מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת טפסים לדמי לידה באיחור

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה זו נדחתה בהסתמך על סעיף 296 לחוק הביטוח הלאומי, בשל איחור בהגשת התביעה.
במכתב זה, שצורף לכתב ההגנה, צוין כי אושרה הזכאות לתשלום דמי לידה כעובדת עצמאית וכי "אם הינך גם עובדת שכירה עליך להגיש תביעה אישית על גבי טופס בל/355...". נוסף על כך, העידה התובעת כי היא סברה שהמעסיק אמור לטפל בתביעתה מול הנתבע.
...
לסיכום נוכח קביעתנו לעיל, אנו סבורות כי החלטת הנתבע אשר דחתה את תביעת התובעת לדמי לידה כעובדת שכירה היא כדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

השני- נושא תאריך 11.6.2018, המודיע לתובעת, כי על פי טופס ייפוי הכוח שהוגש לו על ידי יועצת המס 'עבדי דבורה' , היא מייצגת את התובעת ומורשית לייצג את התובעת, עוד נרשם: "לידיעתך, המייצג עבדי דבורה, היתחבר למערכת ייצוג לקוחות בביטוח לאומי, היתחברות תאפשר למייצג קבלה ועדכון של נתונים אינפורמאטיביים וכספיים אודות חשבונך בגביה ...". בעדותה טענה התובעת שלא קיבלה את המכתבים הנ"ל (עמ' 6 שורה 15 לפרוטוקול), אך אין התכחשות מצידה לכך שהעניקה ייפוי כוח ליועצת המס דבורה עבדי לייצג אותה בחודש 6/18.
התובעת גם לאחר שדיווחה באיחור ניכר על היותה עובדת עצמאית, לא שילמה את דמי הביטוח בגין חודשים 1-5/2018 לפני היום הקובע (מועד הלידה) כדין, ולכן לא צברה תקופת אכשרה המזכה אותה בדמי לידה כעצמאית.
" סעיף 48 לחוק הביטוח הלאומי קובע, כי "היום הקובע" הוא-: "היום שבו הפסיקה המבוטחת לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה שלגביה מוגשת התביעה לדמי לידה" .
...
בנסיבות אלו ולאור כל האמור לעיל, אין מנוס מדחיית התביעה.
סוף דבר במקרה דנן, התובעת לא שילמה דמי ביטוח כעצמאית לפני היום הקובע, ועל כן לא מתמלאים לגביה תנאי סעיף 50 לחוק.
כמו כן, לא התקיימו הנסיבות המאפשרות מתן הענקה בהתאם ובכפוף לתקנות הביטוח הלאומי (הענקות מטעמי צדק) התשל"ה-1975 , משכך, ולאור כל האמור לעיל במצטבר, אין מנוס מדחיית התביעה התביעה נדחית- משמדובר בתביעה מתחום הביטחון הסוציאלי – אין צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע דחה את התביעה ביחס לתקופה שחלפה עובר לתאריך 1.3.2018 הואיל והתובע 2 הגיש תביעה לגימלה באיחור, ולא בתוך 12 החודשים בהתאם להוראות 296 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995.
עוד טוען הנתבע כי ככל הנראה כיוון שד"ר רונן טל בוצר, ההורה ששהה בחופשת הלידה ואשר בשמו הוגשה התביעה לגימלת הורות, עבד מהבית במהלך תקופת ההורות, כעולה מפרוטוקול הדיון, סברו התובע ובן זוגו שאינם זכאים לדמי לידה.
אשר לטענת התובעים כי בפני הנתבע עמד מידע בדבר "תהליך האזרוח שעברו התאומים כבר ביום 25.2.2018" יצוינו הדברים הבאים: סעיף 1 לתקנות הביטוח הלאומי (הגשת תביעה לגימלה ואופן תשלומה), תשנ"ח-1998) קובע: " תביעה לגימלה וכן תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה כאמור בסעיף 118 לחוק (להלן – תביעה), יוגשו בטופס שהורה עליו המוסד". סעיף 5 לתקנות קובע כי: "(א) על אף האמור בתקנה 1 רשאי המוסד לשלם גמלה מסוג מסוים בהסתמך על נתונים שבמאגר מידע, אף אם לא הוגשה לו תביעה.
...
בחנו את טענות הצדדים בפנינו ואת כלל החומר הקיים בתיק על רקע ההלכה הפסוקה, ומצאנו כי החלטת הנתבע, המאשרת תשלום באופן רטרואקטיבי ל12 חודשים בלבד, לפי הוראות סעיף 296(ב)(1) לחוק בדין יסודה ואין להתערב בה. אשר לטענת התובעים בדבר חובת היידוע של הנתבע יצוין כי כב' בית הדין הארצי קבע בשורה של פסקי דין כי חלה על הנתבע חובת יידוע, כך למשל קבע בעניין לוזון: "קיימת חובה כללית של המוסד ליידע את הציבור על האפשרות שקמה לזכאות לגמלה. מדיניות המוסד כנאמן ציבור, עפ"י תכליתו וטיבו, חייבת להיות של יידוע הכלל על אפשרות זכאותו החוקית של הפרט לגמלה; ובמידת האפשר יידוע הפרט על אפשרות זו". לצד זאת הודגש כי "אי יידוע תובע קונקרטי על אפשרות זכאות לגמלה - אינה יכולה להקים את הזכאות לגמלה בהעדר תביעה לגמלה" (שם; כן ר' עבל (ארצי) 190-08 חיה רובינשטיין נ' המוסד לביטוח לאומי, (7.12.2010)), בעוד הסעד שניתן למבוטח שהנתבע הפר את חובת היידוע לגביו הוגבל למקרים חריגים כאמור, אשר לא מצאנו שהתקיימו בעניינו.
אשר לטענה כי יש לראות את "היום הקובע" במועד בו הסתיים תהליך "האזרוח" בחודש 5/2018 או לכל הפחות בחודש 2/2018, המועד בו נרשמו הילדים לראשונה כאזרחים במשרד הפנים, נציין כי התובעים לא הצביעו על כל מקור בדין לטענה זו. לטעמנו טענה זו גם בלתי סבירה כשלעצמה.
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לקיומם של שני מועדים נטענים להגשת טפסי התביעה לדמי לידה עבור הלידה הראשונה – טענת התובעת כי הוגשו ביום 23.6.2020 באמצעות האתר והנתבע טען כי הוגשו ביום 1.7.2020 עת הוחתמו בחותמת 'נתקבל' על ידי הנתבע.
מכאן, אפשר להסיק, כי המידע על המקדמות לשנת 2020 היו ידועות לתובעת, לכל הפחות ביחס לשנת 2020, דהיינו כחצי שנה לפני יום הלידה השנייה ואלה שולמו באיחור, וזאת על פי עדותה של גב' ברנס בעצמה.
...
האמור מחזק את המסקנה כי התובעת לא הוכיחה שהתביעה הראשונה הוגשה על ידה ביום 9.1.2019, הן לאור היעדר אסמכתאות מתאימות והן לאור המפורט לעיל.
על יסוד כלל האמור לעיל, תביעת התובעת לתשלום דמי לידה עבור שתי הלידות - נדחית.
אולם, משמדובר בהליך מתחום הביטחון הסוציאלי – מצאנו שלא לחייבה בהוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 30.4.19 נימסר לתובעת מכתב זימון לשימוע בו נרשם כך: הנידון: הזמנה לשימוע לפני הפסקת עבודה בעקבות פנייתך בשפה לא נאותה במהלך כנס מקצועי למנהלת מחלקת חינוך, איחור משמעותי ללא הודעה ליום עבודה בקייטנת פסח וחוסר הסכמתך להגיע לשיחת בירור עם מנהלת הפרויקט על חשבון שעות העבודה בתאריך 30.4.19, אנחנו שוקלים את המשך העסקתך בחברה.
עוד צוין, כי התובעת נידרשת למנוחה מסיבות רפואיות והיא דורשת מהנתבעת למלא עבורה טפסים להגשת תביעה לשמירת היריון.
ביום 7.01.20 המציאה ב"כ הנתבעת לב"כ התובעת אישור תשלום שכר לצורך תביעה לתשלום דמי לידה.
...
התובעת אינה זכאית לפיצוי בגין פיטורים בניגוד לחוק עבודת נשים נוכח המסקנה, כי יחסי העבודה הסתיימו בהתפטרותה.
על כן, גם אם נפל פגם כלשהו במכתב הזימון לשימוע (בכך שלא צוינה הזכות להגיע בליווי עו"ד), או בהליך השימוע, אין בכך להוות עילה לפסיקת פיצוי בהינתן המסקנה שמי שהביא את יחסי העבודה לסיומם היה התובעת.
סוף דבר התביעה נדחית במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו