כך למשל נקבע בסעיף 1.1.4 לקווי המדיניות של חברת בנק הדואר בנושא איסור הלבנת הון והימורים בלתי חוקיים כדלקמן (הדף הרלוואנטי צורף לתגובת הנתבעת):
"...קיומו של יסוד סביר להניח כי פעולה אשר לקוח מבקש לבצע קשורה להלבנת הון או למימון טירור או להימורים בלתי חוקיים בידי תושב ישראל..., מהוים עילה מספקת לכך שלא יינתנו שירותים, או לפחות לא ייפתח חשבון לאותו אדם, או שחשבון קיים ייחסם או ייסגר".
מתי נראה בסרוב בנק ליתן שירות ללקוח (דוגמאת פתיחת חשבון או המשך בניהולו) כ"סרוב סביר", ומה מידת ההוכחה שנדרוש מהבנק טרם הפעלת שיקול הדעת באי פתיחת חשבון או חסימתו?
אין הגדרה בחוק ל"סרוב סביר", אך הפסיקה עסקה בשאלה זו לא אחת.
לנוכח דברים אלה, השאלה המתבקשת במקרה דנן היא, האם היה לנתבעת יסוד סביר להניח, כי החשבון משמש לתובע כאכסניה לבצוע פעילות פלילית הקשורה ל"משחק אסור" או "הימור בלתי חוקי" כהגדרתו בסעיף 224 לחוק העונשין, במועד בו החליטה על חסימת החשבון?
כדי להשיב על השאלה, עלינו לבחון את השתלשלות האירועים מנקודת מבטה של הנתבעת, על העובדות שהיו בידיה ועל הצעדים בהן נקטה ערב חסימת החשבון, זאת בהסתמך על עדותו של העד יעקוביאן, המשמש בתפקיד אחראי איסור הלבנת הון ומימון טירור אצל הנתבעת מזה כ-4 שנים, שתמך את תשובת הנתבעת בתצהיר (מש/6) ונחקר עליו בישיבת יום 9.5.17.
...
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, והיות שההפקדות בחשבון נבעו גם מרכישת אסימוני משחק/ז'יטונים/צ'יפים ל"משחק אסור" (ראה עדותו של התובע מיום 9.5.17, עמ' 9 לפרו' שו' 5-9), יש לומר כי הנתבעת פעלה בסבירות, כראוי, מכח חובותיה על-פי דין (שפורטו לעיל) לחסימת החשבון וחסימת התובע מלקבל שירותים בנקאיים במסגרת בנק הדואר.
במילים אחרות, סירובה של הנתבעת ו/או הבנק להתיר לתובע לקבל שירותים בנקאיים במסגרת החשבון ו/או הבנק, הוא בגדר "סירוב סביר", ואין מקום להתערב בו.
מכאן כי דין התובענה להידחות, וכך אני מורה.
לנוכח הפגם בהתנהלות הנתבעת בחסימת החשבון (כמפורט בסעיף 30 לעיל) החלטתי לא לעשות צו להוצאות.