עיקר עניינה של התביעה בטענה כי הוגשו כנגד התובע, שלא כדין וממניעים זרים, כתבי אישום פליליים שלא היה מקום להגישם.
האם הופרה חובת הזהירות או בוצעה עוולת נגישה כלפי התובע ביחס לארוע ההוצל"פ
טענות התובע נוגעות, כאמור, למחדלים נטענים בחקירה המשטרתית (לרבות אי גביית עדויות מעדי ראייה; לא עוכבו עדים על מנת למנוע תאום עדויות; והתעלמות מתוכן הקלטות), ובהגשת כתב האישום כנגדו.
עוד נטען כי התובע לא הוכיח שלרישומים המשטרתיים הפנימיים הייתה השפעה כלשהי על יכולתו להישתלב בשוק העבודה הכללי והאזרחי, ומכתבי הדחייה שאליהם הפנה אינם כוללים אינדיקאציה לכך שמועמדותו נפסלה מחמת הרישומים שהיו בעיניינו, מה גם שמדובר ברישומים משטרתיים פנימיים שאינם מותרים בעיון לפי חוק המירשם הפלילי ותקנות השבים, תשמ"א-1981, ובכלל זאת תיקים סגורים או שעוכבו בהם ההליכים.
דיון והכרעה
אקדים ואציין כי בית המשפט עמד על דרישת הקשר הסיבתי בעיניין יוסף, וזו לשון הדברים:
"82. לבסוף, נידרש קשר סיבתי בין המעשה או המחדל הרשלני לבין הנזק שניגרם (סעיף 64 לפקודת הנזיקין). במסגרת זו, נבחן קיומו של קשר סיבתי עובדתי: האם היתה ההתרשלות בבחינת גורם-בלעדיו-אין להתרחשות הנזק, או שהנזק היה מתרחש גם אילמלא הופרה החובה, ואף אם היו ננקטים אמצעי זהירות מתאימים (ענין ועקנין, בעמ' 134; ע"א 8199/01 עיזבון מירו נ' מירו, פ"ד נז(2) 785, 790 (2003); יצחק אנגלרד, אהרן ברק ומישאל חשין דיני הנזיקין - תורת הנזיקין הכללית 119, 193 (ג' טדסקי עורך, 1976) (להלן: תורת הנזיקין הכללית)). כן נבחן קיומו של קשר סיבתי משפטי: האחריות תוטל מקום שאשמו של המזיק הוא הסיבה, או אחת הסיבות, לקרות הנזק, אך לא יראו באשמו גורם לנזק אם אשמו של אחר היה הגורם המכריע להתרחשותו. הסיבה המכרעת לנזק נאמדת בעזרת מבחני הצפיות, הסיכון או השכל הישר (סעיף 64 לפקודת הנזיקין; ענין גורדון, בעמ' 144; ענין ועקנין, בעמ' 134).".
ובהמשך פסק הדין נקבע, כי:
"... מקרה זה הוא מסוג המקרים שבהם הנזק שניגרם לנאשמים בגין ההליך הפלילי לא נבע מהיתנהגות רשלנית של רשות אכיפת החוק, אלא מהיווצרות מסכת ראיות שהצביעה על מעורבות הנאשמים, ואשר לאחד מהם היה חלק ארי בכך, ונוספו לכך חיזוקים מחיזוקים שונים." (פסקה 131 לפסק הדין).
...
סוף דבר
עולה מהמקובץ כי בכל הנוגע לאירוע בהוצאה לפועל, מצאתי כי ביחס לעבירת תקיפת עובד ציבור שנכללה בכתב האישום, החקירה לא מוצתה כנדרש והתובע נדרש למאמצים רבים עד לביטול כתב האישום.
בסוף הדבר שבסיכומיה ציינה המדינה כי: "תובענה זו שהחלה את דרכה עוד בשנת 1998 מגיעה לסיומה ועל כך שיש לברך תחילה".
לנוכח כל האמור, כהכרעה בתובענה, אני מעמידה את הפיצוי לתובע בגין עגמת נפש, בהתחשב אף במשך הזמן שחלף, על סך של 125,000 ₪.
התביעות האישיות כנגד הנתבעים 2 – 17 נדחות בזאת.