מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגנת העניין הציבורי בפרסום לשון הרע על פי חוק איסור לשון הרע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

עם זאת, משקבענו כי התובעת נטלה את המצרכים מבלי שניתנה לה רשות לעשות כן, יש לקבוע כי הצגת הדברים באמצעות הסרטונים וגם אם נאמרו הדברים במפורש, היא אמת, אם כי, ספק אם היה בפירסום משום ענין צבורי כנדרש להוכחת ההגנה על פי סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע.
...
התביעות לפיצוי ממוני בגין הגניבה וכן טענת הקיזוז - נדחות.
התביעה כנגד מר כהן, הנתבע 2 - נדחית.
בבואנו לשקול את שאלת ההוצאות, משנדחתה מרבית תביעת התובעת ומשהגישה החברה תביעה בסך של כ-750,000 ₪ אשר אף היא נמצאה כחסרת כל יסוד, מצאנו כי מן הראוי שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע קובע כי "במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה שהדבר שפורסם היה אמת והיה בפירסום עניין צבורי; הגנה זו לא תשלל בשל כך בלבד שלא הוכחה אמתותו של פרט לוואי שאין בו פגיעה של ממש". הגנה זו מתבססת על הנחה כי בפרסומים מעין אלו יש תועלת חברתית ותרומה לדיון הצבורי; בנוסף לכך ההצדקה להגן על פגיעה בשם טוב נחלשת כאשר מדובר בדברי אמת.
כמו כן אין אנו סבורים כי הגנת אמת דברתי או הגנות תום הלב חלות בנידון, שעה שרביד לא הרים את הנטל להוכיח כי כלל הפרסומים בפירסום זה הנם נכונים כמו גם ההגנה של הבעת עמדה לפי סעיף 15(4) לחוק איסור לשון הרע כפופה לכך שיוכח כי הפירסום נעשה בתום לב. בהתאם לסעיף 16(א) ו16(ב)(3) יש לבחון במסגרת סוגיית תום הלב את מידת הסבירות של הפירסום.
בעיניין חובת הפרוט המוטלת על תובע בתביעה על פי חוק איסור לשון הרע, נאמר בספרו של אורי שנהר, דיני לשון הרע, כמפורט להלן: "בכתב תביעה במשפט לשון הרע יש להצביע על העובדות המקימות את כל מרכיביה של עילת העוולה האזרחית, היינו: את מרכיב ה"פירסום"; מרכיב "לשון הרע"; והעובדות שמהן נגזרת אחריותו של כל אחד מהנתבעים.
...
בנסיבות המקרה, נוכח העובדה כי אין מחלוקת כי כפועל יוצא מתלונות רביד הוגשה התלונה, ומששוכנענו כי רק לאחר מכן ארעו האירועים שפגעו בו, לרבות הדרתו ממסך הטלוויזיה, אי שיבוצו בשידורים, התנכלות למי שהעיד לטובתו וכד', הרי שלטעמינו הנטל הועבר לנסטלבאום להוכיח כי לא מדובר בהתנכלות וכי מדובר באירועים שאינם קשורים לתלונה.
לאור כל האמור, אנו קובעים כי רביד יפצה את נסטלבאום בפיצוי בסך של 70,000 ₪, בגין כלל הפרסומים המהווים לשון הרע.
הפיצוי בתביעת לשון הרע של רביד כנגד נסטלבאום בכל הנוגע לפרסום שקבענו כי יש בו משום לשון הרע כנגד רביד, הרי שמדובר במכתב שהופץ לשני אנשים בלבד ומנגד יש בו הכפשות רבות וניסיון מכוון לפגוע ברביד על ידי נסטלבאום, הרי שבנסיבות העניין ומשמדובר בפרסום אחד שקבענו כי יש בו לשון הרע, אנו קובעים כי נסטלבאום יפצה את רביד בפיצוי בסך של 10,000 ₪ בגין הפרסום המהווה לשון הרע.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תביעת רביד מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לעניין גזל תוצרים והפרת זכויות יוצרים – על פי הסכם ההיתקשרות בין הצדדים ועל פי מצגי התובעת בזמן אמת – מדובר בתוצרים השייכים לנתבעת.
אם כן, נשוא התביעה שבפני הנה ביקורת שפירסמה הנתבעת בדף עסקי ב'גוגל' וזו לשונה : לטענת התובעת, הבקורת דלעיל, בפרט הביטויים: "חבורה של ילדים לא מקצוענים שרק מנסים לקחת עוד ועוד כסף", "הרגיש שהם בכוונה מנסים לחבל ולפגוע בעסק שלנו", "מהרגע שהתחלתי עם ג'נסיס רק הפסדתי כסף", מהוים פירסום לשון הרע, על פי הגדרת חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965.
סעיף 15(4) לחוק קובע: "במשפט.. אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה אם.. הנתבע עשה את הפירסום בתום לב באחת הנסיבות האלו: ...
(4) הפירסום היה הבעת דיעה על היתנהגות הנפגע בתפקיד שפוטי, רישמי או צבורי, בשירות צבורי או בקשר לענין צבורי, או על אפיו, עברו, מעשיו או דעותיו של הנפגע במידה שהם נתגלו באותה היתנהגות;.
...
משכך, התביעה העיקרית – נדחית, תוך חיוב התובעת בהוצאות הנתבעת בסך3,000 ₪.
סוף דבר התביעה העיקרית – נדחית.
התביעה שכנגד – נדחית, ללא חיוב בהוצאות.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית בע"א 751/10 פלוני נ' אילנה דיין אורבך (פורסם בנבו, 8.2.12) פירט כב' השופט עמית את תרשים הזרימה שיש לילך על פיו, בתביעת לשון הרע, לאמור: "6. תרשים הזרימה בתביעות לשון הרע הוא כלהלן: בשלב הראשון נבחנת השאלה אם הביטוי מהוה לשון הרע על פי אחת מארבע החלופות בהגדרה שבסעיף 1 לחוק, והאם מיתקיים יסוד הפירסום כמשמעותו בסעיף 2 לחוק. רק אם התשובה חיובית עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הביטוי נהנה מאחת החסינויות המוחלטות (פרסומים מותרים) הקבועות בסעיף 13 לחוק. אם ניכנס הפירסום לד' אמות אחת החסינויות - דין התביעה להדחות. אם לא כן, אנו עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הפירסום מוגן על פי אמת המידה הקבועה בסעיף 14 לחוק על שתי רגליה - אמת בפירסום ועניין צבורי. אם הפירסום אינו נהנה מהגנה זו, יש להמשיך ולבחון אם הפירסום מוגן בתום ליבו של המפרסם, בגדר אחת מהחלופות הקבועות בסעיף 15 לחוק במשולב עם חזקות תום הלב בסעיף 16. היה ונתברר כי הפירסום אינו נהנה מהגנת סעיף 14 או מהגנת סעיף 15, או-אז עוברים לשלב הרביעי של הסעדים (לתאור שונה במקצת של השלבים ראו בע"א 89/04 נודלמן נ' שרנסקי בפיסקה 7 ([פורסם בנבו], 4.8.2008))". לנוכח האמור, יש לבחון תחילה האם הפירסום הנטען, עולה כדי לשון הרע על פי סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע, על חלופותיו.
...
להלן הטעמים שהובילו אותי למסקנה זו: דבריה בתצהיר ובעדות סותרים אלה את אלה ואינם עקביים.
לנוכח הנסיבות שצויינו לעיל, אני קובעת כי שהתובעת לא הוכיחה את יסוד הפרסום הדרוש לשם הוכחת עוולת לשון הרע, כמשמעו בסעיף 2 לחוק.
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת הנתבעת פירסמה אודותיה שני פרסומים פוגעניים, המהוים לשון הרע על פי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה – 1965 (להלן "החוק").
השלבים לניתוח העוולה האזרחית של פירסום לשון הרע פורטו בפסק דינו של כב' השופט עמית בע"א 751/10 פלוני נ' אילנה דיין – אורבך (מיום 8.2.2012): "תרשים הזרימה בתביעת לשון הרע הוא כלהלן: בשלב הראשון נבחנת השאלה אם הביטוי מהוה לשון הרע על פי אחת מארבע החלופות בהגדרה על פי סעיף 1 לחוק, והאם היתקיים יסוד הפירסום כמשמעותו בסעיף 2 לחוק. רק אם התשובה חיובית, עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הביטוי נהנה מאחת החסינויות המוחלטות (פרסומים מותרים) הקבועות בסעיף 13 לחוק. אם ניכנס הפירסום לד' אמות אחת החסינויות, דין התביעה להדחות. אם לא כן, אנו עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הפירסום מוגן על פי אמת המידה הקבועה בסעיף 14 לחוק על שתי רגליה – אמת בפירסום ועניין צבורי. אם הפירסום אינו נהנה מהגנה זו, יש להמשיך ולבחון אם הפירסום מוגן בתום ליבו של המפרסם, בגדר אחת מהחלופות הקבועות בסעיף 15 לחוק במשולב עם חזקות תום הלב בסעיף 16. היה ונתברר כי הפירסום אינו נהנה מהגנת סעיף 14 או מהגנת סעיף 15, או אז עוברים לשלב הרביעי של הסעדים". (פסקה 6 לפסק דינו של כב' השופט עמית).
...
סיכום: התוצאה מכל האמור היא שאני דוחה את התביעה על כל חלקיה.
מאחר שהתביעה נדחית, על התובעת לשאת בהוצאות הנתבעת בגינה.
לכן, אני מורה כי התובעת תשלם לנתבעת את הוצאות התביעה (שכר עדים כפי שנפסק ומסירות על פי חשבוניות), ועל כל אלה גם שכ"ט עו"ד לנתבעת, בסכום של 35,100 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו