מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגנת הדייר בדירות בשכירות מוגנת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 20 לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972 ("דייר של דירה שנפטר"), קובע: דייר של דירה שנפטר, יהיה בן-זוגו לדייר, ובילבד שהשנים היו בני-זוג לפחות ששה חדשים סמוך לפטירת הדייר והיו מתגוררים יחד תקופה זו. באין בן-זוג כאמור בסעיף קטן (א) יהיו ילדי הדייר לדיירים, ובאין ילדים - קרוביו האחרים, כל אלה בתנאי שהיו מתגוררים בדירה יחד אתו לפחות ששה חדשים סמוך לפטירתו, ולא היתה להם בזמן פטירתו דירה אחרת למגוריהם.
שימוש בדירה למטרה שאינה מגורים: בהתאם להסכם השכירות, מטרת השכירות היא "מגורים בלבד". כלל לא שוכנעתי, כי דייר מוגן – שהמושכר המוגן משמש אותו בפועל ל"מגורים בלבד" – מנוע מליתן בדירה, מעת לעת וכעיסוק צדדים ובהקף מצומצם, שירותי שמרטפות, הדרכה על כלי נגינה או שיעורים פרטיים במקצועות שונים.
...
הנסיבות שקדמו להחלטה זו תומכים במסקנה כי הנתבע מקשה על כניסת בעל מקצוע מטעם התובע לדירה.
סוף דבר: התביעה נדחית.
המזכירות תשלח את החלטתי אל ב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, רכשו התובע ואיעתידאל ז"ל, זכויות מוגנות בדירה מהדייר היוצא חמאתי אליאס, על פי הסכם העברת זכויות שכירות, מכוחו הגישו תצהירים כמתחייב בחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972 (להלן: "חוק הגנת הדייר").
...
עם זאת הגעתי לכלל מסקנה, כי מדובר בעובדות העולות מהמסמכים שלא נסתרו ואף מטענות הנתבעת לפיהן, הייתה רשאית להשכיר את הדירה לתובעים.
כאמור, אין בידי לקבל טענה זו. התובע ואיעתידאל ז"ל, רכשו בחודש דצמבר 2016, את חלקה של הנתבעת בזכויות הבעלות בדירה.
לאור האמור, התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום -2.2.1963 נחתם הסכם בין עמידר למנוחה שלפיו השכירה זו למנוחה את הדירה בשכירות מוגנת.
סעיף 20 בחוק הגנת הדייר קובע כי עם פטירת דייר מוגן ובאין לו בן זוג- "יהיו ילדי הדייר לדיירים, ובאין ילדים – קרוביו האחרים, כל אלה בתנאי שהיו מתגוררים בדירה יחד אתו לפחות ששה חדשים סמוך לפטירתו, ולא הייתה להם בזמן פטירתו דירה אחרת למגורים". אין מחלוקת כי התנאי הראשון מיתקיים דהיינו שהמערערת התגוררה יחד עם המנוחה לפחות ששה חדשים סמוך לפטירתה והשאלה היא האם הייתה למערערת דירה אחרת למגוריה, במועד פטירת המנוחה.
...
מכל מקום לא מצאנו שיש מניעה לעשות כן, כפי שנפסק: " זאת ועוד, סעיף 20(ב) נוקט לשון "דירה אחרת" למגורים, היינו גם הדירה של הקרוב שהלך לעולמו שימשה למגוריו של מי שטוען לזכות בה ואין צורך להוכיח כי לדירה האחרת יש מעמד בכיר יותר או מועדף בעיני בן המשפחה או בעיני צד שלישי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתאריך 15/1/1971 נחתם הסכם שכירות מוגנת על פי חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב-1972 (להלן: "חוק הגנת הדייר" או "החוק"), בין מרדכי וחמימה אלרגנט – שהינם הדוד והדודה של בעלה של התובעת, לבין הנתבע וגב' יפה היקרי (להלן: "המנוחה"), אשר היו נשואים באותה העת.
משכך לא נותר לקבוע אלא כי הנתבע נטש את הדירה ואגב כך איבד את זכויותיו המוגנות בה. האם זכות הדיירות המוגנת של הנתבע התגבשה מחדש לאחר הנטישה סעיף 20(א) לחוק הגנת הדייר מורה: "דייר של דירה שנפטר, יהיה בן-זוגו לדייר, ובילבד שהשנים היו בני-זוג לפחות ששה חדשים סמוך לפטירת הדייר והיו מתגוררים יחד תקופה זו" משנטש הנתבע את הדירה ועל מנת שתתגבש מחדש זכותו לדיירות מוגנת בה, היה עליו להתגורר בדירה עם המנוחה במשך שישה חודשים, לכל הפחות, עובר לפטירתה.
...
מנגד, טוען הנתבע כי יש לדחות את התביעה לאחר שבנסיבות, לא התגבשה כל עילת פינוי מכוח נטישה.
מכלל האמור ולאחר שבחנתי את הראיות שהובאו בפניי, אני מוצאת לקבל את גרסתה של התובעת, לפיה מתקיים היסוד הפיזי של עילת הנטישה, שכן התובע עזב את הדירה ולא התגורר בה יותר לאחר פרידתו או גירושיו מהמנוחה.
סוף דבר דין התביעה להתקבל.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

מעמדם של הנתבעים כדיירים ממשיכים בדירה המקורית לא הוסדר, ותוספות הבנייה מהוים הפרה של חוזה השכירות, אשר מביא לבטלות ההסכם ואובדן מעמדם של הנתבעים כדיירים בנכס על פי תנאי חוזה השכירות, ועל פי סעיף 131(2) לחוק הגנת הדייר, ככל שאכן מגיעות זכויות לנתבעים בדירה המקורית.
הנתבעים תיארו את מסכת חייו של המנוח, וטענו כי הם דיירים מוגנים מכוח חוק הגנת הדייר, שכן הם מתגוררים ברציפות ובקביעות בנכס מאז שנולדו, ובעת הגשת התביעה הם מתגוררים בנכס עם משפחותיהם, ולתובעים אין דירות מגורים אחרות מלבד הנכס.
...
ולענייננו, סבור אני שאין ליתן לנתבעים סעד מן הצדק מהסיבות כדלקמן: הנתבעים בנו תוספות בנייה ששטחן פי 4 מהמושכר המקורי; הנתבעים ידעו שהתובעת מתנגדת לבנייה ללא היתר, ולמרות התביעה שהוגשה נגד מר סוריאנו בשנת 1991, לא הפסיקו לבנות תוספות בנייה ולבצע שינויים במקרקעין, וזאת עד לשנת 2014 ואף גם בשנת 2017; הפרות תאני החוזה ובנייה מסיבית ומתמשכת של תוספות הבנייה מצד הנתבעים הביאו את התובעת לכדי יאוש מטיפול בתוספות הבנייה שנבנו ללא היתר, על כי התובעת שקלה לפתור את בעיית הפלישות של הנתבעים למקרקעין והפרת חוזה השכירות על ידי מכירת המקרקעין לנתבעים; אין מדובר במשפחות במצוקה, אלא מדובר במשפחות עם אמצעים כלכליים נאים ויפים, ויעיד על כך תיאור הדירות המצוי בחוות הדעת של השמאי לוי; הנתבעים התנהגו בחוסר תום לב מובהק מול התובעת ורמסו ברגל גסה את הוראות חוזה השכירות המוגנת פעם אחר פעם במשך עשרות שנים.
לאור כל האמור לעיל, סבור אני שיש לדחות את טענת הנתבעים לסעד מן הצדק.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן: אני מורה לנתבעים ולכל הבאים מכוחם לפנות את המקרקעין הידועים כגוש 6685 חלקה 178, לסלק ידיהם ממנה ולמסור את החזקה בהם לתובעת כשהם פנויים מכל אדם וחפץ.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו