עוד הוסיף בית המשפט, כי גם אם היה מוכח שבכר או אף האח גולן היו ברי רשות במקרקעין, הרי שמדובר בזכות אישית שאיננה ניתנת להעברה, וכן המדובר ברשות הדירה הנתנת לביטול, ובהיות המקרקעין מקרקעי ציבור גם השהוי בפעולת המשיבות לא יועיל למערער.
צדק בית המשפט קמא, גם כשדחה את הגנת המערער שנסמכה על טענתו להיותו בר-רשות במקרקעין, וזאת גם אם אניח, על סמך עדות אחיו של המערער, כי אחיו יגאל גולן הוא גורזאט נג'אט הנזכר בהסכם הרכישה שנעשה עם אברהם בכר, וגם אם אניח, כי ההסכם היתייחס למקרקעין הנדונים כאן.
כב' השופט רובינשטיין הוסיף, בהתייחסו לחוות דעתו של כב' השופט מזוז: " אחר הדברים האלה עיינתי בהערותיו של חברי השופט מזוז, שעיקרן כי באה עת להפרד לשלום במשפטנו ממוסד הרישיון ובמיוחד הרישיון מכללא, ולא כל שכן כשעסקינן בפלישה למקרקעי ציבור, כמושג זר למשפט צבורי. דברים אלה מקובלים עלי בעקרם."
לבד מכך, רשות מכללא ניתנת לביטול בכל עת על ידי גילוי דעתו של בעל מקרקעין כי אין ברצונו להרשות עוד את הישיבה ואת ההחזקה במקרקעין (ראו: ע"א 32/77 טבוליצקי נ' בית כנסת ובית מדרש החסידים, פ"ד לא (3) 210, 214; ע"א 618/05 דיאמנשטיין נ' מחלקת עבודות ציבוריות-מדינת ישראל, 21.3.2007).
...
עוד קבע בית המשפט כי אין לכרוך את הפינוי בתשלום פיצוי, וכי המערער יכול להגיש תביעה נפרדת לשם כך.
בית המשפט נעתר לבקשת המשיבות לפיצול סעדים, כדי שתוכלנה לתבוע דמי שימוש ראויים.
סוף דבר
אשר על כן, אני ממליץ לדחות את הערעור, ולחייב את המערער לשלם למשיבות הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בדין הערעור בסך כולל של 35,000 ₪.
יונה אטדגי, שופט
השופטת י. שבח
אני מסכימה
יהודית שבח, שופטת, סג"נ
השופט ש. שוחט
אני מסכים
שאול שוחט, שופט
התוצאה
הערעור נדחה.
המערער ישלם למשיבה את הוצאות הערעור ושכ"ט עורך דין בסכום כולל 35,000 ש"ח
העירבון שהפקיד המערער יועבר למשיבה, באמצעות בא כוחה, על חשבון ההוצאות.