את דרישת המקוריות פרשה ההלכה הפסוקה בהרחבה, כך שאין צורך בחדשנות או באיכות יצירתית ודי לעמידה בדרישה כי היצירה לא הועתקה מאחר (ראו: רע"א 2687/92 גבע נ' חברת וולט דיסני, פ"ד מח (1), 251 , 257 (30.12.93)), כך עוד בטרם הוכנסה הדרישה לחוק, הפסיקה קבעה כי דרישה זו הנה דרישה יסודית, כפי שהיה קבוע בחוק האנגלי, שקדם לחוק זכות יוצרים 1911, וכך נקבע בפסק הדין בע"א 360/83 סטרוסקי בע"מ נ' גלידת ויטמן בע"מ, פ"ד מ(3), 340, 346:
"הדרישה למקוריות נשמטה משום מה מהתרגום הרישמי העברי של חוקי ארץ ישראל, אך היא מופיעה בסעיף 1 של הנוסח האנגלי של החוק, שהוא הנוסח הקובע : "every original literary, dramatic, musical and artistic work". הגנת זכות יוצרים אינה ניתנת עבור רעיון מופשט אלא עבור ביטויו המוחשי של רעיון.
'יצירה דרמאטית' – לרבות מחזה, יצירה קולנועית, יצירה דרמאטית-מוסיקלית, יצירת מחול ופנטומימה;
'יצירה אמנותית' – לרבות רישום, ציור, יצירת פיסול, תחריט, ליטוגרפיה, מפה, תרשים, יצירה אדריכלית, יצירת צלום ויצירת אמנות שימושית;
'יצירה קולנועית' – לרבות יצירה טלויזיונית וכל יצירה שדומה במהותה ליצירה קולנועית או ליצירה טלויזיונית;"
...
ביחס לתום הלב התייחסתי בהקשר לעשיית עושר ולא במשפט, אכן ישנה חפיפה מסוימת בין הפרישה מהמשא ומתן שהתקיים בין התובעת לנתבעים לבין נסיבות עשיית העושר, אולם כפי שאף הסברתי לא שוכנעתי שהפרישה מהמשא ומתן הייתה כולה מתוך מניעים פסולים.
לסיכום
מצאתי כי התובעת יצרה קמפיין שיווקי מקורי עבור הנתבעת 1 אשר מצא ביטויו במצגת אשר הוצגה לנתבעים בפגישה מסכמת שהתקיימה בדצמבר 2009.
סוף דבר
הנתבעים יפצו את התובעת ביחד ולחוד בסך כולל של 75,000 ₪, וכמו כן ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בגובה של 15,000 בתוספת מע"מ ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום, שאם לא כן - יישאו הפרשי ריבית והצמדה כחוק.