מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת בקשה לדחיית דיון ללא אישור רפואי

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

על-פי האמור בפתח פרוטוקול הדיון בבית הדין מיום 21.5.2023, שעה קלה קודם תחילת הדיון הוגשה בקשת המערער לדחיית מועד הדיון מחמת מחלתו, בלי שצורף אישור רפואי כלשהוא.
...
הערעור הנדון הוגש היום (3.7.2023) על פסק-דינו של בית הדין לעררים בירושלים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן – בית הדין לעררים או בית הדין), (כבוד הדיין שלומי ויזן) בתיק ערר (ירושלים) 4656/22 מיום 21.5.2023, שלפיו נדחה הערר שהגיש המערער, נתין ניגיריה, על החלטת מנכ"ל המשיב מיום 1.12.2022, אשר דחתה את בקשתו למקלט מדיני, תוך קביעה כי עליו לעזוב את ישראל תוך עשרים ואחד יום.
בדומה, נמצא כי יש לדחות את הערעור אף בהתאם להוראת תקנה 148(ב) בתקנות סדר הדין האזרחי, שאף היא חלה בענייננו מכוח תקנה 28 בתקנות סדרי הדין בעניינים מינהליים.
לנוכח כל האמור ומהטעמים שהובאו בפסק-דינו של בית הדין לעררים, הערעור נדחה.
משנדחה הערעור, ממילא התייתר הצורך לדון בבקשת המערער לצו ביניים, אשר ימנע את הרחקתו עד הכרעה בערעור.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

גם בדיון זה, הוגשה ביום הדיון, מטעם הסניגור, בקשה לדחיית הדיון בשל מחלה, לה צורף אישור רפואי, ובהחלטתי בעיניין זה הופנה הסניגור לפרוטוקול הדיון.
הסניגור לא פעל כאמור, ולדיון לא התייצב סניגור אחר מטעמו.
...
הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, ובתגובת המאשימה, שמתנגדת לה, אני סבורה, כפי שאבאר מטה, שדין הבקשה לביטול פסק הדין להידחות.
אשר לטענת הסנגור כי גזר הדין החמיר עם הנאשם – אני סבורה כי גם בעניין זה לא הוכח קיומו של עיוות דין.
מכל האמור מעלה אני סבורה כי דין הבקשה להידחות.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

ככל שניתן להבין מכתב הגנתה (כמו גם מתצהיר עדות ראשית מטעמה, שהוגש בשלב מאוחר יותר), טענתה של המבקשת הייתה (ועודנה) כי מכירת הדירה מנוגדת להסכמות הצדדים, וכי כוונת המשיב והאם בהסכם הייתה להעניק למשיב זכות להתגורר בדירה, מבלי שתהיה לו כל זכות קניינית בה. ביום 30.1.2023 נערך דיון קדם משפט שממנו נעדרה המבקשת, לטענתה בשל מצבה הרפואי, אך זאת מבלי שהגישה אישור רפואי לבית המשפט לעינייני מישפחה.
שלושה ימים קודם למועד שנקבע לדיון ההוכחות, בא-כוחה של המבקשת הגיש בקשה לדחיית הדיון בשל בדיקה רפואית חשובה שהוא נידרש לבצע, כמו גם בשל מצבה הרפואי הנטען של המבקשת עצמה (מבלי שצורפו אסמכתות רלוואנטיות).
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, מצאתי כי דינה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיבים.
סוף דבר: הבקשה לרשות ערעור נדחית.
ממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עם זאת, לא הוגשה לתיק בית המשפט בקשה לדחיית מועד הדיון וממילא לא הוצג אישור רפואי.
...
עם זאת, ככל ויימצא כי לא נפל פגם בהליך ההמצאה, יוקנה לבית המשפט שיקול דעת אם להיעתר לבקשה אם לאו.
אני ערה לעובדה כי צפייה זו אינה מהווה, כשלעצמה, מסירה כדין של בקשת רשות הערעור, ואולם עת היא מצטרפת למכלול הראיות אשר נמנו לעיל, יש בה כדי לחזק את המסקנה בדבר ידיעתו , הברורה, של המבקש את דבר ניהולו של ההליך דנא.
סוף דבר: הבקשה לביטול פסק הדין נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הנתבע הגיש בקשות ורבות ולחלק רב מהן נידרש התובע להגיב, וכן, הנתבע נידרש להופיע בפני בית המשפט לדיון ולא עשה כן, ולא הראה סיבה שלא לעשות כן. עד ליום זה, פועל הנתבע באותה השיטה וגורם לסחבת תוך נקיטה בתכסיסים שתכליתם עיכוב ההליך המשפטי.
בהתאם לנוהל דחיית דיונים אשר ניתן על ידי נשיא בית המשפט העליון, נקבע כדלקמן: "לבקשה לשינוי מועד דיון יצורפו אישורים נדרשים ובכלל זה צו מילואים, אישור רפואי וכדומה. רשאי בית המשפט אם יראה בכך צורך, לבקש ממגיש בקשה לשינוי מועד דיון המבוססת על מחלה לצרף אישור רפואי ערוך כדין על פי סימן ג' של פקוד ת הראיות [ נוסח חדש], תשל"א 1971." מכאן, רשאי בית המשפט לבקש מאדם לצרף אישור רפואי לפי סימן ג' לפקודת הראיות.
...
בעניין ע"א  765/18 חיון נ' חיון ואח', נאמר על ידי כבוד השופט שטיין כי בדבר שקר יש להפעיל את ההלכה הבאה: "סבורני, כי שקרים אלו של בעל דין הנוגעים לעניינים המצויים בליבת המחלוקת – הם לבדם – צריכים היו לשמש בסיס לדחיית תביעתו ללא צורך בניתוח ראיות נוספות. דחיית התביעה בשל שקרים אלו היתה – ועודנה – תוצאה מתחייבת לנוכח שלושה כללים שעניינם פרוצדורה וראיות. מדובר בכללים ידועים ומושרשים, אך הפעלתם נתונה במידה רבה לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית, ומסיבה זו – כך נראה לי – היא לא יצרה עדיין נורמות כלליות ותקדימים מחייבים.
" יצוין כי בעניין רע"א 1957/12 זהרה חלה נ' יוסף כהן נאמר, כי "השיקול המנחה השני בבחינת בקשה לביטול פסק דין, נוגע לסיכויי ההגנה. על מבקש ביטול פסק הדין להראות, ברמה הלכאורית, שיש לו אינטרס בביטולו ושטיעוניו אינם עולים בגדר הגנת בדים, שכן אין תועלת בביטול פסק-דין אם אין כל סיכוי שתוצאתו תשתנה לאחר בירור ההליך". אני סבור שסיכוייו של הנתבע לזכות במשפט הם קלושים ביותר ואף ניכר כי הגנתו הינה הגנת בדים.
לסיכום, אני סבור, כי הנתבע נהג בזלזול חמור כלפי בית המשפט מקום שלא התייצב לדיון, וכן, כאשר הגיש בקשות חוזרות לדחיית הדיון בסמוך למועד הדיון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו