מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת תביעה נגד חברת נסיעות בגין הזמנת בית מלון פגומה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

פתח דבר בפניי תביעה קטנה שהגישה התובעת נגד הנתבעת, אשר הנה סוכנות נסיעות, ממנה רכשה התובעת חבילת נופש לכרתים.
לטענת התובעת נפלו פגמים שונים בהתנהלות הנתבעת, אשר הובילו לתקלות רבות אשר פגעו בחופשה המתוכננת וגרמו לתובעת נזקים שונים, ממוניים ולא ממוניים.
ביום 24.3.2021 רכשה התובעת מהנתבעת חבילת נופש בת ארבעה ימים הכוללת זוג כרטיסי טיסה מישראל לכרתים וחזרה, בטיסת שכר שמפעילה חברת 'ארקיע', ובית מלון בכרתים, תמורת סך כולל של $2,700.
בכתב הגנתה ובטיעוניה בפניי טענו נציגי הנתבעת כי בתנאי ההזמנה מצויין במפורש כי יש להצטייד בבדיקת קורונה תקינה, וכי בכל מקרה על הנוסע לברר באתר משרד הבריאות ולפעול בהתאם להנחיות המופיעות שם (סעיף 14 לכתב ההגנה, וכן עמ' 2 לפרוטוקול שורות 12-18).
אתייחס להלן לרכיבי הנזק הרלבאנטיים כפי שמפורטים בכתב התביעה: נסיעה במונית מבית התובעת לשדה התעופה וחזרה: התובעת טוענת כי נסיעה זו עלתה כ- 300 ש"ח, אך לא צרפה קבלה (עמוד 1 לפרוטוקול שורות 16-17).
...
המחלוקות המצריכות הכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות מטעם הצדדים ושמעתי אותם ואת נציגיהם, אלו הן לטעמי השאלות המצריכות הכרעה: על מי מהצדדים הייתה מוטלת האחריות לברר אם נדרשה בדיקת קורונה כתנאי לעלייה לטיסה מישראל ליוון.
לא השתכנעתי כי עלות זו הייתה נחסכת לו הייתה התובעת יודעת על הצורך לבצע בדיקת קורונה לפני הטיסה המקורית, ולכן אינני מחייב את הנתבעת בעלות זו. עלות כרטיס הטיסה לטיסה הנדחית וכן התשלום עבור המזוודות: מדובר בנזק מובהק הנובע ממחדלי הנתבעת, והנתבעת (אשר הזמינה בעצמה את אותה טיסה נדחית) אינה כופרת בסכומים הנתבעים.
לפיכך אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של $479 לפי שער הדולר ביום 23.5.2021, קרי סך של 1,653 ש"ח. עלות לילה במלון בכרתים: התובעת טוענת כי חופשתה קוצרה בלילה אחד בשל מחדלי הנתבעת, ולכן היא זכאית לפיצוי בשווי של לילה אחד במלון הכלול בחבילה שרכשה.
אני סבור כי ראוי לפצות את הנתבעת בגין עגמת הנפש שנגרמה לה כתוצאה מהתנהלות הנתבעת בסך של 3,000 ש"ח. סך כל נזקי התובעת כמפורט לעיל עומדים על 6,765 ש"ח. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה באופן חלקי, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 6,765 ש"ח, ובנוסף את אגרת המשפט אשר שולמה על ידה בסך 100 ש"ח והוצאות בגין התייצבותה לדיון שהתקיים בסך 500 ש"ח, ובסך הכל 8,365 ש"ח. הסכום האמור ישולם תוך 30 ימים מיום שפסק הדין יומצא לנתבעת, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה שהגיש רוכש חבילת נופש נגד סוכן הנסיעות, אשר הגיש הודעה לצד שלישי נגד הספק.
כתב התביעה בכתב התביעה פורטה המסכת העובדתית הבאה: התובע רכש מהנתבע - סוכן נסיעות שעוסק במתן שירותי תיירות - חבילת נופש לזוג עם שני ילדים, הכוללת כרטיסי טיסה ובית מלון לשישה ימים בתאריכים 17.4.2017 - 22.4.2017 בעיר מרמריס בטורקיה.
לפיכך, נטען כי התובע זכאי לביטול העסקה בגין פגמים מהותיים בהתקשרות.
הובהר כי הזמנת המוצרים והשירותים, כרטיסי טיסה וחבילות נופש, מתבצעת מספק אחר והמוצר הסופי נמכר ללקוח בתנאים שנקבעו על-ידי הספק.
במקרה הנוכחי התובע בחר בחבילת נופש שפורסמה על-ידי הצד השלישי (להלן: הספק) אשר היתקשר עם חברת התעופה Pegasus airlines.
...
התוצאה לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.
הנני מחייב את התובע לשלם לנתבע שכר טרחת עורך דין בסך 2,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
משנדחתה התביעה העיקרית, הנני מורה על מחיקת ההודעה לצד השלישי ללא צו בהוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 23158-09-20 ניסים א. שליחויות והסעות בע"מ נ' אלרוב ממילא 2006 בע"מ ואח' בפני כבוד השופטת מיקה בנקי תובעת ניסים א. שליחויות והסעות בע"מ נתבעות 1. אלרוב ממילא 2006 בע"מ 2. אל-רוב מלונות יוקרה (1993) בע"מ פסק דין
הצדדים ומסגרת המחלוקת התובעת היא חברת הסעות שהתקשרה בהסכמים עם הנתבעות, בתי מלון שבקשו להסדיר הסעות לעובדיהם ולקוחותיהם.
לאורך השנים מסרו הנתבעות לתובעת שוברים בגין הנסיעות שהתבקשו והתובעת מסרה לנתבעות חשבוניות חודשיות.
בשלב מסוים ביקשה התובעת לעבור להזמנת הסעות במערכת ממוחשבת שתהיה פתוחה בזמן אמת לשני הצדדים וניתן יהיה לעקוב באמצעותה אחר הנסיעות המוזמנות בפועל.
הנתבעות סירבו לעבוד עם המערכת המוצעת שכן לטענתן היו נתוניה בשליטת התובעת ואם טענתן היא שהתובעת מבצעת חיובים שלא על פי ההסכם ולא על פי ביצוע בפועל – לא יהיה במערכת שכזו כדי לרפא את הפגם או לנטרל את הספק.
יש לציין שאף שהסך של 510,658 ₪ הועבר לתובעת לאחר הגשת התביעה הרי שלא מצאתי לחייב בגינו ריבית ממועד הגשת התביעה ועד מסירתו שכן התובעת היא שסרבה לקבל את התשלום כבר בשנת 2018 ובכך לא פעלה להקטנת נזקיה בכלל והקטנת ניזקי הריבית בפרט.
...
לאור האמור נדחית טענת התובעת לחיובי ריבית בגין פיגורים בתשלום לאורך חיי החוזה.
מכל הטעמים לעיל אני דוחה את טענת התובעת לזכותה לעדכון מחירי ההסכם.
סוף דבר ענייננו בתביעה כספית לתשלום בגין הסעות שלטענת התובעת ביצעה עבור הנתבעות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה קטנה שהגיש התובע, כנגד הנתבעת, חברה המפעילה סוכנות נסיעות, בסך 29,084 ₪.
כך או כך, לא נטען כי לא סופקה כמות חדרים מספיקה או כי היה על התובע להוסיף במהלך הנסיעה סכום כלשהוא באחד מבתי המלון, כך שההזמנה תיאמה את התוכנית מבחינת כמות והרכב חדרים.
מצאתי לקבל את טענות הנתבעת לפיה אורח נוסף בחדר עשוי ללון גם על מיטת ספה או מיטה מיתקפלת ואין בכך פגם כלשהוא.
...
יחד עם זאת, שוכנעתי כי הקישור שצורף להזמנה אכן הוביל למלון שברמה הגבוהה בו חפץ התובע.
בנוגע למדריכים בקזבלנקה וברבאט – שוכנעתי כי לא התייצבו מטעם הנתבעת מדריכים מקומיים ביעדים אלה, כאשר אין לקבל את טענת הנתבעת שהדבר נובע מכך שהתובע ומשפחתו הגיעו למרוקו באיחור של יום, שכן ממילא המדריך המקומי בקזבלנקה תוכנן להצטרף רק ביום השני לטיול (כך על פי ההסכם ועל פי תכנית המדריך).
לא מצאתי תיעוד בתוכנית עצמה לפעילויות שנטען כי לא התקיימו – ביקור בבית אריגה וסנובורד במדבר, וגם אם במהלך טיוטות התוכנית נכללו פעילויות כאלה, הרי שבסופו של דבר לא נכללו בתוכנית שאושרה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הנתבעת הגישה תצהיר עדות ראשית בו צוין כי האי סנטוריני הוא אי קטן (ולמרות זאת, מרחק שדה התעופה מהמלון הוא 4 ק"מ, ולא כפי שטענו התובעים), וכי באזור בו ממוקם המלון בו הזמינו התובעים את חופשתם נמצאים גם מלונות רבים נוספים, ביניהם "היוקרתיים ביותר באי". בדיון ההוכחות חזרו הצדדים על טענותיהם.
כידוע, בפרשת דיזנהויז (ח"א (י-ם) 804/07 דיזנהויז יוניתורס נסיעות ותיירות (1979) בע"מ נ' היועץ המשפטי לממשלה (13.10.09)) נדונה והוגדרה מעמדה המשפטי של סוכנות הנסיעות (כדוגמת הנתבעת דנן) והקף אחריותה: "הקונסטרוקציה המשפטית הנראית הולמת את מרבית המצבים היא של חוזה לטובת אדם שלישי, על פיו ספק השירותים מחוייב הן כלפי סוכנות הנסיעות (שהתחייבה לשלם לו) והן כלפי הלקוח (שהמבקשת הורתה לספק להעניק לו את השרות) במתן השרות, כנגד ההיתחייבות שהמבקשת נטלה כלפיו. ... מכל מקום, אף לעניין זה אין לומר כי המבקשת יוצאת מהתמונה מרגע שהיא יוצרת את החבות המשפטית של ספק השרות כלפי הלקוח, אלא רק שבכך היא מממשת חבות מרכזית שלה על פי הסכם ההזמנה. המהלך השני בבצוע ההזמנה הוא מתן השרות ללקוח על ידי ספק השרות. בשלב זה תפקידה של המבקשת הוא אומנם משני, אולם לא חסר נפקות משפטית. מחויבויותיה הן בעיקר בהעברת מידע ללקוח מספק השירותים, ובטיפול בתלונות שיש ללקוח אל מול ספק השירותים. ודוק, היתחייבותה המשפטית של המבקשת היא להקנות ללקוח זכות משפטית לקבלת השרות מספק השירותים, ולהבטיח כי שירות כזה אכן יינתן. אין היא נוטלת על עצמה אחריות לאיכותו של השרות האמור, ואף לא לליקויים העלולים ליפול בו (למעט כאלה בהם ניתן לייחס לה אשם)". בהתאם לכך נקבע בהמשך פסק הדין: "אחד היתרונות המרכזיים שבשימוש בשירותיה של סוכנות נסיעות גלום באפשרות להסתייע בידע המקצועי העומד לרשותה, ובהיכרותה עם הגורמים השונים הפועלים בשוק. לא זו אף זו: מכוח מומחיותה, נידרשת סוכנות הנסיעות לבצע בדיקות סבירות על מנת לוודא כי שירותי התיירות שהיא מוכרת הם ממשיים, ותואמים את המובטח ללקוח" במקרה שעמד למבחן בית הדין לחוזים אחידים בעיניין דיזנהויז עלתה טענה באשר לשיפוצים שנערכו במלון.
בהקשר זה נכתב כך (ס' 63 לפסק הדין): "אין חולק כי הנוחיות והתפקוד התקין של בית המלון הם אחד מהעניינים המרכזיים ביותר במהלך הנסיעה או החופשה, ויש בהם כדי להשפיע בצורה מכרעת על הנאתם של הלקוחות, מתחילת הנסיעה ועד סופה. בנוסף יש לדחות את טענות המבקשת לפיהן מדובר בתוספת שאינה מעשית. אמנם, הסוכנות אינה יכולה לערוך בירור עם כל אחד מספקי השירותים הרבים איתם היא עובדת (הכוללים חברות תעופה, בתי מלון, חברות השכרת רכב, חברות שייט, מדריכי טיולים וכו') ביחס לכל פרט קטן שעלול להשתבש ולפגום בנוחיות הטיול. אולם, כאשר מדובר בסוגיה שהיא כה משמעותית, המתייחסת לספק אחד או שניים בלבד לכל הזמנה (כלומר בית המלון) הרי שראוי להטיל על הסוכנות סטאנדרט היתנהגות גבוה ומחייב יותר, הדורש ממנה עריכת בירור אקטיבי לטובת הלקוחות. יחד עם זאת, יש לציין כי מרגע שהמבקשת תוכל להוכיח שערכה את הבירור עם בית המלון והעבירה את תוצאותיו ללקוח, חזקה עליה כי עמדה בחובתה" בהתאם לכך, נקבע במקום אחר כי: "ניתן לסכם ולקבוע, כי במערכת יחסים משולשת בענף התיירות, הכוללת לקוח, סוכנות נסיעות וספק – בכל הקשור לשלב ביצוע ההזמנה, אחריותה של סוכנות הנסיעות מיתמקדת בהעברת מידע בין הלקוח והספק ובתלונות שיש ללקוח אל מול הספק; תפקיד הספק הוא להבטיח שהלקוח יקבל את מלוא השירותים שהספק התחייב לספק ללקוח (באמצעות נותני שירותים זרים), אולם הוא לא יהיה אחראי על שבושם או תקלות המהוים זוטות או על תקלות ושיבושים הנובעים מנסיבות שכלל אינן תלויות בספק, לא היו בידיעתו מבעוד מועד ולא ניתן היה לצפות אותם (הכוונה לתקלות ושיבושים חריגים במיוחד, בעקרם של דברים – חצוניים לפעילות השוטפת של בית המלון), אלא אם יוכח שבגין התקלות והשיבושים לא היה זכאי נותן השירותים הזר לתשלום והספק ממילא לא העביר אליו את התמורה המוסכמת, כולה או חלקה– כאשר מדובר בתנאים מצטברים." (ת"ק (תביעות קטנות ת"א) 14887-08-12 קולט קועד נ' השטיח המעופף בע"מ (כב' הש' י' נמרודי, פס"ד מ יום 7.2.13).
...
דין התביעה, לפיכך, להתקבל.
" אין בידי לקבל את עמדת התובעים כאילו מפגע הרעש איין את חווית החופשה כולה.
סיכומו של דבר, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סך 8,000 ₪, בצירוף אגרת בית המשפט כפי ששולמה (כולל מחצית שניה, ככל ששולמה) בסך 800 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 1,200 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו