סעיף 79 לחוק מגדיר את המונח "תאונת עבודה", בזו הלשון:
"תאונת עבודה - תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמיו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עסוקו במשלוח ידו ועקב עסוקו במשלוח יד."
סעיף 80(1) לחוק מרחיב הגדרה זו, ביחס לדרך ממעונו של המבוטח לעבודה ולהיפך:
"רואים תאונה כתאונת עבודה אף אם-
להרחבה זו קיים סייג הקבוע בסעיף 81(א) לחוק הקובע כדלקמן:
"תאונה שארעה תוך כדי נסיעה או הליכה בנסיבות האמורות בפסקות (1), (4), (5) ו (7) של סעיף 80 אין רואים אותה כתאונה בעבודה אם חלה בנסיעה או בהליכה הפסקה או סטיה של ממש מהדרך המקובלת, כשההפסקה או הסטיה לא היו למטרה הכרוכה במילוי חובותיו של המבוטח כלפי מעבידו, או, לענין פסקה (1) האמורה, בעיסוקו במשלח ידו כעובד עצמאי...".
בית הדין האיזורי בחן את התביעה בהתאם לסעיפים 80(1) ו-81(א) לחוק במובן זה של תאונת עבודה בדרך מהבית לעבודה, או תוך כדי סטייה מהדרך שנעשתה למטרה הכרוכה במילוי חובה כלפי המעסיק.
...
בנסיבות אלו בית הדין מצא כי המערער לא היה בדרכו מביתו לעבודתו, או שהתאונה ארעה תוך כדי סטייה מדרכו לעבודה לצורך מילוי חובה כלפי מעסיקו בהתאם לסעיפים 80(1) או 81 (א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה-1995 (להלן – החוק).
יחד עם זאת, דעתנו היא כי בחינת כל חומר הראיות בתיק מביאה למסקנה, כי גם בהתאם לסעיף 79 לחוק, המערער לא השכיל להוכיח כי הצפייה בהצגה היא חלק מעבודתו.
לטעמנו הדגש המרכזי בהודעה זו הוא על קשרי הידידות בין המערער לשחקנית, עת מדובר בפרגון גרידא, ולא בכוונה להפיק תועלת מקצועית לצרכי הבר בו עובד המערער.
סוף דבר
אשר על כן, על דעת רוב חברי המותב, וכנגד דעתו החולקת של מר ירון, הערעור נדחה.