סעיף 92(א) לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב – 1982, מסדיר את סוגיית תיקון כתב האישום לאחר תחילת המשפט, וזו לשונו:
"בית המשפט רשאי, בכל עת שלאחר תחילת המשפט, לבקשת בעל דין, לתקן כתב אישום, להוסיף עליו ולגרוע ממנו, ובילבד שניתנה לנאשם היזדמנות סבירה להיתגונן; התיקון ייעשה בכתב האישום או יירשם בפרוטוקול".
אם כך, המחוקק מאפשר תיקון כתב האישום בכל שלב משלבי הדיון "שלאחר תחילת המשפט", בכפוף לכך שתנתן לנאשם "היזדמנות סבירה להיתגונן". התרת התיקון תהיה כפופה לכך שלא תקופח הגנת הנאשם (יעקב קדמי, על סדר הדין בפלילים, חלק שני, עמ' 948 (מהדורה מעודכנת תשס"ט-2009)).
לא רק שההליך הקודם, כך על פי טיעוני הצדדים, לא היה תקין, אלא שכתב האישום הוגש ללא חקירת חשוד, ולאחר שהוגש, המאשימה התמהמה בבדיקת טענות הנאשם, ובכך גרמה לבזבוז זמן יקר של הנאשם ושל ביהמ"ש.
נדמה כי המאשימה כשלה בתפקידה שוב ושוב, כאשר לא בחנה בכל נקודת תפר בין שלב לשלב את תקינות כתב האישום וההליכים שהיו לפניו ואחריו, ואין לתת לה כיום פרס, ולאפשר לה תיקון טעות, שהחלה לפני מספר שנים והונצחה במשך הזמן על ידי נציגיה.
...
לאור כל האמור לעיל, אילו כתב האישום לא היה מבוטל, דינה של הבקשה לתיקון כתב האישום היה להידחות.
לאור כל האמור לעיל, אילו כתב האישום לא היה מבוטל, דינה של הבקשה לתיקון כתב האישום היה להידחות.
סוף דבר
ראוי לאפשר לנאשם למסור את גרסתו בנוגע לעבירה המיוחסת לו מבלי שתלוי ועומד נגדו כתב אישום, במיוחד נוכח הכשלים בהתנהלות המאשימה עד כה בעניינו, כשמנגד, לא קשה לראות איזה נזק משמעותי ייגרם, מביטול כתב האישום, במיוחד, כאשר ביטול כתב האישום אינו מונע הגשתו מחדש במידת הצורך, ככל והמאשימה תמצא לנכון לעשות כן.
לאור האמור, אני מורה על ביטול כתב האישום.