מר משה רוקח (להלן: הלקוח) ביקש להשתמש בשרותי התובעת, ועל כן הביא את רכבו (מ. ר. 87-951-34) לבצוע תיקונים שונים בו אצל התובעת (להלן: רכב התובעת).
תמצית טיעוני הצדדים
בכתב הגנת הנתבעת הכחישה הנתבעת את האשם המיוחס לנהגה, וטענה – וזוהי עיקר המחלוקת בתובענה זו – כי אין בין הצדדים יריבות, וזאת משום שהרכב אינו בבעלות התובעת, והיא לא הניזוק, ככל שייקבע כי האשם בהתרחשות התאונה הוא נהג הנתבעת.
כמו כן טענה הנתבעת, כי על הרכב רשום עיקול, וכי מטרת תובענה זו – שהוגשה על ידי התובעת ולא על ידי הלקוח – היא למלט את כספי הפיצויים מפני העיקול הרובץ על הרכב, באמצעות תשלומם לתובעת במקום ללקוח.
לטענתה, מאחר והתובעת תיקנה את הנזקים , האחריות היא שלה ויש לה זכות תביעה נפרדת לאור הצהרת הלקוח כי הוא "הסיר את ידו מהנושא ובקש והנחה והורה לתובעת להחזיר את הרכב כשהוא מתוקן ולכן ברור שאין פה המחאת זכות אלא זכויות תביעה עצמאיות ונפרדות של התובעת".
אין ביכולתי לקבל טענה זו. בענייננו, כתב התביעה (סעיף 13) מבוסס על ההצהרה שחתם הלקוח לפיה הוא מאשר לשלם לתובעת את עלויות התיקון.
כתב המחאת הזכות צורף לכתב התביעה, ולפיו המחה את זכותו לקבלת כל הכספים שיגיעו לו מהנתבעת לטובת התובעת בגין עלות תיקון רכב בבעלותו, כולל שכר טירחה בגין שמאות ובגין ירידת ערך הרכב.
...
מכאן, לטענת הנתבעת, שדין התובענה להידחות.
מנימוקי פסק הדין, לא ראיתי להיזקק לטענות נוספות של הצדדים (כגון – האם הוכח שהתובעת היא זו ששילמה בגין הנזקים, בשים לב לשם המוטבע על גבי התיעוד שצורף לכתב התביעה), ואני מורה על דחיית התובענה.
סיכום
התובענה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת בגין שכ"ט עו"ד הנתבעת בסכום של 4,700 ₪.