בגין תאונה זו הגיש התובע שתי תביעות:
האחת – לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975.
ביום 24.10.2022 הגישה הנתבעת כתב הגנה מטעמה במסגרתו טענה, בין היתר, כי לכתב התביעה לא צורפה חוות דעת רפואית, הגם שבהתאם לתקנה 87 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, בעל דין הרוצה להוכיח עניין שברפואה עליו לצרף לתביעה חוות דעת מומחה ערוכה כדין.
באשר לטענה כי התובע לא התבסס על חוות דעת מומחה בית המשפט בתיק הפלת"ד בתחום האורתופדי טוען התובע, שגם הנתבעת לא הסתמכה על חוות דעת זו.
דיון והכרעה
שני הצדדים לא הביאו סימוכין לטענותיהם באשר לאפשרות, או שמא להיעדר האפשרות, להסתמך על חוות דעת מומחה מטעם בית המשפט שהוגשה בתיק הפלת"ד, כשבשני התיקים מדובר באותם צדדים.
קל וחומר בעניינינו, שמדובר בתאונה אחת, בתובע שנגרמו לו ניזקי גוף בגין אותה תאונה והמומחה שהגיש את חוות הדעת הנוירולוגית, התבקש לבדוק האם קיים קשר סיבתי בין התאונה לבין תלונות התובע, הטיפולים שעבר התובע וכן לבחון האם לתובע נכות זמנית, ואם כן, מה שיעורה והאם נותרה לתובע נכות צמיתה, ואם כן, מה שיעורה.
...
לפיכך טענה הנתבעת, שבהיעדר חוות דעת רפואית, מנוע התובע מלטעון או להוכיח טענות שברפואה, ולכן, לטענתה, דין תביעתו להימחק על הסף בשל היעדר עילה.
כב' השופטת אלון כתבה (שם, פִסקאות 12-11):
"11. אוסיף, כי אינני מקבלת את טענת הנתבעות, כי חוות הדעת הנוירולוגית, שבראשיתה הוגשה כחוות דעת מומחה בית המשפט (בתביעה בבית משפט השלום), תשפיע על מומחה בית משפט שימונה בתיק זה, ככל שימונה. חזקה על מומחי בית המשפט, כי הם נותנים חוות דעתם על פי הבנתם ושיקול דעתם המקצועי והענייני והרי ההכרעה לעולם מסורה לבית המשפט.
בסיכומו של דבר קבעה כב' השופטת א' אלון, כי על התובע (שם) להמציא את הסכמת המומחה הנוירולוגי (בתיק הראשון) להתייצב ולהיחקר על חוות דעתו.
סיכום
אשר על כן, אני מורה לתובע להמציא לא יאוחר מתאריך 20.7.2023 את הסכמת ד"ר בן טובים, להתייצב ולהיחקר על חוות דעתו במסגרת ההליך דנן.