מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת כתב אישום חוזר לאחר תום שביתת הפרקליטים

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד טען ב"כ הנאשם כי בהודעתו במישטרה מסר הנאשם את הכתובת "סמיר אמיס" ואף הפנה לכך שבכתב האישום מופיעה כתובת זו. ב"כ הנאשם הוסיף וטען כי כתב האישום הוגש שלושה ימים לאחר תום פגרת בתי המשפט ולא נשמרה זכותו של הנאשם לפנות למאשימה בתוך 30 ימים לצורך ביצוע שימוע.
לטענתה כאשר הנמען "לא ידוע" , דבר הדואר חוזר בציון שאין ת.ד פעיל לנמען, ומאתרים כתובת אחרת.
המאשימה לא התייצבה לדיון שהיה קבוע למתן ההחלטה וזאת בשל שביתת פרקליטים, הדיון נדחה ליום 3.10.21 וככל שהסניגור ימצא זאת לנכון, ניתן לקיים את השימוע עד מועד זה. ניתנה היום, ד' אב תשפ"א, 13 יולי 2021, בהיעדר הצדדים.
...
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים מצאתי כי אין מקום להורות על ביטול כתב האישום.
הסנגור הנוכחי טען טענה מקדמית של אכיפה בררנית בדיון ביום 21.4.21 ולא היתה כל מניעה מלטעון אף טענה זו בקשר לשימוע ואולם הסנגור לא עשה כן. לנוכח כל האמור ובשים לב לדוקטרינת הבטלות היחסית, אף אם נפל פגם מסויים, וספק רב האם אכן נפל, אין בו כדי להביא לביטול כתב האישום.
לאור האמור לעיל אני דוחה את בקשת הנאשם לביטול כתב האישום.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

יחד עם הגשת כתב האישום, הוגשה בקשה למעצר המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
לצד זאת, נקבע כי המשיב יפנה בבקשה לעיון חוזר לבית המשפט המחוזי תוך עשרה ימים, בה יציע חלופת מעצר הולמת; יעתור להגשת תסקיר מעצר משלים; וכי בית המשפט המחוזי ייתן דעתו בהחלטתו בבקשה לעיון חוזר, לחלוף הזמן מיום הגשת כתב האישום, לעובדה כי טרם החלה שמיעת ההוכחות בתיק, וכן "ליכולת ניטרול הסיכון בחלופה המוצעת" על ידי המשיב.
באשר להתקדמות בהליך העקרי נטען בבקשה להארכת מעצר, כי לאחר מספר בקשות מצד המשיב וניסיונות גישור בין הצדדים, ניתן מענה לכתב האישום.
במועד הדיון לא התייצב בא כוח המבקשת בשל שביתת הפרקליטים, ובא כוח המשיב נתן הסכמתו לדחיית מועד הדיון תוך שציין כי ניתן לסיים את ההליך בגישור.
...
בהמשך לכך, ולאחר שבא כוח המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר בעניינו של המשיב, נעתר בית המשפט המחוזי לבקשתו של זה האחרון לקבל תסקיר מעצר לשם בחינת חלופת מעצר, וזאת אף על פי שמצא כי מדובר ב"מקרה גבולי", לנוכח המסוכנות הרבה הנשקפת מהמשיב בשים לב למעשים המיוחסים לו. מתסקיר המעצר שהתקבל ביום 28.6.2020 עולה כי שירות המבחן התרשם כי נשקפת מהמשיב מסוכנות גבוהה, לנוכח דפוסי התנהגות אלימים ותוקפניים; כי משפחת המנוח חוששת מפני שחרורו האפשרי; וכי הוריו ואחותו של המשיב לא נמצאו כמפקחים מתאימים עבורו.
הנה כי כן, חלוף הזמן מהווה שיקול בעל משקל משמעותי בבחינת המשך מעצרו של נאשם, יחד עם זאת, אין בו כשלעצמו כדי להוביל למסקנה שיש לשחררו לחלופת מעצר, בשים לב למסוכנות הרבה הנשקפת מהמשיב לנוכח מעשה העבירה ונסיבות ביצועהּ (בש"פ 4120/19 מדינת ישראל נ' עודה, פסקה 18 (4.7.2019); בש"פ 85/21 מדינת ישראל נ' מחאג'נה, פסקה 10 (19.1.2021)).
במקרה דנן, אני סבור כי טרם הגיעה נקודת האיזון האמורה.
סוף דבר, אני נעתר לבקשה ומורה על הארכת מעצרו של המשיב ב-90 ימים מיום 4.8.2021 או עד למתן פסק דין בעניינו בת"פ 7940-05-20 בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפי המוקדם.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בד בבד עם הגשת כתב האישום ביקשה המבקשת לעצור את המשיב עד תום ההליכים.
ביום 9.5.2021 הגיש המשיב בקשה לעיון חוזר במעצרו.
אציין כי בכתב האישום מופיעים 221 עדים, וכי דיוני הוכחות נוספים נדחו מסיבות שונות: מחלת בא כוח המבקשת; פרישה של בא כוח המבקשת מתפקידו והעברת הטיפול לפרקליט אחר; חשיפה של המשיב לחולה קורונה; שביתת הפרקליטים.
בגדר כך יתחשב בית המשפט בין היתר במידת המסוכנות הנשקפת מהנאשם; בחלוף הזמן מאז מעצרו; בקצב ניהול ההליך העקרי; בסיבות להמשכות ההליך; בחשש מפני שבוש ההליך; ובאפשרות להשיג את תכלית המעצר בדרך של חלופה מתאימה (בש"פ 7239/18 מדינת ישראל נ' אבו כשק, פסקה 8 (24.10.2018); בש"פ 1652/14 מדינת ישראל נ' אלבז, פסקה 6 (13.3.2014)).
...
לאחר שעיינתי בבקשה והאזנתי לטיעוני הצדדים בדיון לפניי, הגעתי למסקנה שדין הבקשה להתקבל, ושבד בבד ייערך תסקיר מעצר בעניינו של המשיב.
לאחר שקלול כל אלה מצאתי שאין לשחרר בשלב זה את המשיב לחלופת מעצר בלי תנאים, ולכן אני מקבל את הבקשה.
עם זאת, אני סבור שהגיעה העת לערוך תסקיר מעצר למשיב.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

כן טענה המשיבה, כי העובדה ולפיה, המבקש לא הגיש כל בקשה לעיון חוזר בתנאי מעצרו משך התקופה הארוכה בה שהה במעצר של ממש וכן בתנאים מגבילים, מטילה צל כבד על היתנהלותו ופוגעת בטענתו לזכאותו לפיצויים.
למעלה מן הצריך נוסיף ונפנה להחלטת בית המשפט אשר דן בבקשה למעצר עד תום ההליכים שהוגשה בעיניינו של המבקש, בה נקבע כי למשיבה ראיות טובות לכאורה להוכחת אשמתו של המבקש, זאת לאחר קיום דיון מפורט לעניין הראיות ולאחר שמיעת טענות הצדדים בהקשר זה. הינה כי כן, התשתית הראייתית, כפי שעמדה בפני המשיבה במועד הגשת כתב האישום, נמצאה מספקת, לאחר שעברה גם את שבט הבקורת השיפוטית בשלב בחינת הראיות לכאורה.
זאת ועוד, לא נעלמה מעיני העובדה כי המשיבה לא התייצבה למספר דיונים בעטיה של שביתת הפרקליטים ואף כי סברתי כי יש להורות על ביטול כתב האישום כנגד המבקש מחמת אי התייצבות המשיבה בנסיבות אלה וכך אף הוריתי, הרי שהדיון הוחזר לבית המשפט בעקבות פסק הדין שניתן בעירעור שהגישה המשיבה על החלטה זו. עם זאת, גם בהקשר זה לא ניתן לומר כי יש לתלות את המשכות ההליכים בהקשרם של אלה, בהתנהלות בלתי סבירה של המשיבה.
...
בפניי בקשה בהתאם להוראת סעיף 80(א) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין") ולפיה, עותר המבקש לחייב את המשיבה בגין הוצאות הגנתו ופיצוי בגין תקופת מעצרו ובכלל זה אובדן שכר בתקופת מעצרו ושהייתו בתנאים מגבילים, בסכום כולל של 1,123,097 ₪, בגין ההליך הפלילי אשר התנהל כנגדו במסגרת ת"פ 40615-12-09, של בית משפט זה. לטענת המשיבה, דין הבקשה להידחות.
