מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגדרת זיהום בחוק למניעת מפגעים סביבתיים

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

וכך מוגדר מושג זה בחוק למניעת מפגעים סביבתיים: "מפגע סביבתי" – זהום אוויר, רעש, ריח, זהום מים, זהום מי-ים, זהום על ידי פסולת, זהום על ידי חומרים מסוכנים, זהום על ידי קרינה, פגיעה בסביבה החופית, מפגע אסבסט, פגיעה באיזור מוגן, פגיעה באילן מוכן או בעץ בוגר, פגיעה ביער או פגיעה בערך טבע מוגן, והכל כשהם בנגוד לחיקוק, לצוו, לתכנית, לרשיון עסק או לכל היתר או רשיון אחר, או שיש בהם פגיעה בבריאותו של אדם או גרימת סבל ממשי לאדם.
...
לסיכום נקודה זו אין לקבל את טענת ההגנה העיקרית של משיבה 5 לגופם של דברים.
נמצא איפוא, כי מדובר בתובענה הבאה בגדרי פריט 6 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות, המאפשר תביעה ייצוגית "בקשר ל'מפגע סביבתי' נגד 'גורם מפגע'", ודינה של טענת משיבה 5 בהקשר זה להידחות.
בקשת האישור מתקבלת, אפוא, כאמור לעיל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ההגדרה של "מפגע סביבתי" בחוק למניעת מפגעים סביבתיים היא כדלהלן: "זהום אוויר, רעש, ריח, זהום מים, זהום מי-ים, זהום על ידי פסולת, זהום על ידי חומרים מסוכנים, זהום על ידי קרינה, פגיעה בסביבה החופית, מפגע אסבסט, והכל כשהם בנגוד לחיקוק, לצוו, לתכנית, לרשיון עסק או לכל היתר או רשיון אחר, או שיש בהם פגיעה בבריאותו של אדם או גרימת סבל ממשי לאדם". לצורך הגדרת "ריח" מפנה החוק למניעת מפגעים סביבתיים לחוק מניעת מפגעים, תשכ"א – 1961, בו נקבע בסעיף 3 כי "לא יגרום אדם לריח חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקירבת מקום או לעוברים ושבים". לצורך הגדרת "זהום אוויר" מפנה החוק למניעת מפגעים סביבתיים לחוק אויר נקי, התשס"ח – 2008 , בו נקבע בסעיף 2 כי הכוונה ל- "נוכחות באויר של מזהם, לרבות נוכחות כאמור המהוה חריגה מערכי איכות האויר, או פליטה של מזהם המהוה חריגה מערכי פליטה". מכאן שעל מנת להראות שיש סיכוי של ממש שיקבע כי מסעדת מוזס יוצרת "מפגע סביבתי" נידרש המבקש להניח תשתית ראייתית מינימלית שתוכיח כי היא יוצרת "ריח חזק או בלתי סביר" המפריע או עשוי להפריע לאדם (שאז יוכח מפגע ריח), או, לחילופין, כי היא גורמת לפליטה של מזהם המהוה "חריגה מערכי פליטה" (שאז יוכח מפגע זהום אויר).
...
דינה של בקשת אישור זו להידחות הן מאחר שלא הונחה לפני בית המשפט תשתית ראייתית מספיקה לביסוס טענת קיומו של מפגע סביבתי, הן מאחר שקיים חשש כבד כי עניינם של כלל חברי הקבוצה לא ייוצג באופן הולם ובתום לב. להלן פירוט הדברים.
המסקנה המתבקשת היא שהמשיבות כפרו בכך שמסעדת מוזס גורמת לריח חזק או בלתי סביר, ובוודאי לזיהום אוויר, וכי לא ניתן לראות בהודאתם כי ריח קל וסביר נוצר בשעות פעילות המסעדה משום בסיס ראייתי לטענת המבקש כי מסעדת מוזס יוצרת מפגע ריח או זיהום אוויר.
הניתוח לעיל מבהיר מדוע יש לקבל את בקשת המשיבות למחיקת סעיפים 17 – 18 לסיכומי התשובה מטעם המבקש.
סוף דבר משנמצא כי בקשת האישור אינה עומדת לא בתנאי של הנחת תשתית ראייתית מינימאלית, ולא בדרישות לעניין הוכחת ייצוג הולם בתום לב של עניין כלל חברי הקבוצה, אין מנוס מדחיית התובענה.
לפיכך הבקשה לאישור התובענה כייצוגית נדחית, והתביעה האישית של המבקש נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החוק למניעת מפגעים סביבתיים מגדיר "זהום על ידי חומרים מסוכנים" כזיהום על ידי חומרים מסוכנים המפורטים בחלק א' לתוספת הראשונה של צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (שירותי הובלה ושרותי גרורים), התשל"ט–1978.
...
סיכום: נוכח כל האמור אני מאשר את הגשת התביעה כייצוגית.
אני מאשר כי התביעה תנוהל על ידי המבקשים ובאי כוחם.
המשיבה תשלם למבקשים הוצאות הבקשה בסך של 20,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הגדרת המפגע הסביבתיהקבועה בחוק למניעת מפגעים סביבתיים רחבה מאוד, וכוללת "זהום אוויר, רעש, ריח, זהום מים, זהום מי-ים, זהום על ידי פסולת, זהום על ידי חומרים מסוכנים, זהום על ידי קרינה, פגיעה בסביבה החופית, מפגע אסבסט, פגיעה באיזור מוגן, פגיעה באילן מוכן או בעץ בוגר, פגיעה ביער או פגיעה בערך טבע מוגן, והכל כשהם בנגוד לחיקוק, לצוו, לתכנית, לרשיון עסק או לכל היתר או רשיון אחר, או שיש בהם פגיעה בבריאותו של אדם או גרימת סבל ממשי לאדם" (ההדגשות הוספו, ר' ס').
...
מרגע שהבקשה לאישור הסדר הפשרה נדחתה, חובה היה על המבקשים להוכיח את טענותיהם ואסור היה להם להניח כי ההחלטה לדחות את ההסדר מלמדת כי בית המשפט סבור כי דין הבקשה להתקבל.
החלטתי לדחות את בקשת האישור אינה מלמדת כי הבקשה הייתה בקשת סרק, אלא רק כי המבקשים לא עמדו בחובתם להוכיח את עילות הבקשה.
לאור כל האמור, אני דוחה את בקשת האישור.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בקשת האישור הוגשה כאמור מכוח פרט 6 לתוספת השנייה לחוק, שעניינו בתביעות בקשר למפגע סביבתי נגד גורם מפגע כהגדרתו בחוק למניעת מפגעים סביבתיים (תביעות סביבתיות), התשנ"ב–1992 (להלן: החוק למניעת מפגעים סביבתיים).
לשיטת המשיבה, הסוגיה המובאת על ידי המבקש לא נופלת בגדר "מפגע סביבתי" משום שלא הוכח זהום באזור בסמוך לאסדה ולא הוכח כי הזיהום כרוך בפגיעה משמעותית בבריאותו של אדם או בגרימת סבל ממשי כפי שנידרש בחוק למניעת מפגעים סביבתיים.
...
התוצאה התוצאה אפוא מן האמור שאני מחליט לדחות את הבקשה.
הבקשה לאישור התובענה כייצוגית – נדחית.
אני מחייב את המבקש לשלם למשיבה הוצאות הבקשה בסכום כולל של 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו