בדומה, ככל ובפי מישפחת מרום ואוליב טענות כלשהן כלפי הבנק ו/או כלפי כונס הנכסים, הרי שהיה מצופה מהן לצרפם להליך זה, לכל הפחות באמצעות הודעת צד ג', ומשלא נעשה הדבר, הריני דוחה כל טענה של מישפחת מרום ואוליב ביחס להתרשלות של כונס הנכסים ו/או הבנק, והנני קובעת כי טענות אלה אינן חלק מחזית המחלוקת העומדת לפתחנו.
בהקשר זה היפנו איפוא הנתבעים לתקנות 2(ג)(ד) לתקנות בתי המשפט (אגרות), תשס"ז-2007, בהן נקבע, בין היתר, כי "הליך שלא שולמה בו האגרה... לא יקובל לרישום" וכי "לא ייזקק בית משפט לכל הליך, אלא אם כן שולמה האגרה החלה או שמביא ההליך פטור מתשלום האגרה". בנסיבות אלה טענו הנתבעים כי יש לראות בתביעה כאילו הוגשה רק ביום 12.11.2019, קרי לאחר תום תקופת ההתיישנות לפי מניינם של הנתבעים.
השוו גם לדבריו של הנשיא א' ברק בפסק-הדין המנחה בסוגיית השהוי, לפיהם "כוח הפניה לבית המשפט חייב לפעול במסגרת דיני ההתיישנות ובדינים אלה יש לעשות שימוש בתום לב. נמצא, כי אם מוגשת תביעה ימים ספורים לפני תום תקופת ההתיישנות, עשויה התביעה להיכשל בשל שהוי, שכן הגשתה המאוחרת בנסיבות העניין אינה בתום לב" (ע"א 6805/99 תלמוד תורה הכללי והישיבה הגדולה עץ החיים בירושלים נ' הועדה המקומית לתיכנון ובנייה, ירושלים, פ"ד נז(5) 433, 461-460).
...
ואמנם, בבקשה למתן סעד זמני נכתב במפורש (סעיף 27) כי למרות הפגישה ביום 14.11.2012, "גואטה המשיך בדרישותיו לפינוי אוליב מהאתר, מכוח הצו, ואף ציין כי במידה ויידרש יפנה את הצימרים מהאתר החל מיום 1/1/13", כי (סעיף 35) "לאור זאת, הפסקת הפעילות של אוליב באתר, באופן כה פתאומי, צפויה לגרור גל של תביעות כנגד אוליב, על לא עוול בכפה, במימדים עצומים, ולגרום לאוליב לנזק בלתי הפיך" וכי (סעיף 37) לאוליב ייגרמו נזקים אדירים "במידה ולא יינתן הצו, ותיאלץ לפנות את האתר בכר ביום 01/01/13".
ראו גם סעיף 17 להחלטת בית-משפט השלום בטבריה (כב' השופטת ר' נדאף) מיום 11.2.2013, במסגרתה נעתר בית-המשפט לבקשת אוליב למתן סעד זמני, ובה נכתב כי: "מאזן הנוחות נוטה בבירור לטובת [אוליב], אשר במידה ולא איעתר לבקשה ייגרם לה נזק בלתי הפיך בכך שתופסק פעילותה באתר כלל".
בנסיבות אלה, אני קובעת כי במועד הגשת הבקשה למתן סעד זמני (25.12.2012) כבר נודעו לאוליב "סימני הנזק" והתברר לה כי מדובר בנזק ראשוני ממשי, כך שמרוץ ההתיישנות לתביעת הנזיקין הפוטנציאלית שלה החל, לא כל שכן שהמעשה העוולתי הלכאורי עצמו צריך היה להיות ידוע לה זה מכבר, כאמור לעיל (לעניין המעשה העוולתי ראו גם סעיפים 24-23 לבקשה למתן סעד זמני, בהם כתבה אוליב כי בינה לבין בריזה בכפר אין כל התקשרות וכי לבריזה בכפר אין כל זכויות במתחם או בבקתות).
ברם, אני סבורה כי לאור המסקנה אליה הגעתי להלן בדבר טענת השיהוי, הקשורה גם לנושאים של תום-לב דיוני ושיקולי מדיניות, אין לי צורך להכריע בעניין זה. זאת, לא כל שכן, שטענת ההתיישנות היא, כאמור, טענה דיונית שיש לפרשה בצמצום, שעה ששאלה זו עשויה לבוא על פתרונה גם במסגרת הדיון בתובענות לגופן, למשל בסוגיות הנוגעות לחובת הזהירות, הקשר הסיבתי והאשם התורם של הניזוק.
סוף דבר
מכלל האמור לעיל, התובענה שבפניי נדחית על הסף מחמת השיהוי בהגשתה.