משלא ניתן לה רישיון כאמור, ואף לא סמל מוסד, חויבה המערערת בארנונה לשנת המס 2016-2015, בתעריף התואם לסיווג "עסקים אחרים".
ביום 28.3.2016 הגישה המערערת השגה על חיובה בארנונה כאמור, וטענה כי היא מפעילה מעון יום, כמשמעותו של מונח זה בחוק הפיקוח, ועל כן היא זכאית לפטור מארנונה.
המשרד סבור, שלשון הסעיף המעניק פטור מתשלום ארנונה לנכס המשמש כ"מעון יום, כמשמעותו בחוק הפיקוח על מעונות", להבדיל משימוש במילים "כהגדרתו בחוק הפיקוח", משמעה כי לא ניתן להסתפק בעמידה בהגדרה הטכנית של 'מעון' לפי סעיף 1 לחוק הפיקוח על מעונות (קרי, מקום בו שוהים ילדים לצורך השגחה וטפול), וכי יש להדרש לכלל הוראות חוק הפיקוח ולתכליתו, כמו גם לתכלית הוראת הפטור.
הנחת המחוקק הנה כי לנישומים אלו, בשל מעמדם המיוחד ותפקידם הצבורי, ראוי להעניק פטור מתשלום ארנונה (ראו עע"מ 10673/05 הנ"ל; בר"מ 9498/10 מנהל הארנונה המועצה המקומית קדימה צורן נ' עמותת בית אור אביבה, פסקה 44 (17.12.2015); הנריק רוסטוביץ ארנונה עירונית ספר ראשון 612 (מהדורה חמישית, 2001)).
עיון בפקודת הפיטורין מלמד כי סעיפי הפטור כוללים הוראות הפנייה רבות לחיקוקים אחרים, חלקן הוראות הפנייה להגדרות בחיקוקים אחרים וחלקן למשמעות ביטויים בחוקים אחרים (ראו למשל סעיף 5ג(ה)3 המפנה ל"מוסד חינוך מוכר כמשמעותו בחוק לימוד חובה, התש"ט-1949, סעיף 5ג(ה)(6) המפנה למעון כמשמעותו בתקנון לעבודה סוציאלית ועוד).
...
סוף דבר
בשים לב לכל האמור לעיל הגעתי למסקנה כי לא נפל כל פגם בהחלטת העירייה שלא לתת למערערת פטור מתשלום ארנונה.
על כן דין הערעור להידחות.
בנסיבות העניין ובשים לב למורכבות השאלה שעמדה להכרעה, אני מחייב את המערערת לשלם למשיבה הוצאות בסך של 5,000 ₪ בלבד.