לשיטתם, התובעות לא עמדו על הזכויות בקרקע לאחר שנרשמו על שם המדינה, התביעה הוגשה בשיהוי ניכר ולכן, אין לשעות לה ולא ניתן כיום לפנותם מהמקרקעין.
בהנחה שהנתבעים מחזיקים במקרקעין מכח רשות מכללא של התובעות, מחמת שתיקתן, הרי שרשות זו באה לידי סיום עת משלוח מכתב ההתראה באמצע שנת 2014.
...
לגופו של עניין טענו הנתבעים, שיש לדחות את התביעה נגדם מפאת התיישנות אשר עמדה לזכותם טרם כניסת חוק המקרקעין, התשכ"ט - 1969 לתוקף.
הנתבעים אינם מכחישים, אפוא, את בעלות התובעת מס' 1 בקרקע, אך לגישתם זכות זו כפופה לטענת ההתיישנות שהעלו, מכח החזקה בקרקע והשימוש שעשו בה.
לחילופין, טענו הנתבעים שיש לדחות את התביעה מפאת שיהוי רב בהגשתה והתנהלות התובעות עד כה. הנתבעים הדגישו, כי בשנות ה - 60' וה - 70' של המאה הקודמת הכשירו את המקרקעין על ידי כלים מכניים והנדסיים, בעלויות גבוהות, ובשנות ה - 80' נטעו עצי זית רבים ועצי פרי, שכיום הם בני כ - 40 שנה, ללא הפרעה או התנגדות מצד התובעות.
משלא הוכיחו התובעות את גובה דמי השכירות הראויים, דין הדרישה לתשלום דמי שכירות להידחות גם מטעמם זה.
סיכום
סיכומו של דבר, אני מקבל את התביעה בחלקה ומורה כדלקמן:
א. הנתבעים יסלקו ידם מהמקרקעין הידועים כחלקה 54 בגוש 19092, יהרסו על חשבונם את כל הבנוי במקום, יעקרו את כל הנטוע במקרקעין הנ"ל וישיבו את החזקה בהם לידי התובעות, כשהם פנויים מכל אדם וחפץ, וזאת עד ליום 10.2.2024.
התביעה לדמי שימוש ראויים נדחית.
הנתבעים ישלמו לתובעות הוצאות משפט בסך של 20,000 ₪.