בהוראת מעבר נקבע, כי תיקון 3א' לא יחול על בקשה להיתר מכוח תמ"א 38 להריסת בנין חד קומתי והקמת ביניין חדש תחתיו, אם ניתנה החלטת הוועדה המקומית ליתן היתר לבקשה לפני תחילתו של התיקון (יום 8.12.2016) או, אם תלוי ועומד ערר על סרוב הוועדה המקומית למתן היתר לבקשה, אזי ימשיך לחול על הבקשה תיקון 3.
בהיותה ערה להערת ועדת הערר בהחלטה מיום 18.5.2017 – לפיה ראוי לשקול את נסיבותיה החריגות של הבקשה ובעטין להעניק את היתר הבניה המבוקש, חרף הוראות התכנית המופקדת וכפוף לעמידת הבקשה בפרשנות היועמ"ש לסעיף 14א(א) לתמ"א 38, טרם תיקון 3א - קבעה הועדה המקומית, כי אין לאמץ את עמדת וועדת הערר, שכן הבקשה "המתוקנת" זהה לקודמתה בבחינת "אותה גברת בשינוי אדרת".
הועדה המקומית קבעה, בהסתמכה על התב"ע התקפה, כי ניתן לבנות במקרקעין 4 יחידות דיור, עד 3 קומות על עמודים.
וועדת הערר טוענת, כי אין בהמנעות היזמים מלהגיש היתנגדות לתכנית המופקדת רע/מק/1010א משום מחדל, שהרי הגשת היתנגדות אינה מהוה תנאי להגשת בקשה לפי סעיף 97(א)(1) לחוק, או להגשת ערר לפי סעיף 98 לחוק.
אין הנידון דומה להוראת הסעיף שם.
בערר (חיפה) 97/17 פחימה משה נ' ועדה מקומית לתיכנון ובניה חדרה (פורסם בנבו, 17.7.2017) (להלן: "ערר פחימה") נקבע ביחס לתיקונים שנדרשו לבצע בתכנית שהוגשה לפי תמ"א 38 כי: "התיקונים אינם תקונם טכניים כפי שטענה המשיבה כי אם תיקונים מהותיים (תיקון סטייה ניכרת וכיו"ב)" לפיכך, קבעה וועדת הערר כי הבקשה שהוגשה לאחר התיקונים היא 'חדשה', אף אם במקור הוגשה טרם תיקון 3א לתמ"א 38 ועל כן, יש להחיל עליה את תיקון 3א'.
...
כאן המקום לציין, כי לנוכח המסקנה לפיה הבקשה היא 'חדשה' להבדיל מ'ותיקה', הרי שממילא לא חלה עליה הוראת המעבר בתיקון 3א' שהרי במועד התיקון טרם הוגשה.
סוף דבר
הגם שוועדת הערר מוסמכת לדון בבקשה להיתר de novo ולמרות שהיא הערכאה התכנונית הגבוהה – שוכנעתי כי אין להותיר את החלטתה על כנה.
אשר על כן, אני מקבלת את העתירה ומורה על ביטול החלטת וועדת הערר מיום 30.11.2017 והשבת החלטת הועדה המקומית מיום 16.7.2017 על כנה.