדות. כי הרי זהות המעמדים צריכה להיות ידועה עוד קודם לבחירות לכלל ציבור הבוחרים וכן לכל המועמדים, כדי שידעו לכלכל צעדיהם. על המבקש להיתמודד בבחירות להוכיח את קיום כל תנאי הכשירות להיתמודד עד למועד זה. מכאן שהיה על העותר להציג החלטה לפי סעיף 66 לפקודה עד למועד זה". על כן, נראה, כי אין בהחלטתי זו כדי לסייע בידי החייב (למצער, לגבי הבחירות הקרובות), ואף על פי כן, משעמד הוא על הכרעה בבקשה, אדרש לטענותיו.
בעיניין מרדכי קבע כבוד השופט מינץ, לאחר שעמד על מקור סעיף 66 בחוק פשיטת הרגל האנגלי את הדברים שלהלן: " בישראל, סעיף 66 טרם זכה לליבון בפסיקה, אך על פי פשוטו של מקרא קיימים שני תנאים להחלתו: (1) שפשיטת הרגל באה עקב כשל בלתי צפוי (תחליפו של מבחן "מזל הביש").
...
לסיכום טען החייב, כי לאור העובדה כי מדובר בתפקיד שהנו התנדבותי לחלוטין ולטובת הציבור, יש מקום להיעתר לבקשתו.
לשם השלמת התמונה הפסלות המונעת מן החייב להתמודד לבחירות קבועה בסעיף 7 (א) (8) לחוק הבחירות אשר קובע, כי "זכאי להיכלל ברשימת מועמדים ולהיבחר חבר מועצה.... "הוא לא הוכרז פושט רגל לפי פקודת פשיטת רגל 1936 ואם ניתן לו צו שחרור החלטתי לפי הפקודה האמורה או צו המבטל את ההכרזה משום שחובותיו של פושט הרגל שולמו במלואן- עברו שנתיחים מיום תחילתו" יצויין כי במקביל להגשת בקשתו זו, החייב הגיש עתירה מנהלית כנגד החלטת מנהל הבחירות (עת"מ (חי') 26499-10-18 עבדל אלחאלק איוב נ' מנהל הבחירות למועצה המקומית נחף ) עתירה זו נדחתה עפ"י פסק דינו של כבוד הנשיא ר' שפירא מיום 14.10.2018 .
לאחר עיון בטיעוני הצדדים באתי לכלל מסקנה כי דיון הבקשה להידחות, זאת לאחר שמצאתי, כי החייב אינו עומד בתנאים שנקבעו בסעיף 66 לפקודה.
משלא הוכיח החייב התנאים האמורים בסעיף 66 לפקודה, אני דוחה את בקשתו .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נתבע רשאי, כמובן, להמנע מהגשת כתב הגנה – כפי שאכן ארע בעניינינו – מתוך הנחה שבית המשפט ידחה את ההליך שהוגש נגדו מכוח הוראות פקודת פשיטת הרגל, אולם בכך הוא נוטל על עצמו סיכון, שאם יתברר שהתביעה כשירה להתברר (בין מחמת שניתנה רשות מטעם בית המשפט של פשיטת רגל, ובין – כבעניינינו – מחמת שבית המשפט של פשיטת רגל קבע כי כלל אין צורך ברשות) – ימצא עצמו ללא הגנה, ולאחר חלוף המועד להגשת כתב ההגנה.
הראיה היחידה שהוצגה להוכחת הטענה שלפיה שולמו דמי השכירות הוא מיסמך, הנחזה להיות חתום על ידי המשיבים או מי מהם, שלפיו נימסרו למשיבים שיקים לכסוי חובות עבר, ושהמועד האחרון בהם הוא 1.1.2016 – לפני למעלה משנתיים.
...
יודגש, כי על פי רישומי מערכת "נט המשפט", הומצאה החלטתי זו למשרד ב"כ המבקש ביום 24.12.2017, ולא ב-29.12.2017 כנטען בבקשה, בהמצאה שהיא המצאה כדין בהתאם להוראות תקנה 497א. לבקשה לביטול פסק הדין לא צורף תצהיר מטעם מי מעורכות הדין המייצגות את המבקש, תצהיר הנדרש על מנת לסתור את חזקת ההמצאה הקבועה בתקנה 497א הנ"ל. יוער, כי הטענות ביחס להמצאת ההחלטה בפקס מתבססות על הטענה כאילו בוצעה ההמצאה ביום 29.12.2017, שהוא יום ו', אולם כאמור, על פי רישומי מערכת נט המשפט, בוצעה ההמצאה בפועל ביום 24.12.2017 – יום א'.
על כן, אני דוחה את טענת המבקש כאילו החלטה זו (ההחלטה מיום 19.12.2017) לא הומצאה לו כדין.
לעניין זה יש לחזור ולהדגיש, כי מלכתחילה, לא הוארך המועד להגשת כתב הגנה; כי פקודת פשיטת הרגל אינה אוסרת על מי שמצוי בהליך פשיטת רגל להגיש כתב הגנה, אלא אוסרת – בנסיבות מסוימות – על ניהול הליך משפטי נגדו; כי החלטתי מיום 19.12.2017 ובה מועד להגשת כתב ההגנה – הומצאה כדין לב"כ המבקש וכי גם כאשר הוגשה בקשה לביטול פסק הדין, עדיין לא הוגש כתב הגנה לתיק – ולו גם באיחור.
הבקשה לביטול פסק הדין נדחית אפוא.
משנדרשה תשובה לבקשה, ומששוכנעתי כי אין בפי המבקש הגנה של ממש – יישא המבקש בשכ"ט ב"כ המשיבים בסך 1,500 ₪, ללא קשר להוצאות שנפסקו בגדרי פסק הדין עצמו.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בתאריך 20.9.2018 הוגשה בקשת הנושה "אס. אר אקורד בע"מ" [להלן: "הנושה"] למתן צו כנוס בעיניינו של החייב והכרזתו כפושט רגל, וזאת לפי סעיפים 6 ו-42 בפקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש), התש"ם - 1980 [להלן: "הפקודה"].
נוכח טענות הצדדים באשר לתקינות ההליך ומועד הגשת תביעת החוב החדשה על אף חלוף המועד, נקבע כי תנתן למנהל המיוחד שהות להשיב ולבחון האפשרות לקבל את תביעת החוב החדשה לאחר שהקודמת לה הוכרעה ומועד להגשת תביעות החוב חלף.
...
מבין שתי אפשרויות אלו, סבורני כי נכון לבטל את ההליך, על אף עמדתו האחרונה של החייב, ומן הטעמים כי לא ניתן עדיין לקבוע תכנית פירעון.
ככל שלפי דעת הנאמנת אין די בכספים כדי לכסות את הוצאות ההליך, ויש לגבותן ממי מהצדדים, תגיש הנאמנת תחשיב ונימוקים ותינתן החלטה נפרדת בעניין זה. סוף דבר נוכח האמור, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק, וניתנות ההוראות כדלקמן: צו כינוס הנכסים ועיכוב ההליכים שניתנו בהליך זה להגנת החייב, בטלים; צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד החייב יבוטל בחלוף 60 יום, וזאת על-מנת לאפשר לנושים לפעול להשגת צו כאמור בהליכים הפרטניים; ישולם לנאמנת שכר לפי תקנה 8 בתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), התשמ"א – 1981, אך לא פחות מכתב המינוי, והוצאות גלובליות כפי כתב המינוי.
הדיון בערעור בפש"ר 13385-02-20 מתייתר ואני מורה גם על סגירת הליך זה. זכות ערעור לבית המשפט העליון בהתאם לדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו