ב"כ המבקשת מיתנגדת להגשת חוות דעת מומחה מטעם ההגנה וצרפה פסיקה רלוואנטית לתמיכה בטענותיה, כי אסור למשיב להמציא הוכחות מטעמו בבקשות מסוג זה אלא בתיק העקרי, שכן, בשלב זה אין בית המשפט קובע מהימנות העדים ומשקלן וכי המחלוקת היא מקצועית ולא עובדתית.
פסילה בעבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נהרג אדם (תיקון מס' 78) תשס"ז-2007
(א) הוגש כתב אישום נגד בעל רישיון נהיגה בעבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נהרג אדם, יורה בית המשפט על פסילתו מהחזיק ברישיון נהיגה עד למתן פסק דין בעיניינו.
בבש"פ 6757/09 מוסיף כבוד השופט א' רובינשטיין:
"דעת לנבון נקל, כי המסר שבסעיף 46ב הוא, שהמחוקק מבקש להחמיר עם מי שהואשמו בתאונות דרכים קטלניות, כדי להגן על הציבור ולהרתיע, וגם - לדעתי - לאותת כי לאחר תאונה קטלנית אין "עולם כמנהגו נוהג", וככלל אין הנאשם יכול ליטול הגה ולנסוע בכבישים במהלך משפטו.
בוצעו שני ניסויי ראייה
-בנסוי בו המשאית פונה בקשת רחבה, נמצא כי נהג המשאית לא יכול היה להבחין בהולכת הרגל בתחילת נסיעתו ממצב עצירה, הולכת הרגל התקרבה בהליכה מהירה בקצב של 1.5 מ' בשנייה וכשנהג המשאית החל בתנועה היא לא הייתה בשדה ראיה שלו.
הולכת הרגל נראית בצורה מינורית (חלק עליון של הראש) בזמן חצייה, דרך חלון דלת ימין, אותו חולפת במשך זמן שלא גבוה משניה אחת ונעלמת משדה ראיה עד שנכנסת שוב לשדה ראיה דרך מראה שמשית חזית עליונה שממנה נראית בצורה מינורית.
...
לאור האמור, הנני קובעת כי קיימות בעניינו של המשיב ראיות לכאורה בעניין אשמתו להתרחשות התאונה.
ע"פ 3883/04 "כמיל אבו סיביה נ' מ. י.", פ"ד נח(5) 481 (2004) נקבע:
"פרנסתו של העורר היא בנהיגת משאית והדבר פועל לשני כיוונים: מחד – פסילת הרישיון מקפחת את פרנסתו ופרנסת משפחתו. מנגד, דווקא בשל היותו נהג מקצועי, המצוי רוב שעות היום על הכביש, צפויה סכנה גדולה יותר מנהיגתו לשלום הציבור, ויש להקפיד עמו שבעתיים. בשיקלול כולל של כל נסיבות הענין, ראוי לאמץ את החלטת הערכאות דלמטה לפסול את העורר מנהיגה עד סיום המשפט בעניינו".
מכל הנימוקים הנ"ל, מצאתי כי יש להיעתר לבקשה ולפסול את המשיב מלהחזיק ברישיון נהיגה עד לתום ההליכים.
1293
\
המזכירות תשלח העתק החלטתי לצדדים ותחזיר את התיק למבקשת.