בפסיקה נקבע כי פרק הזמן הסביר לרישום זכויות במקרקעין ברגיל עומד על מספר חודשים, וודאי שאין מדובר במספר שנים, כדלקמן:
"לא הובאו כל ראיות שיסייעו לקבוע מהו 'פרק זמן סביר' לרישום זכויות בנכס מקרקעין. ניתן להניח כי לצורך קביעה זו לא די בנתונים אודות משך הזמן הנידרש לצורך ביצוע פעולות הרישום בלישכת רישום המקרקעין, אלא יש גם חשיבות לעצם היותו של רישום הזכויות על שמו של הרוכש שיקול חשוב ומשמעותי עבורו, עת שהוא מתקשר בחוזה לרכישת נכס מקרקעין. סעיף 7 לחוק המקרקעין, תשכ"ט – 1969 קובע כי השתכללותה של עסקה במקרקעין מותנית בהשלמת רישומה כדין ועל כן חוזה לרכישת זכויות במקרקעין שלא הסתיים ברשום הזכויות אינו מקנה לרוכשים את הזכויות במקרקעין עבורן שילמו במיטב כספם. מכאן, ככלל, ובהעדר הסכמה אחרת, יש אינטרס בהשלמת הרישום במהרה. שיקול זה ועמו העובדה שרישום הזכויות נעשה בלישכת רישום המקרקעין ותלוי גם בסדרי העבודה שם, מאפשרים לטעמי לקבוע, לצורך ההכרעה בעירעור, כי ברגיל רישום זכויות אורך לכל היותר חודשים ספורים, מבלי שנקבע פרק זמן מוגדר ונוקשה לעניין זה".
[ע"א 10474/03 הכהן נ' מלונות הים התיכון בע"מ (פורסם בנבו, 24.11.2005)]
הינה כי כן, פרק זמן העולה על עשר שנים, אינו יכול להחשב בפרק זמן סביר להשלמת חיובי המוכר, בהיתחשב בכך שדבר קיומן של הזכויות הנוגדות הוסתר על ידי המועצה ושלוּחה בעת פירסום המכר ואף לא אוזכר במסגרת תנאי חוזי המכר.
ודוק - הלכה היא עמנו וכוחה לא תש כי רשות שפעלה באורח בלתי סביר בנסיבות בהן מוטלת עליה חובת זהירות, תחשב כמי שהתרשלה:
"עיקרון השויון בפני החוק מחייב הטלת אחריות ברשלנות על הרשות הציבורית על-פי אותן אמות מידה כמו על הפרט".
[ע"א 243/83 עריית ירושלים נ' גורדון, פ"ד לט(1) 113 (1985) (להלן – עניין גורדון)]
וכן:
"אמת המידה לבחינת התרשלות היא סטייה מסטאנדארט הזהירות של אדם סביר (ראו: ע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש, פ"ד לז(1) 113, 131-132; ע"א 5604/94 חמד נ' מדינת ישראל, פ"ד נח(2) 498, 506). החובה הכללית שלא להתרשל כלפי מי שחבים לו חובת זהירות מוטלת גם על המדינה ופקידיה. "דינה של הרשלנות הפקידותית או הביראוקראטית... צריכה להבחן על-פי אותן אמות מידה כמו הרשלנות הרפואית, או ההנדסית או האחרת" (ראו: פרשת גורדון, 133; וכן ראו: ע"א 343/74 גרובנר נ' עריית חיפה, פ"ד ל(1) 141; ע"א 653/97 חברת מרכז ברוך וצפורה בע"מ נ' עריית תל אביב יפו, פ"ד נג(5) 817, 826-827, 847-848)".
]
כבר עמדתי לעיל על מידת אחריותו של עורך-דין כלפי לקוחו, שהוא חב לו חובה כנ"ל בשל מעשים ומחדלים המגיעים לכדי רשלנות במובן הנ"ל. אולם, רשלנותו של עורך הדין אפשר שתהווה עילת תביעה כנגדו גם כאשר מעשה העוולה או המחדל מסבים נזק לאדם אחר, וזאת על-פי סעיף 36לפקודה, בגבולות שנקבעו,"
...
אני מחייב את המועצה לשאת בכל עלויות הליכי הכינוס, לרבות שכר טרחת הכונס כפי שייקבע עם השלמת הרישום.
בהתחשב בכך, אך גם בהתחשב בכך שהתביעה הכספית טרם באה על סיומה, אני מחייב את המועצה באגרת בית המשפט בה נשא אלון בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום תשלומה.
כן אני מחייב את המועצה בשכר טרחת בא כוחו של אלון בסך 60,000 ₪, לתשלום בתוך 45 ימים ממועד מתן פסק הדין.