מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת תביעה לנכות כללית ללא מיצוי זכויות בנכות מעבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מאחר והתובע הוא שטען כי כושר עבודתו נפגע לחלוטין או באופן ניכר, היה עליו למצות זכויותיו במוסד לביטוח לאומי ולתבוע גמלת נכות כללית.
הזכאות לגימלת נכות כללית יכולה להתברר אך ורק במידה והתובע יגיש תביעה לגימלה כזו וכל שהנתבעים יכולים לעשות בענין זה הוא להגיש הוא לטעון לנכוי רעיוני או לחיוב התובע בשיפוי, כפי שב"כ הנתבעים היטיב לעשות בסיכומיו.
...
לאור האמור, אני מעמידה את שכרו לעתיד על סכום של 7,000 ש"ח. מאחר ואיני יכולה להסתמך על תלושי השכר לאחר התאונה גם לצורך חישוב הפסדיו לעבר , אקבע את ההפסד על פי הנכות התפקודית והשכר הקבוע הנ"ל. הנזק: הפסד שכר לעבר, הפסד כושר השתכרות לעתיד והפסד פנסיה: על בסיס האמור לעיל, אני קובעת את הפסד השכר לעבור כדלקמן: מ- 1.5.16 עד 1.5.18 – 4,448 ₪ X 24 חודשים = 106,752 ש"ח בצירוף ריבית מאמצע תקופה – 109,587 ₪ מ- 1.5.18 עד היום - 4,448 ₪ X 38 חד' X 50% = 84,512 ש"ח בצירוף ריבית מאמצע תקופה – 85,899 ₪ את הפסד כושר ההשתכרות לעתיד : 7,000 ₪ X 50% X 288.05 = 1,008,175 ₪ ואת הפסד פנסיה : 12.5% X 1,203,661 = 150,458 ₪ עזרת צד ג' התובע הצהיר כי עקב פציעתו הקשה , במיוחד ביד ימין שהיא ידו הדומיננטית, הוא התקשה לבצע פעולות יומיומיות ונזקק לעזרת בני משפחתו.
ב"כ הנתבעים טען כי יש לדחות תביעה זו , שהינה תביעת סרק וכי אין כל קביעה של המומחה בענין זה. בחוות דעת מומחה הריאות, ד"ר יגלה , נאמר כי מדובר בליקוי קל בהתפשטות בית החזה ואין כל קביעה או הערכה כי יש צורך בהתאמת דיור עקב כך. לפיכך, אני דוחה את התביעה בראש נזק זה. מאחר ולא הוגשו כל קבלות על הוצאות מיוחדות, לקחתי בחשבון הוצאות , ככל שהיו ויהיו , בקביעת הוצאות הנסיעה לעיל.
לפיכך אני קובעת כי ככל שהתובע יגיש תביעה לנכות כללית ותאושר לו גמלה על בסיס נכות שנגרמה לו עקב התאונה נשוא התביעה, הוא יהיה חייב לשפות את הנתבעת ולשלם לה כל סכום שתשלם למוסד לביטוח לאומי בגין גמלה שכזאת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי התובע הגיש תביעה לנכות כללית ונקבעה לו נכות זמנית בשיעור 100% החל מיום 1.2.20 ועד ליום 31.1.21.
בנוסף, טוען התובע כי קביעת דרגת הנכות נחוצה ורלוונטית לקבלת זכויות והטבות שונות שאינן נוגעות במישרין למוסד לביטוח לאומי, כגון קבלת תו נכה או קדימות בקבלת שירות במוסדות ציבור, וכן נטען כי התובע אינו יכול להגיש תביעה לניידות מבלי לקבל הכרה בנכות כללית.
סעיף 207 לחוק כותרתו "תחילת בירור" ולפיו "לא ידון המוסד בתביעה לגימלה לפי פרק זה אלא בתום 90 ימים מהיום שלפי טענת התובע אין לו הכנסה בפועל מעבודה או ממשלח יד או שהכנסתו כאמור אינה עולה על 60% מהשכר הממוצע". כפי שטוען הנתבע בסיכומיו, לשון הסעיף מלמדת כי עליו לידון בתביעות לנכות רק כאשר המבוטח עומד במבחן הכנסות, ושאלת רמת ההכנסות הנה בבחינת מבחן סף בטרם בחינת עצם הנכות הרפואית ושיעורה.
דברים דומים נפסקו בעב"ל (ארצי) 71489-09-16 המוסד לביטוח לאומי - ברל ברונר (30.03.2020): "אשר לשאלה האם ליישם את הילכת קנטורוביץ, בהלכה זו נקבעה זכות עצמאית להגשת ערר, בעיקר מהטעם של ראיית הזכויות שמוענקות לנכים "כמכלול אחד" ולכן יש לאפשר מיצוי הכרעה בנכות כללית אשר לרוב משמשת בסיס לזכויות האחרות, ועל מנת שתימנע התוצאה לפיה נכה שזקוק למיצוי הכרעתו בנכות כללית ייפול "בין הכיסאות" ובשל כך תקופחנה זכויותיו האחרות.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בחומר הראיות וטיעוני הצדדים הגענו לכדי מסקנה כי דין התביעה להידחות, מהנימוקים אשר יפורטו להלן.
סוף דבר על יסוד האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכתב תשובה סופי לאחר ערר נשלח לתובעת ביום 12.3.2019 ובו צוין שבאפשרותה לערור לבית דין זה. "ביום 5.3.2019 (עוד בטרם נשלח המכתב האמור לעיל) הוגשה בקשה לבדיקה מחדש – מאחר וכאמור נקבע אובדן כושר מלא ויציב והתובעת ממצה את זכויותיה בנכות כללית (אין השלכה כספית לאחוז הרפואי) התיק הועבר לרופא לצורך מיצוי זכויות להטבות במס בשאלה "האם ייתכן וייקבע ואחוזים רפואיים בשיעור 90% לפחות?" " (ראו סעיף 4 ו' לכתב ההגנה).
למרות הודעה זו, התיק בעיניינה של התובעת הועבר לעיון חוזר בפני רופא אשר קבע, ביום 23.7.2019, שאין סבירות לנכות רפואית בשיעור של 90% לפחות.
נוסף על כך, התובעת הגישה ביום 24.1.2019, [טרם היותה בת 62], בקשה נוספת לבדיקה מחדש עקב אלרגיה וסיבוכיה, אולם בקשת התובעת הוגשה על טופס תביעה שגוי [ככל הנראה בקשה לבדיקה מחדש עקב פגיעה בעבודה].
במקרה שלפנינו, הנתבע טוען כאמור, כי תביעתה של התובעת מחוסרת עילה, מאחר והתובעת ממצה את מלוא זכויותיה בנכות כללית.
...
מן הכלל אל הפרט לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ועיינו בכל המסמכים שבתיק ובשים לב כי ועדה רפואית לא התכנסה לדון בבקשת התובעת לבדיקה מחדש כאמור, אנו סבורים כי יש להיעתר לבקשת התובעת ולהביא את עניינה של התובעת לבדיקה מחדש בפני ועדה רפואית לעררים בתחומים: גניקולוגיה (עקב ניתוח הסרת שחלות), פסיכיאטריה (עקב החמרה) ואלרגיה, ולו כדי שתבחן מחדש את מצבה הרפואי והנפשי של התובעת.
אנו סבורים כטענת התובעת, כי החלטת הועדה הרפואית לעררים לעניין נכות כללית עשויה להיות רלוונטית לעניינים אחרים (ראו עניין יהודה) ועל כך חשיבותה.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

רקע המבקשת, ילידת 1976 הגישה למשיב (להלן - המוסד) תביעה לנכות כללית.
ביום 3.5.2022 אבחן הדרג הראשון את המבקשת כמי שלוקה ב"דכאון מג'ורי, ארוע בודד" וקבע לה נכות צמיתה בשיעור של 20% לפי פריט ליקוי 34(א)(3) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז- 1956 (להלן - התקנות), שעניינו "הפרעות במצב הרוח, הפרעות חרדה, הפרעות תלויות דחק, הפרעות סומטופורמיות והפרעות אכילה-רמיסיה, סימנים קליניים אפקטיביים קלים, קיים צורך בטיפול תרופתי, קיימת הפרעה בינונית בתיפקוד הנפשי או החברתי וכן הגבלה בינונית של כושר העבודה". משלא הגיעה לרף הנכות הרפואית המזכה בקיצבה, נדחתה תביעת המבקשת לנכות כללית.
אין באמור כדי לשלול מהמבקשת מיצוי זכויותיה אל מול המוסד, בהגיעה לרף המזכה בשיקום או הגשת בקשת להחמרה.
...
הכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובכלל החומר שבתיק, ועל אף שער אני לנסיבות חייה הקשות של המבקשת, אין לי אלא לדחות את בקשת רשות הערעור וזאת גם מבלי להדרש לתשובת המוסד.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המערער הגיש תביעה לנכות כללית בשנת 2021 ונקבעה לו דרגת נכות בשיעור 40% לתקופה שמיום 1.5.21 ועד ליום 31.3.23.
לאחר מכן ערכה הועדה למערער בדיקה קלינית, ולאחר שפרטה את ממצאיה קבעה כי – "הועדה מקבלת העירעור באופן חלקי, מצבו מתאים ל-30% לפי 34(ב)(4) מתאריך 1.4.23. מדובר בהפרעה ניכרת בתיפקוד נפשי חברתי ועבודה. כמו כן, מומלץ לפנות לשקום במקביל במל"ל והוסבר לו לפנות לשם." על החלטה זו הוגש העירעור שבפניי.
בשולי הדברים, אך לא בשולי חשיבותם, מצאתי מקום להצטרף להצעה למצות את זכויות המערער במסגרת הגשת תביעה לשקום.
...
דיון והכרעה כבר כעת ייאמר כי, לאחר שעיינתי בכלל המסמכים שהוגשו לתיק, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות, כפי שיפורט להלן.
לאחר שקלול מלוא הנתונים הללו, ובראותה את הקשיים אותם חווה המערער, הגיעה הוועדה למסקנה לפיה יש להעלות את דרגת הנכות שנקבעה לו וקבעה אותה על שיעור 30% בהתאם לפריט ליקוי 34(ב)(4) לתוספת לתקנות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו