בהתאמה, הפניתה התובעת לפסיקה בה נקבע כי ארצות הברית לא הביעה היתנגדות להמצאת כתבי בית דין לשטחה באמצעות הדואר.
בפסק הדין בעיניין נענה סיכם בית המשפט את הוראות אמנת האג לגבי דרך ביצוע ההמצאה - "ככלל, על המבקש להמציא כתב בית דין לנתבע המתגורר במדינה החתומה על האמנה, להגיש למנהל בתי המשפט (המשמש כרשות המרכזית לצרכי אמנת האג) בקשה באמצעות טופס המצורף כנספח לאמנה, להמצאת כתב בית הדין למען ידוע במדינת היעד."
למרות האמור, בסעיף 10 לאמנה (תוספת ראשונה לתקנות המצאת מסמכים לפי אמנת האג 1965, תשל"ו-1975) נקבעה דרך חלופית לבצוע ההמצאה.
כך נרשם בתרשומת האחרונה מיום 30.12.2023 בתדפיס (נספח 2) – "החזרה לשולח. הנמען סרב לקבל את החבילה והיא תוחזר לשולח". מעבר לאמור, במקרה שם בית המשפט אף אישר כי בוצעה מסירה באמצעות שליח משפטי לאחר שהוגש תצהירו ממנו עלה כי מדובר בשליח בעל רישיון מטעם מדינת ניו-יורק להמצאת מסמכים משפטיים, כי השליח ווידא שמדובר בכתבות המגורים של הנמען שם והדביק את כתב התביעה לאחר שנציג הנמען סרב לקבלו.
...
לאחר שבחנתי את טענות התובעת והמסמכים שצירפה, ולאחר עיון בנימוקי בית המשפט בעניין לאון ובפסיקה נוספת, השתכנעתי כי בענייננו לא בוצעה המצאה כדין.
נוכח ההבדלים בין שני המקרים, וכאשר המסמכים לא נמסרו בפועל לידי הנתבעים אף לא בהדבקתם לכתובות שצוינו, סבורני שאין להחיל בענייננו את כלל הידיעה.
לאור כל האמור, לא השתכנעתי שבנסיבות העניין יש להכיר בתקפות ההמצאה בחריגה מכללי האמנה והתקנות, משלא הוכח כי הנתבעים קיבלו בפועל את המסמכים ומשלא הוכח כי התובעת פעלה להמצאת המסמכים בהתאם להחלטה מיום 25.10.2023.