לאחר שבחנתי את טענות המבקש בהקשר זה, לא מצאתי מקום לפסוק תוספת של 50% על שכר הטרחה בהתאם לתקנות.
כך, גם לא מצאתי לקבל טענת המשיבה לשיהוי בהגשת הבקשה באופן המצדיק שלילת זכותו של המבקש לפיצוי או הפחתה מסכום הפיצוי המגיע לו. סבורני כי בנסיבות העניין ובשים לב להנמקות המצטברות שפורטו לעיל, אין בכך כדי לדחות הבקשה על הסף.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה כי בגין פיצוי בעד מעצר והוצאות הגנתו, זכאי המבקש לפיצויים מאוצר המדינה לפי סעיף 80(א) לחוק העונשין בסכום כולל של 126,253 ₪.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

סעיף 92(א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב – 1982 (להלן: "החסד"פ") קובע כך: "בית המשפט רשאי, בכל עת שלאחר תחילת המשפט, לבקשת בעל דין, לתקן כתב אישום, להוסיף עליו ולגרוע ממנו, ובילבד שניתנה לנאשם היזדמנות סבירה להיתגונן; התיקון יעשה בכתב האישום או ירשם בפרוטוקול". עינינו הרואות כי המבחן שנקבע הוא "היזדמנות סבירה להיתגונן", כלומר על בית המשפט לבחון האם יש בתיקון כדי לפגוע בהגנתו של הנאשם.
הגשת הבקשה עתה לאחר שכבר הוזמנה חוות דעת – מבלי שברור וכלל לא ניתנה לכך היתייחסות בבקשה – האם הדבר נעשה בהתאם להנחיות פרקליט המדינה ובאשור הגורמים המוסמכים, מעמיד לכאורה את בית המשפט בפני מעשה עשוי.
הדבר לא רק שאינו דוחק לקבלת הבקשה כי אם מעורר תהיות באשר לתום הלב הדיוני באופן היתנהלות המאשימה מאז הדיון מיום 26.5.2022.
לצד אלה, השלב בו הוגשה הבקשה, לקראת סיום פרשת התביעה, האפשרות שעמדה למאשימה לבחון גם את מערכת ההילוכים בטרם הגשת כתב אישום (וייתכן שאף בידי אותו מומחה עצמו (מר אלפסי), כפי שהעיד על עצמו), ומעבר לכל אלה הפגיעה בקוו ההגנה שבנה עד כה הנאשם (אשר אף לשיטת המאשימה הוא שהוביל להגשת הבקשה), האפשרות שלו לבסס קו הגנה יעיל ככל שיותר השינוי, העלויות הכרוכות בכך והתמשכות ההליך שייכפה (כאשר כתב האישום הוגש לפני למעלה משנתיים וחצי), מובילים כולם לדחיית הבקשה.
טענה זו עשויה להיות שובת לב במבט ראשון, אלא שעיון חוזר בה מעלה שאין לקבלה.
...
ככלל, ייטו בתי המשפט להיעתר לבקשה לפני תחילת שמיעת הראיות או בנסיבות בהן אין בתיקון המבוקש כדי לשנות מקו הגנתו של הנאשם.
לסיכום חלק זה אציין כי לא ניתן להתעלם מפרק הזמן שחלף מאז חקירת העד אלפסי ועד אשר הגישה המאשימה את הבקשה שלפניי, אף לא ניתן להתעלם מהתנהלותה הדיונית שלא לחשוף את בית המשפט לפעולות השלמת חקירה משך זמן רב כל כך, והניסיון להעמידו לפני עובדה מוגמרת.
לא ברור כלל מה יהיו ראיותיה בהקשר לנקודה זו העוסקת במערכת ההילוכים של המשאית והאם הן יהיו כאלה שיצדיקו להיעתר לבקשה להבאת ראיות הזמה אם לאו; אף אמנע בשלב זה, מחמת זהירות, מלהכריע בשאלה האם יכולה היתה המאשימה לצפות את טענות הנאשם בסוגיה זו אם לאו.
סוף דבר הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו