המבקשת הכחישה את טענות המשיב והגישה בקשה למחיקת כותרת וכן בקשה למתן רשות להיתגונן כנגד מלוא סכום התביעה.
בהקשר זה יצוין, כי לגבי הקבלה שצורפה כנספח 2(2) לכתב התביעה (קבלה מספר 10040 מיום 15.10.18), מר סאלח טען, כי ראה אותה לראשונה ביום 27.6.19 במסגרת הליך שנקט המשיב לפרוקה של המבקשת, אשר נמחק בהמלצת בית המשפט של הפרוק.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל ולאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת עדותו של נציג המבקשת שנשמעה בפניי, הגעתי לכלל מסקנה, כי עלה בידי המבקשת להראות קיומה של הגנה אפשרית, בהתאם למבחנים שנקבעו בפסיקה לעניין בקשה למתן רשות להיתגונן, וכי דין הבקשה למתן רשות להיתגונן להיתקבל כנגד מלוא סכום התביעה.
...
תכתובת כאמור לא הוצגה במסגרת ההליכים עד כה ומשכך לא ניתן לגזור את המסקנה, כי הדבר נעשה לבקשת המבקשת.
להשלמת התמונה יצוין, כי לעניין הטענה לפיה המבקשת חייבת בחוב אף בהנחה שדודו ז"ל פעל "ללא הרשאה או בחריגה ממנה", וזאת בהתאם ומכוח הוראות סעיף 56(א) לחוק החברות, התשנ"ט- 1999, בשלב זה של הדיון אין בידי לקבל טענה זו.
סעיף 56(א) לחוק החברות קובע, כי "פעולה שנעשתה בעבור חברה בחריגה ממטרות החברה, או שנעשתה בלא הרשאה או בחריגה מן ההרשאה, אין לה תוקף כלפי החברה, אלא אם כן אישרה החברה את הפעולה בדרכים הקבועות בסעיף קטן (ב), או אם הצד שכלפיו נעשתה הפעולה לא ידע ולא היה עליו לדעת על החריגה או על העדר ההרשאה". [ההדגשה לא במקור- ו.ח.].
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל ולאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת עדותו של נציג המבקשת שנשמעה בפניי, הגעתי לכלל מסקנה, כי עלה בידי המבקשת להראות קיומה של הגנה אפשרית, בהתאם למבחנים שנקבעו בפסיקה לעניין בקשה למתן רשות להתגונן, וכי דין הבקשה למתן רשות להתגונן להתקבל כנגד מלוא סכום התביעה.