מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגדרת נזק גופני בפוליסת ביטוח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע התובע, גימלאי צה"ל, רכש מהנתבעת פוליסת ביטוח "תאונות אישיות לעמיתי חבר משרתי הקבע והגמלאים בע"מ". הפוליסה מעניקה כסוי בטוחי בגין נזק גופני שאירע כתוצאה מ"תאונה" כהגדרתה שם, אך מסייגת באופן מפורש ארוע של "תאונת דרכים" כמשמעה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפיצויים") (ראו סייג 1.14 לפוליסה, מוצג 3 לתיק מוצגי הנתבעת) (להלן: "הפוליסה").
...
דין התביעה להידחות מאחר שלתובע אירעה "תאונת דרכים", המוחרגת מהכיסוי על פי הפוליסה.
במידה שהתשובה חיובית ומדובר ב"תאונת דרכים", כטענת הנתבעת, אזי חל הסייג לפוליסה, אין כיסוי ביטוחי ודין התביעה להידחות (ראו גם הסכמה דיונית מתאריך 8.1.15 שקיבלה תוקף של החלטת בית משפט).
לסיכום, על פי המבחנים שנקבעו בדין, פציעתו של התובע היתה בנסיבות המוגדרות "תאונת דרכים" על פי חוק הפיצויים.
סוף דבר דין התביעה, להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

1) מונחת לפנַי תביעה של התובעת לפסיקת פיצויים מכוח פוליסת ביטוח בגין נזק גוף שניגרם לה. 2) עניינה של התביעה הוא ארוע תאונתי, לכאורה, שהתרחש עת התארחה התובעת בביתו של בנה, הוא הנתבע 1 (להלן גם: "הנתבע").
נטען בהקשר זה, כי לפי סעיף 4(ב) בעמוד 27 בתנאי הפוליסה: "המבטח לא יהיה אחראי לשפות את המבוטח בשל סכום שיושת עליו או שנשא בו אם עילתו נובעת מאחד מאלה: נזק שניגרם לבני משפחתו של המבוטח או עבד משק ביתו של המבוטח". בפרק ההגדרות שבעמוד 5 בתנאי הפוליסה, "בני מישפחה" הוגדרו: "בן/בת זוג של המבוטח, ילדיהם, הוריהם או קרובים אחרים של המבוטח, המתגוררים עמו דרך קבע בדירה". על כן, כך נטען, בהנתן טיב הקרבה בין התובעת לנתבע, חל הסייג של הכסוי הבטוחי.
...
7) הנתבעת טוענת מנגד, בין השאר, כי דין התביעה נגדה להידחות משכן מדובר בתביעה חסרת בסיס.
45) לאחר שעיינתי בחומר הראיות שהונח לפנַי, בהתחשב בצורך המוגבר לאחר התאונה בהתניידות (לשם מעקב רפואי, טיפולים ופיזיותרפיה), זאת גם לאחר מתן הדעת לקבלות שהוצגו לשם טיפולי הפיזיותרפיה (בסך כולל 1,000 ₪), וכן בהתחשב בכך שחלק מהטיפולים מכוסים במסגרת הרפואה הציבורית - סביר בעיניי להעמיד את גובה הפיצוי בראש נזק זה על סך 3,000 ₪.
סיכום 46) לאור האמור, התביעה מתקבלת.
47) הנתבעים ישלמו לתובעת, באמצעות הנתבעת 2, סך 44,500 ₪, כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בכותרת כתב התביעה נרשם כך: "מהות התביעה: ניזקי גוף + כספית, ביטוח, (פוליסות), תשלום אבדן כושר עבודה, סעד הצהרתי". סכום התביעה לא פורט, והוגדר באופן הבא: "בהתאם לכיסויים הביטוחיים המצוינים בפוליסות הביטוח ובנספחיה." על פי האמור בכתב התביעה, מדובר בתובענה "לתשלום תגמולים לאבדן כושר עבודה ופיצויים לתובעת מכוח פוליסה לביטוח חיים ופוליסה לביטוח בריאות/תאונות אישיות...". כתב התביעה היתייחס לארוע תאונתי מיום 13.03.14 כמקרה הביטוח.
...
זאת, אם הבקשה אינה לוקה בשיהוי ולא נקבע כי התנהלות המבקשת היא בחוסר תום לב. בנוסף, על פי ההלכה הפסוקה, נוטה בית המשפט להיעתר לבקשה, כאשר לא יהיה בתיקון כתב הטענות כדי לגרום לצד שכנגד נזק שאינו בר תיקון בפסיקת הוצאות, ולא יהיה בכך כדי לגרום להכבדה ולהארכת הדיון (א. גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה אחת עשרה,עמ'351).
סוף דבר הבקשה לתיקון כתב התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בגין בקשה זו בסך של 1,170 ₪, ללא קשר לתוצאות ההליך.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

(בבקשה לאישור תובענה ייצוגית) עניינן של הבקשות המאוחדות לאשר את התובענות שבכותרת כתובענות ייצוגיות (להלן: "בקשות האישור") הוא בדרישה להשבת כל דמי הפגיעה ששלמו מעבידים למוסד לביטוח לאומי (להלן: "מל"ל") בגין "תקופת הזכאות הראשונה" בעקבות תאונות דרכים שהוכרו על ידי המל"ל גם כתאונות עבודה אשר גרמו לעובדיהם הניזוקים נזק גוף, וזאת מכוח פוליסות ביטוח חובה שהוצאו על ידי המשיבות לכסוי אחריות הנהג החב בפצוי הניזוק.
הקבוצה בבקשות האישור הוגדרה באופן הבא: "ציבור המעבידים/מעסיקים 'הרגילים' (למעט המדינה, למעט קבוצת המעבידים המורשים וקבוצת המעבידים המיוחסת, כהגדרתם לעיל) אשר שילמו/החזירו למל"ל, במהלך "תקופת ההשבה", בגין עובדיהם הניזוקים, דמי פגיעה בגין 'תקופת הזכאות הראשונה' כמשמעותה בסעיף 94 לחוק המל"ל בגין תאונות דרכים שאירעו לעובדים כאמור, אשר הוכרו גם כתאונות עבודה על ידי המל"ל ("התאונות הרלבנטיות") ואשר המשיבה, כמבטחת שהוציאה (צ.ל. "כמבטחת, הוציאה" – י.ק.) את פוליסות ביטוח החובה על פי חוק הפלת"ד לרבות ההפניות לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] ולפקודת ביטוח רכב מנועי (נוסח חדש), התש"ל-1970) והמכסות (צ.ל. "המכסות" – י.ק.) את האירועים נושא התאונות הרלוואנטיות".
...
לעניין זה ר' גם ת"צ (מחוזי מרכז) 2010-06-11 מוסאי נ' המגן חברה לביטוח בע"מ (12.12.12) (להלן: "עניין מוסאי"), שם צוין כי: "עיון בהחלטה האמורה (החלטת בית המשפט בעליון בעניין שפירא – י.ק.) מלמד כי מחיקת חברות הביטוח מבקשת הערעור באותו עניין נעשתה מטעמים דיוניים, ופשיטא כי החלטה דיונית אינה מהווה בסיס להסקת מסקנות ביחס לעמדת בית המשפט בנוגע לפרשנות הדין המהותי". בניגוד לדעת בית המשפט המחוזי בעניין שפירא, אני סבור כי חברות הביטוח אכן יכולות להוות "עוסק" והמעסיקים אכן יכולים להיחשב "לקוח" של חברות הביטוח לעניין זה. משמעותו של סעיף 39 לחוק הגנת הצרכן היא כי לא ניתן להגיש תביעה בעילות לפי חוק הגנת הצרכן נגד מבטח או סוכן ביטוח.
לכן המסקנה היא כי ניתן היה להגיש את התובענות שבכותרת לפי פרט 1 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות.
סוף דבר נוכח כלל האמור לעיל, אני דוחה את בקשות האישור ואת תביעותיהם האישיות של המבקשים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע כללי התובעת, קטינה ילידת 2007, הגישה תביעה זו באמצעות הוריה ואפוטרופסיה, לפיצויים בגין ניזקי גוף לפי פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, בגין נזק גוף שניגרם לה, לטענתה, ביום 18.1.18, במהלך שיעור ספורט בבית הספר.
הדין בעיניין פטור מחוות דעת סמכותו של בית המשפט למתן פטור מהגשת חוות-דעת מומחה ולמינוי מומחה מטעמו גם ללא חוות דעת מטעם התובע, מוגדרת בפרק י"ד לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות").
...
בענייננו, לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות, מצאתי כי דין הבקשה להתקבל.
עוד יודגש כי אף אם אין שינוי מהותי בתקנות החדשות, הרי שהיום די בכך שבית המשפט מצא כי "יש הצדקה" למתן הפטור, כך שהבחינה היא גמישה יותר.
סיכומו של דבר – דחיית הבקשה עלולה להביא לכך שהתובעת לא תוכל להוכיח את נזקה ואת זכויותיה על פי הפוליסה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו