באשר למקרים שבהם מוקמות מועצות דתיות אזוריות, נפנה להוראות תקנות שירותי הדת היהודיים (ניהול מועצות), תש"ל-1970.
]
"על-פי חוק שירותי הדת היהודיים ניתנים שירותי הדת ככלל באמצעות מועצות דתיות. במקרים מעין אלה לא מתעוררת השאלה מיהו המעביד, שהרי לית מאן דפליג, שהמועצה הדתית היא הגוף המעסיק את המשרתים בקודש (רבנים, שוחטים, בלניות, להלן – המשרתים בקודש) והם עובדיה. השאלה מתעוררת במקום בו אין מועצה דתית כמו בתביעה מושא ערעור זה."
בלשון דומה נפסק גם בפרשת אלעזרא, כדלהלן[footnoteRef:12]: [12: ע"ע (ארצי) 701006/98 מדינת ישראל-משרד הדתות – אלעזרא, ניתן ביום 24.11.2003.
עם זאת, ראוי לציין בשלב זה את הוראת חוזר 2014, שאוזכר דלעיל, ובו מצוין בסעיף 9.4, כי "המשרד לשירותי דת, אשר מתקצב את שכר הרבנים בהתיישבות, יבצע פקוח על עבודת הרבנים באמצעות אגף משאבי אנוש במשרד". בנוסף, סעיף 10.1 לאותו החוזר קובע, כי "סעיף 9 להסכם קבוצי מיוחד מיום 06.09.88 החל על רבני התיישבות, קובע כי הוראות התקשי"ר חלות על רבני ההתיישבות"[footnoteRef:13].
...
קיימים מספר טעמים לעמדה זו, כמפורט להלן: ראשית, עמדתו של התובע בהליך זה, במישור העובדתי, התקבלה במלואה; שנית, הנתבעת העלתה במהלך ההליך טענות קשות ביותר כלפי התובע, לרבות באמצעות דו"ח החוקר הפרטי, ובסופו של דבר נמצא כי אין בהן כל ממש; שלישית, הוכח כי מדיניותה של הנתבעת כלפי התובע היתה בלתי ראויה, בלשון המעטה; רביעית, גם בהליכים קודמים שנערכו בין הצדדים, עמדתו של התובע התקבלה, אולם הנתבעת לא השכילה לשנות את התנהלותה כלפי התובע; חמישית, בהליך זה נערכו מספר רב של דיונים – שמונה במספר, והוגשו כתבי טענות בהיקף נרחב, דבר שהצריך מאמץ רב והשקעה ניכרת מטעם באי-כוח הצדדים.
מנגד, יש לזכור כי טענותיו של התובע נדחו ברמה הנורמטיבית, אולם בסופו של דבר רוב מוחלט מההתדיינות שבין הצדדים לא עסק בכך.
בשקלול כלל האמור לעיל, אנו קובעים בזאת כי הנתבעת תישא בהוצאות התובע בסך של 5,000 ₪, ובשכר טרחתו של בא-כוח התובע בסך של 20,000 ₪.