מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת בקשה באיחור בשל טעות של יועץ משפטי

בהליך הארכת מועד להישפט (המ"ש) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 31.1.22 ניתנה תשובת מפנ"א לפיה בקשתו של המבקש לביטול הדוח נדחית מאחר שהוגשה באיחור.
הרישום השגוי של הדוח על שם המבקש – בוטל.
תגובת היועצת המשפטית של מפנ"א היתה כי: "בעת הזנת הנתונים למחשב אירעה תקלה ברשום הפרטים וההודעה נרשמה בטעות על שם המבקש. לצערנו, עקב טעות אנוש, עובדת מפנ"א שגתה ולא איתרה את הטעות." עוד ציינה היועצת המשפטית כי עובדי מפנ"א מטפלים במאות אלפי פניות בשנה, במקצועיות ומסירות והביעה צער על התקלה בטיפול בעיניינו של המבקש.
הטעויות הללו גרמו למבקש להוצאות שכר טירחת עורך דין בסך 2000 ₪, (הוצגה קבלה עבור התשלום) כמו גם לבזבוז זמן רב של המבקש בהכנת המסמכים, הגשת הבקשות, הגשת התלונה (לא הוצגו מסמכים המלמדים על הנזק שניגרם כתוצאה מאובדן הכנסה) בשים לב שניתן היה למנוע את הוצאותיו של המבקש אילו טופלה כראוי בקשתו של המבקש לביטול הדוח, הגעתי לכלל מסקנה כי הנסיבות הללו מצדיקות לחייב את משטרת ישראל בתשלום ההוצאות שנאלץ להוציא כדי לתקן את הנזק שניגרם לו כתוצאה הטעויות.
...
ביום 31.1.22 ניתנה תשובת מפנ"א לפיה בקשתו של המבקש לביטול הדוח נדחית מאחר שהוגשה באיחור.
ב"כ המשיבה בתגובתה ציינה כי דין הבקשה להישמע בבית המשפט לתעבורה בתל אביב, שכן הדוח השגוי הוא בסמכותו המקומית של בית המשפט בתל אביב.
הטעויות הללו גרמו למבקש להוצאות שכר טרחת עורך דין בסך 2000 ₪, (הוצגה קבלה עבור התשלום) כמו גם לבזבוז זמן רב של המבקש בהכנת המסמכים, הגשת הבקשות, הגשת התלונה (לא הוצגו מסמכים המלמדים על הנזק שנגרם כתוצאה מאובדן הכנסה) בשים לב שניתן היה למנוע את הוצאותיו של המבקש אילו טופלה כראוי בקשתו של המבקש לביטול הדוח, הגעתי לכלל מסקנה כי הנסיבות הללו מצדיקות לחייב את משטרת ישראל בתשלום ההוצאות שנאלץ להוציא כדי לתקן את הנזק שנגרם לו כתוצאה הטעויות.
לאור כל האמור אני מחייבת את משטרת ישראל (מפנ"א) לשלם למבקש סך של 2,000 ₪ לצורך כיסוי הוצאותיו.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הן נוכח האיחור בהגשת הבקשה והן מאחר שלטעמה ההחלטה היתה ברורה.
המועד להגשת בקשת רשות ערעור קבוע בחיקוק, לפיכך ניתן להאריכו רק אם קיימים "טעמים מיוחדים שיירשמו". שאלת קיומו של "טעם מיוחד" נבחנת לפי נסיבות כל מקרה ומקרה, כאשר הפסיקה קבעה שיקולים שונים, בהם: הסיבה לאיחור, משך האיחור, קיומו של הליך תלוי ועומד, מהות ההליך, הסתמכות הצד השני, סכויי העירעור ועוד (למשל בע"מ 2205/09 פלונית נ' היועץ המשפטי לממשלה (22.4.09); בש"א 482/08 פיכמן נ' כונס הנכסים הרישמי (28.1.08); רע"א 2616/21 ‏יהושע לוי נ' עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל (20.6.21)).
לעניין זה הבאתי בחשבון כי לא נומק בהחלטה כמו גם לא פורט - ביחס לאיזו בקשה היא מתייחסת (מבין חמשת הסעיפים שם); כי ניתן מועד לבצוע ההחלטה, כך שאולי יכול היה ב"כ המבקשים לטעות, בתום לב, כי ההחלטה אינה מתייחסת לעתירה למחיקת כתבי טענות; כי מדובר בלב ליבה של הגנת המשיבים, ועל כן אין מדובר, לכאורה, במקרה שבו מוצדק (ולו בשלב של הארכת מועד) לפגוע בזכותם של המשיבים לפנות לערכאות; כי על פי השתלשלות העניינים לאחר מכן לא עולה הסתמכות של התובעת על אותה החלטה.
...
אין מדובר בבקשה לצרכי זהירות, ויש לדחות את הבקשה.
התובעת התנגדה, ובית משפט קמא דחה את הבקשה וזאת מאחר שלטעמו למעשה מדובר "בקשת רשות ערעור על החלטתי מיום 7.12.21 לאחר שחלף המועד להגשת בר"ע על ההחלטה. על כן אני דוחה את הבקשה". נוכח כלל האמור, הוגשה בקשת המערערת להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על ההחלטה מיום 7.12.21 ובקשת רשות ערעור על ההחלטות מיום 30.5.22.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הרשמת אפרת קוקה לפני בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית הדין האיזורי לעבודה בחיפה מיום 3.3.2023 (השופט טל גולן; ב"ל 24307-08-19, להלן: ההחלטה), בה נדחתה בקשתו של המבקש למינוי מומחה יועץ רפואי נוסף או אחר מטעם בית הדין.
תקנה 125 לתקנות בית הדין לעבודה, מסמיכה את בית הדין או הרשם להאריך מועדים שנקבעו בחוק או בתקנות "מטעמים מיוחדים שיירשמו". בית המשפט העליון קבע עקרונות מנחים להגדרת "טעמים מיוחדים" כדלקמן: "... במקרה שבו סוכלה הכוונה להגיש ערעור, עקב אירועים שהינם מחוץ לשליטה הרגילה של בעל הדין (מוות, מחלה). טעם מיוחד קיים אף במקרה בו היתחולל ארוע שאינו צפוי מראש, ולא ניתן להערך אליו מראש. גם מצב דברים טעה בעל הדין ביחס למצב המשפטי או העובדתי, כלול בקטגוריה זו, ובילבד שהטעות אינה טעות מובנת מאליה, טעות הנתנת לגילוי על ידי בדיקה שגרתית, שהגשת כל כתב טענות מחויבת בה" (ע"א (עליון) 6842/00 ידידיה נ' קסט, פ"ד נה(2) 904).
המבקש לא עמד בנטל זה. לטענת המבקש, האיחור בהגשת בקשת רשות העירעור נגרם בשל טעות באשר לתקופה הנתונה בדין להגשת בקשת רשות העירעור.
...
כללו של דבר – לאור האמור, הבקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות הערעור, נדחית.

בהליך עה"ס (עה"ס) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון עה"ס 3132/21 - ט"ו לפני: כבוד הנשיאה א' חיות כבוד השופט נ' סולברג כבוד השופט א' שטיין המבקשת: חנה חיים אררט נ ג ד המשיבה: היועצת המשפטית לממשלה בקשה לשיחרור המערערת ממעצר מיום 11.9.2023; בקשה עשירית להארכת תוקף ההכרזה על המערערת בת-הסגרה מיום 12.9.2023 תאריך הישיבה: כ"ג בתשרי התשפ"ד (8.10.2023) בשם המבקשת: עו"ד רונן בנדל; עו"ד גיא קדם בשם המשיבה: עו"ד חנה ליב; עו"ד ינאי גורני ][]החלטה
אלא שב"כ הצדדים חלוקים בשאלה אם מעצר בלתי-חוקי למשך 4 ימים מחמת שגגה, טעות משרדית, מחייב את שיחרורה של המבקשת, או שניתן לשוב ולהורות על מעצרה.
לטענת ב"כ המשיבה, סמכות ההארכה שרירה וקיימת, גם מבלעדי הסכמה, כאשר נסיבות העניין והאנטרס הצבורי מצדיקים זאת, ובהתאם לפסיקת בית המשפט במקרים של הגשת בקשה להארכת מעצר באיחור, בגדרי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996.
...
החלטנו להאריך את תוקפה של ההכרזה על המבקשת בת-הסגרה לרומניה – בהתאם להוראות סעיף 20 לחוק ההסגרה – למשך 60 ימים נוספים, כמבוקש, החל מיום 7.9.2023.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המבקשת טוענת, כי האיחור בהגשת ההליך הערעורי נעוץ בעובדה, שטרם התקבלו אישור היועץ המשפטי של משרד המשפטים ואישור נציבות שירות המדינה לייצוגה בהליך העירעור על ידי אחותה, המשמשת פרקליטה.
זאת, משום שמדובר בטעות הנתנת לגילוי בבדיקה שגרתית בהוראות החוק, ולא בטעות בלתי נמנעת באופן סביר, הנובעת למשל ממצב משפטי מעורפל, או טעות בשל שינוי במצב המשפטי (ראו: בש"א (עליון) 1818/03 חניה שלום נ' כונס הנכסים הרישמי ואח', דינים עליון סד 182, בש"א 6708/00 יוסף אהרן נ' אהרון אמנון ואח', פ"ד נד (4), 702, בש"א 2712/23 פלוני נ' פלונית, 4.4.2023, בש"מ 3387/21 ‏ חברת ארגון המובילים אטיאס משה בע"מ נ' מועצה מקומית חצור הגלילית, 20.6.2021).
...
לאחר בחינת טיעוני הצדדים ועיון בחומר המצוי בתיק בית הדין, באתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להארכת מועד להגשת הערעור להידחות, כמפורט מטה.
כללם של דברים - הבקשה להארכת מועד להגשת הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו