בהחלטתה מיום 14.11.16 קיבלה הוועדה הרפואית לעררים (להלן – הוועדה לעררים) את הערר וקבעה, כי לתובע נותרה נכות צמיתה בשיעור 15% מיום 1.9.16 בגין הגבלה בעמ"ש מותני לפי סעיף 37 (7) (א-ב) לתקנות) הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) 1956- תשט"ז. (להלן - התוספת לתקנות)) "ובכך היא מקבלת את חוות דעתו של פרופ' רופמן". קביעה זו עומדת בבסיס הבקשה שבפניי.
לטענתו, הגשת חוות דעת פרטית כשלעצמה למל"ל אינה מהוה עילה לקבלת הבקשה, ושיעור הנכות נקבע לתובע על בסיס מימצאי בדיקה גופנית וממצאי הדימות שהוצגו לועדה ואיששו את חוות דעתו של פרופ' רופמן.
מעיון בדוחו"ת המל"ל, ולנוכח מסקנתי שלעיל, בדבר החסר במסמכים רפואיים רלוואנטיים מעברו הרפואי של התובע, שלא הונחו לפני הוועדה לעררים עובר לקבלת החלטתה, ועל רקע השינויים הקוטביים בשעורי הנכות שנקבעו בוועדות, נראה כי המסקנה במקרה זה היא, שקביעת הועדה לעררים הושפעה באופן ממשי מחוות-הדעת הפרטית של התובע, באופן שיש בו כדי לפגוע בתכלית החקיקתית של חוק הפיצויים.
...
הכרעה
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים שצורפו, הגעתי למסקנה שדין הבקשה להתקבל.
מסקנה זו מושתתת לא רק על השינוי המהותי שחל בשיעור הנכות, שעה שהועדה הרפואית קבעה כי לתובע לא נותרה נכות כלל, והועדה לעררים שעיינה בחוות הדעת אמצה אותה במלואה וקבעה כי נותרה לתובע 15% נכות, אלא גם בדרך התנסחות הועדה לעררים, המעידה כי חוות-הדעת הפרטית שהוצגה לה היוותה נתון משמעותי בקביעתה.
מעיון בדוחו"ת המל"ל, ולנוכח מסקנתי שלעיל, בדבר החסר במסמכים רפואיים רלוונטיים מעברו הרפואי של התובע, שלא הונחו לפני הועדה לעררים עובר לקבלת החלטתה, ועל רקע השינויים הקוטביים בשיעורי הנכות שנקבעו בועדות, נראה כי המסקנה במקרה זה היא, שקביעת הוועדה לעררים הושפעה באופן ממשי מחוות-הדעת הפרטית של התובע, באופן שיש בו כדי לפגוע בתכלית החקיקתית של חוק הפיצויים.
בנסיבות העניין, משניכר כי החלטת הועדה לעררים הושפעה מקביעת המומחה מטעם התובע באופן ממשי, ולנוכח מסקנתי שלעיל כי בעת החלטתה בערר, לא היה מונח בפני הועדה לעררים מלא תיקו הרפואי של התובע הכולל מסמכים מהותיים לצורך הכרעתה, יש לקבל את בקשתה של הנתבעת להתיר לה להביא ראיות לסתור את קביעת המל"ל.
לנוכח כל האמור, אני מקבלת את הבקשה, ומחליטה למנות מומחה רפואי בתחום האורתופדיה שיחווה דעתו בשאלת הנכות שנותרה לתובע מהתאונה.