מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגדרת אשם בסעיף 64 לפקודת הנזיקין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעים מפנים להבחנה שבין הגדרת "אשם" ע"פ סעיף 64 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) (להלן: "פקודת הנזיקין" או "הפקודה"), לבין "אשם תורם" ע"פ סעיף 68 לפקודה.
...
לאחר בחינה של תכנית הרמזורים, הנזקים בכלי הרכב ושמיעת עדויות הצדדים, בהמ"ש הגיע למסקנה, כי רכב הנתבעים דנן נכנס לצומת באור ירוק ואילו רכב התובעת נכנס לצומת באור אדום וכך נגרמה התאונה.
לאור כך, טוענים הנתבעים, כי יש לדחות את התביעה.
פסק הדין במסגרת התביעה בהרצליה: בהמ"ש בהרצליה שמע את העדים, בחן את תכנית הרמזורים ואת הנזקים שנגרמו לרכבים והגיע למסקנה הבאה: "אשר על כן, אני מקבלת את גרסת התובעים (הנתבעים דכאן- ח.ק.) וקובעת כי רכב התובעים נכנס לצומת כשאור ירוק פועל בכיוון נסיעתו, ואילו רכב הנתבעים (התובעת דכאן- ח.ק.) נכנס לצומת בנסיעה רציפה כשאור אדום פועל בכיוון נסיעתו ובאופן זה גרם לקרות התאונה.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

אעיר עם זאת כי הגדרת "אשם" בסעיף 64 לפקודת הנזיקין כוללת מעשה או מחדל המהוים עוולה לפי הפקודה – והפרת חובה חקוקה היא עוולה לפי הפקודה.
...
משנדחתה התביעה, נדחית ממילא ההודעה לצד שלישי.
לאור האמור, ולאור כל המתואר בפסק דין זה, התובע הוא שישלם לנתבעת, בגין אגרה בהודעה לצד שלישי, 3750 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום 19.1.2017 ועד לתשלום בפועל וכן סכום נוסף של 3750 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כאמור מיום 18.2.2019 ועד לפרעון בפועל; וכן ישלם התובע לצד שלישי שכר טרחת עורך דין בסך בגין ההודעה, בסך של 21,340 ₪.
התובע ישלם לנתבעת שכר טרחת עורך דין, בגין התביעה העיקרית וההודעה לצד שלישי יחדיו, סך של 30,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אלא שהגדרה זו מצויה בסעיף 64 לפקודה, המגדירה מהו אשם כדלקמן: "אשם" הוא מעשהו או מחדלו של אדם, שהם עוולה לפי פקודה זו, או שהם עוולה כשיש בצידם נזק, או שהם התרשלות שהזיקה לעצמו, ורואים אדם כמי שגרם לנזק באשמו, אם היה האשם הסיבה או אחת הסיבות לנזק; החלק הראשון מגדיר אשם, ככולל כל היתנהגות שהם עוולה לפי פקודת הנזיקין או עוולה בצרוף נזק אשר מבססת את האחריות בנזיקין, דהיינו, המדובר באשם יוצר אחריות, המתייחס בראש ובראשונה למזיק - הנתבע שכנגדו הוגשה התביעה.
...
מכאן, המסקנה היא, כי התבססות על המרכיבים העובדתיים שבקביעת אשם עצמי תורם בהליך קודם לצורך קביעת אשם יוצר אחריות בתביעה שניה אינה מהווה פלוגתא זהה בשתי התביעות בשל השוני המשפטי המרכיב הגדרות אלו, ולפיכך לא ניתן לומר כי מוצתה זכות ההתדיינות של בעל הדין במסגרת אותו הליך, ואין מהווה ההכרעה ביחס לקביעת האשם התורם בהליך הראשון ממצא קונקלוסיבי בהליך השני.
סוף דבר יוצא, איפוא, כי הגם שלתובעת קמה עילת תביעה מכוח המסכת העובדתית הנטענת, אין בקביעת התרומה של הנתבע 1 להתרחשות התאונה כאשם עצמי תורם, כפי שנקבעה בהליך הקודם, כדי ליצור באופן אוטומטי אשם יוצר אחריות, אלא חייבה את התובעת להוכיח קיומו של אשם שכזה באופן ראייתי ומשפטי מלא ובנפרד מהקביעה לאשם תורם.
מכל הנימוקים שלעיל, ומשלא עמדה התובעת בנטל ההוכחה המוטל עליה בהתאם לדין, ולפיו: המוציא מחברו עליו הראיה, אזי דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

עוד טענה התובעת כי לחילופין, אין מדובר בהתרשלות מאחר וארוע השריפה נשוא התביעה דנן נופל בגדר חריג להגדרת האשם לפי סעיף 64(1) לפקודת הנזיקין (נוסח חדש), שכן לא היה ניתן לצפות או למנוע את הנזק גם בזהירות סבירה.
...
הנטל להוכיח עניין זה מוטל על התובעת והיא לא עמדה בו ועל כן דין תביעתה להידחות.
כעולה מן המקובץ לעיל, התובעת כשלה בהוכחת עצם קרות אירוע הנזק הנטען ולא הציגה ראיות התומכות בגרסתה, לרבות: עדותו של אחיה דו"ח כיבוי אש, תיק המשטרה, תיעוד האירוע ו/או כל ראיה אחרת שהיה בה כדי לשפוך אור על המקרה.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

המונח "אשם" מוגדר בסעיף 64 לפקודת הנזיקין, כך:   "[...] 'אשם' - הוא מעשהו או מחדלו של אדם, שהם עוולה לפי פקודה זו, או שהם עוולה כשיש בצידם נזק, או שהם התרשלות שהזיקה לעצמו, ורואים אדם כמי שגרם לנזק באשמו, אם היה האשם הסיבה או אחת הסיבות לנזק; אולם לא יראוהו כך אם נתקיימה אחת מאלה:
...
סבורני כי שני הנהגים הפרו את חובת הזהירות המוטלת עליהם בכניסה אל הצומת, התחלת נסיעת נהג התובעות באופן "אוטומטי" ומיידי, עם התחלפות מופע האור ברמזור, ללא שיקול דעת, זהירות מספקת ובדיקה מוקדמת, מנוגדת להוראות הדין, ואולם כאמור, לא מצאתי לפטור את נהגת הנתבעת מאחריות.
סוף דבר אני מוצאת לקבל את התביעה בשיעורים אותם קבעתי.
אשר על כן לסילוק סופי ומוחלט של כל תביעות התובעים נגד הנתבעת, תשלם הנתבעת לתובעים סך של 3,893 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל, עוד תישא הנתבעת באגרת בית משפט כפי ששולמה וכפי שתשולם, שכר העד בסך 600 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו