מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת תביעה נגד חברת ביטוח ליברה בגין תאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבית שאן תאד"מ 45773-06-22 חכמון נ' מורדכי ואח' תיק חצוני: בפני כבוד הרשמת בכירה מיכל זינגר תובע רונן חכמון נתבעת ליברה חברה לביטוח בע"מ פסק דין
בפניי תביעה כספית בגין ניזקי רכוש (רכב) על סך של 35,746 ₪, שעניינה תאונת דרכים מיום 03/03/2022 בה היו מעורבים רכב התובע מ.ר. 98-879-79 (להלן: "רכב התובע") ורכב מ.ר 33-919-39 אשר היה מבוטח על ידי הנתבעת (להלן: "רכב הנתבעת").
עילת התביעה כנגדה התגבשה במועד ארוע הנזק, ועל כן אין בעצם מכירת הרכב לאחר מכן בכדי להפחית מחבות המזיק, במקרה דנא המבטחת של המזיק, לשלם בגין הנזק שניגרם.
לאור האמור לעיל, אין גם נפקות מתי התובע מכר את רכבו, ואם מכר את הרכב שבועיים או שלושה אחרי התאונה, או אחרי חודש או חודשיים, שכן הבחירה היא בידי התובע לתבוע את ניזקו בהתאם לשיטת החישוב הנראית לו הנוחה ביותר, בתנאי שבחירה זו תעשה בתום לב, ובעניין זה ראה ע"א 36576-04-19 דלעיל: "כאמור, זכות הבחירה של הניזוק לבחור בשיטת חישוב אחת על פני שיטת חישוב אחרת כפופה לחובת תום הלב. בעניינינו, המשיבות לא טענו ואף לא הוכיחו, כי בחירתו של המערער בפצוי לפי שיטת עלות התיקונים נגועה בחוסר תום לב. הן אף לא הגישו חוות דעת לעניין סכום הפצוי לפי שיטת הפרש השווי ולא הראו כי קיים פער כלשהוא בין שתי שיטות החישוב. המשיבות השליכו את כל יהבן על הטענה כי המערער מכר את קטנוע הטי-מקס וקיבל פיצוי בגין רכב הקימקו בגין תאונה שארעה במועד מאוחר יותר. כפי שהובא לעיל, לאירועים אלה אין כל רלבאנטיות באשר להערכת הנזק שניגרם למערער ועל כן, אין בטענות אלה כדי להביא לדחיית התביעה". מעבר לכך, שלא נטען על ידי הנתבעת, כי שיטת הפצוי בה בחר התובע נגועה בחוסר תום לב, הרי ששוכנעתי שהתובע היתנהל בתום לב, הוא תמך את תביעתו בחוות דעת שמאית, אשר הנתבעת לא ניסתה כלל לסתורה באמצעות זימון השמאי מטעם התובע וחקירתו עליה, וטענותיה הסתמכו בין היתר על עצם מכירת הרכב, אך אין לכך כל נפקות בעניינינו.
התובע העיד בנידון, כי מכר את הרכב ללא תיקון, ושנאמר לו שהצד השני טוען שהם ביקשו לבדוק את הרכב ולא אפשר להם לבדוק את הרכב השיב : " לא נכון, אני פניתי לשחר שמכרתי לו את האוטו ואמרתי לו שרוצים מחברת הביטוח לבדוק אותו, נתתי לשמאי של חברת הביטוח את הטלפון של שחר, הוא קבע אתו פעם אחת ולא הגיע ופעם השניה גם לא הגיע" (ראה : עמוד 1 לפרוטוקול, שורות 28-30).
...
לטענת הנתבעת, דין התביעה להידחות, הנתבעת שילמה סכום שאינו שנוי במחלוקת בסך של 16,230 ₪ עוד ביום 10.5.22, וזאת על אף שנמענה זכותה לבדוק את רכב התובע בעקבות מכירתו.
בנוסף, שוכנעתי כי התובע ניסה לסייע לנתבעת לבדוק את רכבו אך זו מטעמיה היא לא בדקה את הרכב.
מנגד, לא עלה בידי הנתבעת לסתור את גובה הנזק לו טוען התובע, הנתבעת העלתה טענות ביחס לגובה הנזק הנתבע על ידי התובע, מבלי להציג תשתית ראייתית ולו מינימאלית, מדוע דין תביעתו להידחות.
למעלה מהצורך אוסיף ואומר, כי גם אם הייתי מקבלת את גרסת הנתבעת, מה שאיני מקבלת, כי לא התאפשרה לה בדיקת הרכב, לא ניתן כל הסבר מצידה מדוע לא הגישה בקשה בנדון לבית המשפט, ובעניין זה גם לא זימנה לעדות כל נציג מטעמה שיעיד על כך. סיכומו של דבר אני מקבלת את התביעה במלואה, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע באמצעות ב"כ, מעבר לסכום ששולם כבר, סך של 35,746 ₪, שכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ₪ ומחצית ראשונה ושנייה של האגרה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד רע"א 3872-05-22 פלוני נ' ליברה חברה לביטוח בע"מ בפני כבוד השופט צבי ויצמן מבקשת פלונית משיבה ליברה חברה לביטוח בע"מ החלטה
בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום ברמלה (כב' הש' א. כהן) מיום 26.3.22 במסגרתה נדחתה בקשת המבקשת למינוי מומחה רפואי בתחום האורתופדי במסגרת תביעה שהגישה כנגד המשיבה מכח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן- חוק הפלת"ד).
בדומה לכך הובהר לא אחת כי היתערבות בהחלטות הנוגעות למינוי מומחים או ההוראות הניתנות למומחים הן בגדר החלטות בינים וככאלו אף בעיניינן תטה ערכאת העירעור שלא להתערב (ע"א 5779/90 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' אחמד (1990); רע"א 11325/05 מנורה חברה לביטוח בע"מ נ' גולינבסקי (2006); רעא (נצרת) 22233-08-15 - הפניקס חברה לביטוח בעמ נ' ש' ס' (2015); רעא (מרכז) 37236-03-16 - פלוני נ' פלוני,(2016) ; רעא 1360/09 – הפניקס הישראלי - חברה לביטוח בעמ נ' אסף פוקס ואח', (2009)), בנידון בקשת המבקשת לא נדחתה סופית על ידי בית המשפט וראוי להמתין להכרעתו הסופית אחר קבלת חוות דעת המומחה שמונה, ולא תגרם למבקשת כל פגיעה מאי היתערבות בהחלטת הבינים בשלב זה. נרחיב אף מעבר לכך - הן בפסיקה, והן בספרות, הוכר נוהג המקובל בבתי המשפט, לפיו בית המשפט מבקש מהמומחה שנתמנה כבר על ידו, לחוות את דעתו ואף להדריך את בית המשפט בשאלה אם יש צורך, מהבחינה הרפואית, למנות מומחה רפואי אחר בתחום רפואי אחר, כאשר בית המשפט שוקל את עצתו (ראו - אליעזר ריבלין, תאונת דרכים (מהדורה 4, 2011) עמ' 648-649 ; יצחק אנגלרד, פיצויים לנפגעי תאונות דרכים , מהדורה רביעית עמ' 485).
...
סוף דבר בנסיבות האמורות, איני סבור כי המדובר בהחלטה המצדיקה התערבותה של ערכאת הערעור כבר בשלב זה, ומתוך שכך, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 10587-12-20 פלונית נ' ליברה חברה לביטוח בע"מ בפני כבוד השופט, סגן הנשיא אורן סילברמן תובעת פלונית נתבעת ליברה חברה לביטוח בע"מ פסק דין
עסקינן בתובענה לתשלום פיצויים בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה - 1975, בגין תאונת דרכים מיום 27.6.2020.
הכלל הוא כי בית המשפט לא יסטה ממסקנותיו של המומחה הרפואי אלא בהתקיים נסיבות מיוחדות ונימוקים משכנעים (ר' ע"א 3056/99 שטרן נ' המרכז הרפואי על שם חיים שיבא (4/2/2002); ע"א 9598/05 פלוני נ' חברת ביטוח "המגן" בע"מ (28.3.2007); ע"א 293/88 ניימן יצחק נ' מוניטי רבי (31/12/88)).
הפסד הישתכרות לעבר לא הוגשה כל ראיה בהקשר זה ולמעשה גם לא נתבע דבר קונקריטי - גם בתחשיב הנזק מטעם התובעת וגם בתצהיר מטעמה לא הוגש דבר אשר מבסס טענה להפסד כלשהוא, ודאי בנוגע לשעור ההפסד.
...
לאור כל האמור לעיל אני קובע כי לתובעת לא נותרה כל נכות רפואית צמיתה עקב התאונה.
אין בידי לקבל טענה זו של התובעת – ראשית, אף שלא נקבעה נכות אורטופדית בגין התאונה הרי שהמומחה מאשר קיומה של פגיעה, 5 ימי היעדרות וכן ממצא של מגבלה מסוימת בחדר המיון.
סיכום לאור כל האמור אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בגין נזקי התובעת בתאונה בסך של 10,500 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב -יפו ת"ק 44207-03-23 אגמלייב ואח' נ' ליברה חברה לביטוח בע"מ ואח' לפני כבוד השופט נצר סמארה תובע וריס אגמלייב, ת"ז 341340206 נתבעים 1. ליברה חברה לביטוח בע"מ, ח"פ 515761625 2. דוד אייש (המנוח), ת"ז 069760049 3. איריס אייש (עו"ד), ת"ז 031701469 פסק דין
לפניי תביעה לחיוב הנתבעים בפצוי כספי בגין נזקים והפסדים שנגרמו לתובע בשל ניזקי רכוש-רכב על רקע תאונת דרכים.
לכן, ספק אם היא יכולה בשלב זה להגיש תביעה בגין הפסדים מהתאונה.
...
דיון והכרעה על יסוד כל החומר המונח לפניי, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל, בהפחתת ראש הנזק "הוצאות משפט, הפסד זמן, נסיעות ועגמת נפש", מהנימוקים המפורטים להלן, באופן תמציתי בהתאם לתקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976: התביעה שכנגד בטרם אדון בסוגיות השנויות במחלוקת אומר כי הנתבעת 3 הגישה תביעה שכנגד שלושה ימים בלבד לפני מועד דיון ההוכחות שהיה קבוע בתיק.
לאור כל זאת, אני מורה על מחיקת התביעה שכנגד.
לגופו של עניין לאחר שבחנתי את עדויות נהגי הרכבים והתרשמתי מהן באופן ישיר ובלתי אמצעי, אני קובע כי עדותו של התובע הנה מסתברת יותר מאשר עדותה של נהגת רכב הנתבעים.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

רקע ועיקרי העובדות הדרושות בשתי התביעות, זו שנדונה ברמלה וזו הנדונה בירושלים, נתבע פיצוי כספי בשל ניזקי רכוש שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים שארעה ביום 9.3.2022 באיזור עמק המצלבה בירושלים.
ביום 25.8.2022 הגישה המבקשת (ליברה) את התביעה ברמלה נגד הפניקס חברה לביטוח בע"מ (המבטחת של רכב הסקודה) ובמסגרתה נתבע סך 15,134 ₪.
בפתח הדיון מיום 31.5.2023 בעיניין תביעה זו, הודיעה הנתבעת שם (הפניקס) כי ישנה תביעה נוספת בעיניין אותה תאונה, היא התביעה בירושלים ובתגובה לכך הודיעה המבקשת (ליברה) כי התביעה בירושלים אינה מוכרת לה. בדיון זה כתב התביעה תוקן בהסכמה, בדרך של הוספת המשיב 3 (פרץ) כתובע נוסף, שני הנהגים העידו ונחקרו על גירסתם בעיניין אופן קרות התאונה והוצגו ראיות שונות ולאחר מכן הודיעו באי-כוח הצדדים על הסכמתם לכך שפסק הדין יינתן על דרך הפשרה על-פי סעיף 79א וללא הנמקה.
...
בנסיבות אלה דין התביעה להידחות וכל צד יישא בהוצאותיו".
דיון והכרעה לאחר בחינת בקשת רשות הערעור, החלטת בית המשפט קמא ובחינת התביעה ברמלה, לרבות פסק הדין שניתן בעניינה וכאמור בפתח הדברים, נמצא כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור אף ללא צורך בתשובת המשיבים.
זאת כפי בעניין לבייב (כבוד השופט א' רובינשטיין, פסקה יב(1)): "כאשר עסקינן בפסק דין הניתן בהסכמה נוצר ספק מובנה באשר לכוחו להקים השתק פלוגתא (ראו  3820/03 דמארי נ' מינהל מקרקעי ישראל (טרם פורסם) (השופט עדיאל); פרשת מלמד, 520; לעיון בגישות שונות לכך ראו זלצמן, 331 – 337); זאת בשל העוול העלול להיגרם לצד המושתק – מקום שלא התקיים בפועל דיון אדוורסרי בין בעלי הדין לבירור הפלוגתא. הסכם פשרה מונע לרוב על ידי רצון הצדדים להביא לידי סיומה את ההתדיינות המשפטית ובכך לחסוך זמן ומשאבים – והחלה דווקנית של כלל השתק הפלוגתא על פסק דין שניתן בדרך הפשרה עלולה להביא להימנעותם של בעלי דין מסיום המחלוקות בפשרה, מחשש להשפעת פסק הדין שבפשרה על הליכים עתידיים. על כן יש לבחון  בקפידה את טיב ההסכמה שהוצגה לבית המשפט ושעל פיה ניתן פסק הדין – בטרם יוחל השתק פלוגתא. לעניין זה יש לשאול 'אם הסכמתו של בעל הדין שנגדו מועלית טענת ההשתק בהתדיינות המאוחרת למתן פסק הדין בהסכמה, כוללת בחובה גם הסכמה לקביעה מסוימת בפלוגתא כלשהי שהועלתה למחלוקת על ידי הצדדים, בבחינת הודאתו של בעל הדין בתוכנה המסוים של אותה קביעה... קביעה שנעשתה בהסכמת הצדדים לצורך פסק דין בהסכמה דינה כדין קביעה שנעשתה על ידי בית המשפט בעקבות בירור לגופה של הפלוגתא שבמחלוקת' (זלצמן, 335)". לנוכח כל האמור לא נמצא מקום להתערב בהחלטת בית המשפט קמא.
כאמור, בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו