מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגדרת "כלב מסוכן" לכלב מעורב לפי חוק הפיקוח על כלבים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע מוסיף וטוען כי התובעת מנסה לזקוף לחובתו את העובדה כי כלבתו מעורבת בזן "פיטבול", במטרה להקים נגדו חזקת מסוכנות ולהציגה כבעלת אופי תוקפני, חרף ידיעתה שלמעשה מדובר בכלבה חברותית ונעימה, ולראיה, התובעת בעצמה בקשה ללטפה ולשחק עימה.
חוק זה קובע חובת שימוש במחסום פה במיתחם צבורי על בעלי כלבים מסוימים, ביניהם כלבים שהוגדרו כשייכים "לגזע מסוכן" דוגמאת גזע מסוג "פיטבול". כך הוגדר "כלב מסוכן" בפרק א' (הגדרות) בחוק הפיקוח על כלבים: "(1) כלב שמלאו לו שלושה חודשים ונשך נשיכה שגרמה לחבלה;
וזו לשון הסעיף: "המחזיק בכלב לא יאפשר את יציאתו מתחומי חצריו (להלן – החצרים), אלא אם כן הכלב מוחזק בידי אדם המסוגל לשלוט בו, באמצעות רצועה שאת אורכה וטיבה יקבע השר". לשון אחר, כל כלב, ללא קשר לגזעו, בעת יציאתו לרשות הרבים חייב להיות קשור ברצועה, וכאשר מדובר בכלב השייך לגזע המוגדר "כגזע מסוכן" על פי החוק, שומה על בעליו מלבד הקשירה ברצועה, גם לחסום את פיו באמצעות מחסום פה או זמם.
...
סיכום ביניים: לאור המקובץ לעיל, ולאחר שבחנתי את משקלן המצטבר של הראיות, סבורתני כי התובעת הרימה את נטל השכנוע הרובץ לפתחה והוכיחה את עצם קרות אירוע הנשיכה במאזן ההסתברויות הדרוש במשפט האזרחי.
לאור כל האמור לעיל, מצאתי לנכון להטיל על התובעת אשם תורם בשיעור של 25%.
לאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות, נתתי דעתי לנסיבות פציעתה של התובעת, לנכות הרפואית שנקבעה לה על ידי מומחה בית המשפט, לצלקות שנותרו, להיקף הטיפול הרפואי, מצאתי להעמיד את הפיצוי בראש הנזק של כאב וסבל על סך של 30,000 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

סעיף 1 לחוק להסדרת הפיקוח על כלבים מגדיר "כלב מסוכן" כך: "כלב מסוכן" - כל אחד מאלה: (1) כלב שמלאו לו שלושה חודשים ונשך נשיכה שגרמה לחבלה; (2) כלב השייך לגזע מסוכן; (3) כלב שהוא הכלאה של גזע מסוכן וקיים דמיון בין דפוסי היתנהגותו ותכונותיו הפיסיות לאלו של כלב השייך לגזע מסוכן; הינה כי כן, החוק קובע שלוש חלופות להגדרתו של "כלב מסוכן". החלופה הראשונה מתייחסת לכלב שהוכיח בהתנהגותו כי הוא מסוכן משום שנשך נשיכה שגרמה לחבלה.
המשיבים מפנים בהקשר זה לנתונים שנאספו בארצות הברית על ידי ה-National Canine Research Foundation ולפיהם כלבים מסוג פיט-בול וכן כלבים נוספים שהוגדרו בצו כמסוכנים, היו מעורבים ב-53 אחוזים מהתקיפות הקטלניות שארעו במדינה בשנים 1994-1999.
זאת ועוד, הסוגיה המרכזית העומדת במוקד העתירה נוגעת לעקרון הקבוע בחוק לפיו ניתן להגדיר כלב כמסוכן על פי השתייכותו לגזע מסוים.
...
בהיעדר תשתית משפטית ועובדתית מספקת לעניין הפגיעה בזכויות חוקתיות הנגרמת כתוצאה מהוראת החוק נשוא העתירה, אין העתירה יכולה לעמוד ודינה להידחות מטעם זה בלבד.
מסקנה זו מתחזקת נוכח אמות המידה המחמירות הנוהגות בכל הנוגע לפסילת חוק עליהן עמדנו לעיל ובכללן הנטל הכבד המוטל על העותר להוכיח פגיעה ממשית ומשמעותית באותן זכויות.
מכל הטעמים שפורטו לעיל, העתירה נדחית וצו הביניים מיום 24.12.2004 מתבטל.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים, מיום 28.11.22 , בת"פ 846/20 2360/20 2361/20 2359/20 1508/21 2621/21, בגדריו הורשע המערער ב 6 עבירות שבוצעו על פני תקופה ארוכה החל משנת 2019 ועד לשנת 2021 במגוון עבירות של החזקת כלב מסוכן, זאת בנגוד לחוק להסדרת הפיקוח על כלבים, תשס"ג 2002 (להלן: "החוק") ובנגוד לתקנות להסדרת הפיקוח על הכלבים (ייבוא והחזקה של כלבים מסוכנים) תשס"ה 2004 (להלן: "תקנות") ונגזר עליו ביום 21.12.22 קנס בגובה 16,500 ₪ והוצאות עדת תביעה בסך 300 ₪.
ואלה הנימוקים : בתקופה הרלוואנטית החזיק המערער בכלבה מסוג רוטוילר מעורב (להלן: "הכלבה").
סעיף 1 בפרק ההגדרות לחוק קובע כי לכלב מסוכן ייחשב "כלב שהוא הכלאה של גזע מסוכן וקיים דמיון בין דפוסי היתנהגותו ותכונותיו הפיסיות לאלו של כלב השייך לגזע מסוכן". אשר לגזע מסוכן, מפנה סעיף 1 לחוק, לתוספת (צו תשס"ה-2004) המונה את רשימת הגזעים המסוכנים ובהם רוטוילר ( פריט מס' 8).
דרך זו הנה הדרך שנקבעה בחוק לתקיפתה של החלטה על פי חוק, ואין מקום לעקוף החלטה זו באמצעות הליכים שונים שאינם הליכים מנהלים (ראה: בג"צ 5645/15 הלר נ' מנהל הלישכה הוטרינרית [ניתן ביום 10.10.2016]).
...
"...כך הוכרו הצורך והיתרון ביצירת גופים מיוחדים בעלי כשירות מיוחדת ( הדגשה לא במקור-צ.ק) אשר יעמידו במבחן הביקורת את מעשי המינהל תוך התייחסות למלוא רוחב היריעה ותוך העמדת גופים אלה עצמם לביקורת שיפוטית של בג"ץ או לביקורת ערעורית בבתי-משפט רגילים, לפי העניין.... מקום שהמחוקק קבע דרך מיוחדת להשגה ולערר יש ללכת בדרך זו ולא לאפשר את עקיפתה" אשר על כן, דין הערעור להידחות הן בשל היותו ערעור על ממצאי עובדה ומהימנות של בית משפט קמא שלא נמצאה עילה להתערב בהן והן בשל היות הערעור בסוגיה שאינה בסמכות בית משפט זה או בית משפט קמא.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

כרקע לדברים יצוין, כי סעיף 1 לחוק להסדרת הפיקוח על כלבים, התשס"ג-2002 (להלן: חוק הפיקוח על כלבים), מגדיר "כלב מסוכן" כך: "כלב מסוכן" - כל אחד מאלה: (1) כלב שמלאו לו שלושה חודשים ונשך נשיכה שגרמה לחבלה; (2) כלב השייך לגזע מסוכן; (3) כלב שהוא הכלאה של גזע מסוכן וקיים דמיון בין דפוסי היתנהגותו ותכונותיו הפיסיות לאלו של כלב השייך לגזע מסוכן;"
ברם, דומה כי הדבר נובע, בין היתר, מכך שחוק הפיקוח על כלבים ותקנות הכלבים המסוכנים לא מספקים פירוט על אודות הקריטריונים הנדרשים לצורך בחינת המאפיינים הפיסיים וההתנהגותיים של הכלבים המעורבים, הדרושים כדי לקבוע את מסוכנותם הנטענת.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה, על נספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
לאור כל האמור לעיל – דין הבקשה להידחות.
סוף דבר הוא שהבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עובר ליום 22.6.2018 החזיק הנאשם בכלבה מסוג פיטבול טרייר, גזע המוגדר כמסוכן על פי החוק להסדרת הפיקוח על כלבים, התשס"ג – 2002 (להלן, בהתאמה: הכלבה או כלבת הנאשם; חוק הפיקוח), וזאת ללא רישיון.
ואעיר, גם אם מדובר בכלבה מגזע מעורב, שכן הנאשם טען כי אינו בטוח אם הכלבה היא "רק פיטבול", הרי שהמחוקק הגדיר כלב מסוכן גם ככלב שהוא הכלאה של גזע זה, כאשר קיים דמיון בין דפוסי היתנהגותו ותכונותיו הפיסיות לתכונות של כלב השייך לגזע מסוכן (סעיף 1 לחוק הפיקוח).
...
על אף האמור, אין בכך לגרוע מחובתו להציב שלט כאמור ומהמסקנה, הנגזרת גם ממחדל זה, בנוגע להתרשלותו ואי-עמידתו בחובותיו כמחזיק כלב מסוכן.
סוף דבר במהלך רגעים ממושכים שיסעה כלבת הנאשם את רגלי המתלוננת.
אני מרשיעה את הנאשם בעבירה שיוחסה לו – עבירה לפי סעיף 338(א)(6) לחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו