מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת כתב אישום ללא בדיקת אליבי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לאחר ששקלתי את מארג הראיות לכאורה שעמדו בפני גורמי התביעה בטרם הגשת כתב האישום, בזמן אמת, כאמור לעיל, תוך מתן הדעת לראיות הישירות אשר קשרו את התובע לבצוע המעשים שיוחסו לו בכתב האישום, לסתירות בניהן שלא נראות על פני הדברים בלתי הגיוניות וכן לראיות ה"אליבי" שלא היוו אליבי של ממש, במבחן ההסתברות, והשכל הישר, הגעתי למסקנה שהראיות לכאורה הקימו סיכוי סביר להרשעת התובע בבצוע העבירות שיוחסו לו בכתב האישום.
התובע הביא ציטוטים רבים של הערכאות שדנו בהליכי המעצר ובכתב האישום בהם נקבע שהאליבי של התובע לא נבדק כדבעי, כאמור לעיל, ממצאים אלו אינם יכולים להוות ראיה בתביעה שבפני.
...
סוף דבר אציין, שלא נדרשתי להערכת העדויות שנשמעו בפני מכיוון שלא מצאתי שהיה בהן כדי לתרום להערכת סבירות מעשי הנתבעים בזמנים הרלוונטיים.
לסיכום, נוכח כל הנ"ל, אני קובע שלא עלה בידי התובע להוכיח את טענות התביעה ועילותיה ודוחה את התביעה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסכום כולל של 15,000 ₪, בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כתב האישום: נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של תקיפה סתם, לפי סעיף 379 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן- חוק העונשין); ואיומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין.
כפירת הנאשם נימסרה בדיון מיום 18.09.19, ולדבריו עומדת לו טענת אליבי שלא נבדקה, וכן נטען כי כלל לא בוצע מסדר תמונות.
...
אקדים תוצאה לניתוח העדויות ואציין כי בנסיבות המקרה דנא אני סבורה כי המאשימה עמדה בנטל המוטל עליה, והוכיחה את אשמתו של הנאשם מעבר לכל ספק סביר, והכל כמפורט להלן; עדות המתלונן אני מוצאת לקבל את גרסת המתלונן כלשונה, ולהעניק לה משקל גבוה, ולו כיוון שלא עלה בידי ההגנה ללמד על בקיעים משמעותיים בגרסתו או במהימנותו.
בנסיבות המקרה דנן, אני סבורה כי ניתן בהחלט לראות שגרסת המתלונן, בעיקרה- גרסת אמת היא.
כאמור לעיל, לזיהוי הנאשם באולם בית המשפט יש להעניק משקל מזערי, עם זאת אני סבורה כי בנסיבות שתוארו לעיל, ובפרט לאור היכרות חזותית של המתלונן את הנאשם, יש לראות בזיהוי של המתלונן את הנאשם (עמ' 31 לפרוט', ש' 1-8) משום חיזוק לזיהויו של הנאשם.
אני סבורה כי בטענה זו אין ממש, וחרף ניסיונותיו של הנאשם להיבנות ממנה, אלה נועדו לכישלון.
סוף דבר; אני מרשיעה את הנאשם במיוחס לו בכתב האישום, היינו בביצוע עבירות של תקיפה סתם ואיומים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

השופט גרוניס גם עמד על מחדלי חקירה שהעיקרי שבהם הוא אי בדיקת החפצים הסמוכים לגופה ובעיקרם השרוך הכחול, אשר היו יכולים לשפוך אור על נסיבות מותה של המנוחה ומעשי המשיב כאשר היה במקום.
בכל הנוגע לטענה כי המישטרה היתעלמה בחקירה מהחשד שיואל הוא שהרג את המנוחה ולא התובע, הרי שהשופטת ארבל עומדת על כך שיואל נחקר, האליבי שלו נבדק, המכשיר הנייד שלו אוכן, ונחקרו אנשים שהוא דיבר איתם בסמוך למועד הרצח.
ביום 13.9.06 לאחר קבלת ארכה מבית המשפט, הוגשה הודעה על ידי אגף הרווחה בעריית נתניה לפיה הם ערכו את כל הבדיקות הנוגעות לאפשרות של התובע להפגש עם הקטין, אך המליצו כי הקטין יקבל טפול נפשי קודם שכן רופאת הילדים מסרה כי הוא חושש מאביו.
הצעת חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (תיקון – שלילת האפוטרופסות הטבעית עבור נאשמים ומורשעים בעבירות אלימות במשפחה), התשפ"א–2020 אשר התקבלה כחוק בדצמבר 2020 ותיקנה את סעיף 27 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ"ב 1962, מתייחסת גם למצב בו מוגש כתב אישום כנגד הורה בין רצח ההורה האחר.
...
הצעת חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (תיקון – שלילת האפוטרופסות הטבעית עבור נאשמים ומורשעים בעבירות אלימות במשפחה), התשפ"א–2020 אשר התקבלה כחוק בדצמבר 2020 ותיקנה את סעיף 27 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ"ב 1962, מתייחסת גם למצב בו מוגש כתב אישום כנגד הורה בין רצח ההורה האחר.
יחד עם זאת אני דוחה את הדרישות הכספיות הגבוהות של התובע בעניין זה ודוחה את טענותיו בכל הנוגע לעוגמת נפש משמעותית.
גם לעירייה נגרמו הוצאות משמעותיות בתיק זה, ולפיכך אני קובעת כי התובע ישא בשכר טרחת בא כוחה בסך 25,000 ₪ כולל מע"מ ובהוצאותיה בסך 2,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בהחלטתה בבקשה לפסיקת פיצויים לפי סעיף 80 לחוק העונשין, קבעה כב' השופטת קיסר (אשר בפניה היתנהל ההליך הפלילי), כי בנסיבות העניין אין לקבוע כי בעת ההחלטה להגיש כתב אישום לא היה יסוד לאשמה.
עם זאת קבעה, כי בהיתחשב בתשתית הראייתית שהייתה קיימת בתיק, אין במחדל זה כדי להביא למסקנה כי כתב האישום הוגש מבלי שהיה לו בסיס כלשהוא, או שהיסוד להאשמה היה רעוע, בין היתר מהטעם שטענת האליבי במהותה הייתה כזו שלא ברור שהיה בה כדי להשמיט את הבסיס הראייתי שהיה קיים, אף אם הייתה נבדקת.
...
לא שוכנעתי כי כבר בשלב הודעתו של הקטין במשטרה, היה על חוקר סביר ומיומן להבין ולצפות כי מדובר בעדות בעייתית ומרובת סתירות, אשר לא תזכה לאמונו של בית במשפט.
אף התובע עצמו לא טען בתום פרשת התביעה כי "אין להשיב לאשמה". עוד לא שוכנעתי כי מחדלה של הנתבעת בחקירת טענת האליבי, ואכן מדובר במחדל רשלני, הוא זה שהביא להגשת כתב האישום ולמעצרו של התובע עד לתום ההליכים.
משכך, מתייתר הצורך לדון בנזק שנגרם לתובע ובשיעורו, ולפיכך – דין התביעה להידחות.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לדבריו – אף כי טען מהרגע הראשון כי הוא אוחז ברישיון נהיגה ונוהג כדין היחידה החוקרת לא בדקה את "טענת האליבי". בתיק החקירה לא היו כלל תע"צים, עובדה המעידה על רשלנות גבוהה בהגשת כתב האישום והבקשה למעצר עד תום ההליכים מאחורי סורג ובריח.
...
אינני מקבלת את טענת הנאשם, כי לא היה מקום להגשת כתב האישום בלא הוצאת תע"צים תחילה.
לו אכן היה הנאשם מוכיח כי משרד הרישוי ביצע ביחס לפסילה שהוטלה עליו בתיק הפוסל פעולת חישוב, כי אז אמנם לא היה מקום לכל בירור נוסף אותו ביקשה המאשימה לערוך ואף לא היה מקום ל"התעקשותה" על הותרת פסילת הרישיון שעד תום ההליכים בעינה, שכן במקרה שכזה, אכן הייתה מתחייבת בה בעת המסקנה כי הנאשם לא נהג בעת פסילה.
נוכח האמור לעיל אני מורה על דחיית הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו