הצדדים ועמדותיהם
הליך זה ניפתח על ידי עובדת לשעבר של העמותה, גב' Berehti, אשר לטובתה ניתן ביום 20.10.2021 פסק דין בבית הדין האיזורי לעבודה (תיק 61337-04-21) המחייב את העמותה בתשלום 88,068 ₪, אשר לא שולם לה.
הוגשה בקשת הצטרפות מטעם נושה בשם מועאד שלש, לטובתו ניתן פסק דין על ידי בית משפט השלום בטבריה (ת"א 28135-02-14).
נטען, כי לפי סעיף 350(ב) לחוק החברות, כאשר מוגשת בקשה לפשרה או הסדר וכל עוד לא ניתן צו פירוק, רשאי בית המשפט ליתן צו הקפאת הליכים לתקופה שלא תעלה על תשעה חודשים, אם שוכנע בית המשפט כי יהיה בכך כדי לסייע לגיבושה או אישורה של תכנית שמטרתה להבריא את התאגיד.
נקבע בהחלטת בית משפט זה כי ככול שיובהר על ידי המפרק הזמני כי העמותה מיתנהלת כדין ושטענות בא כוחה נכונות, לא תהא מניעה "לשקול את השבתה לפעילות סדירה". אינני סבור, כי במקרה הנוכחי יש מקום לצוו פירוק זמני של העמותה, בטרם לובנו חשדות הרשם ביחס להתנהלות שלא כדין מטעם העמותה, לנוכח טענות העמותה בהקשר זה המבוססות לכאורה על חוות דעת של רואה חשבון מטעמה.
...
על כך הגיב בא כוח העמותה בדברים הבאים (עמוד 2 לפרוטוקול, שורות 5-8):
"אני שומע כאן שהואיל ואין תעודת השלמה ככה שממילא חלקים מסוימים של הדיון היום יצטרכו להידחות, אני סבור שנוכל לתקן פגמים שנפלו, הן בנושא של הצעת הסדר נושים יותר מפורטת והן בנושא קבלת אישור השר ככל שנדרש, אם נדרש, למרות הוראת סעיף 376 לחוק חדל"ת".
עמדת רשם העמותות בדיון הייתה כי על מנת להחיל את הוראת סעיף 350 לחוק החברות על עמותה, נדרש צו מאת שר המשפטים בהתאם לסעיף 354 לחוק חדלות פירעון.
אשר לפרשנות היצירתית שהציע ב"כ הכנ"ר בדיון, לפיה ניתן להחיל על עמותות את הוראת סעיף 233 לפקודת החברות, ללא צורך בפנייה לשר המשפטים, נראה לי כי קיימים קשיים ניכרים בקבלתה.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, נקבע כדלקמן:
(1) העמותה רשאית לפנות תוך 7 ימים מהיום לשר המשפטים בבקשה על פי סעיף 354 לחוק חדלות פירעון.