אדרבא, שלוש מתוך ארבע התביעות שהוגשו על ידו כנגד אבני, התקבלו;
כי התביעה השנייה התקבלה בחלקה בפסק הדין בשלום ובמלואה בפסק הדין בעירעור;
כי גם בקשר לתביעה הראשונה, פסק הדין בשלום מותח ביקורת על היתנהלותו של אבני, שחתם במודע על הסכמים למראית עין שנועדו להונות את שילטונות המס;
כי עוולת הנגישה לא חלה על הגשת תביעה אזרחית, אלא על הליכים פליליים ועל הליכי חידלות פרעון;
ביחס לפירסום בניוז, נטען כי נסיס לא פירסם את הכתבה וכי הכתבה היא פירסום מותר של הליך משפטי;
כי נסיס לא העביר את כתב התביעה למרום או למי ממכריו של אבני, וכי הכתבה בניוז הייתה גלויה לכל מי שרצה בכך;
כי המייל הקשור לפרשת "עוקץ הקשישים" נשלח לבא כוחו ולב"כ אבני בלבד, "תוך כדי דיון", ולכן חלה על פירסום זה הגנת סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע;
כי המכתב למנהלת המיוחדת, נשלח בקשר להליכי הפש"ר שהתנהלו ביחס לבר, כשהוא הנושה העקרי שלה, והוא נועד להגן על אינטרס לגיטימי שלו, וחלה עליו ההגנות שבסעיף 13(5), 13(9), 15(2), 15(3) ו- 15(5) לחוק איסור לשון הרע.
כב' השופט מינץ ב-די.בי.אס (פסקה 5):
"אין לכחד, הגדרת המונח שימוש לרעה בהליכי משפט ותיחום המקרים שיבואו בגדריו, אינם מלאכה פשוטה. ... עם זאת במקרים רבים הקביעה כי בעל דין עשה שימוש לרעה בהליכי משפט אינה מעוררת כל קושי, שכן היתנהלותו הפסולה עולה בבירור מעובדות המקרה. וכפי שנאמר בעיניין זה, "קשה להגדיר מראש מתי תעלה היתנהגות של בעל-דין כדי ניצול לרעה של ההליך השפוטי; קל יותר לזהות את הפסול שבהתנהגות זו כאשר נתקלים בה" (עניין בנק דיסקונט, פסקה 5).
המשפטים שהוסיף נסיס בהודעת המייל לכתבה שצרף, המייחסים לאבני "ניסיון עשיר ואישי" בתחום המירמה ועוקץ הקשישים ו"שתוף גנטי" עם החשודים, מהוים לשון הרע מאחר שפרסומם עלול "להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצידם" (סעיף 1 (1) לחוק לשון הרע), פירסומם גם עלול "לבזות אדם בשל מעשים, היתנהגות או תכונות המיוחסות לו" (סעיף 1(2)), ופרסומם גם עלול "לפגוע באדם... בעיסקו, במשלח ידו או במקצועו" (סעיף 1(3)).
...
החידוש שנעשה באלכסנדר הוא חיובו בפיצויים של בעל דין שעשה מעשה כאמור, וכדברי כב' השופט שטיין (בפסקה 33):
"מסיבה זו, סבורני כי נעשה נכון אם נוסיף לרשימת הסנקציות הללו – אשר לא נועדה להיות רשימה סגורה מלכתחילה – את חיובו של מי שפוגע בהליך משפטי תקין בכוונת מכוון בפיצויים לטובת הנפגע אשר סופג נזק או הפסד ממעשיו הפסולים. בהיבט המהותי, חיוב כאמור הינו דרוש מאחר שבלעדיו לא נוכל להביא את הנפגע על תיקונו. הסיבה לכך נעוצה בהבדל בין מקרים שבהם ניתן למנוע את השימוש לרעה בהליכי משפט לפני המעשה באמצעות מתן סעד דיוני מתאים, לבין מקרים קשים וקיצוניים, דוגמת זה שלפנינו, בהם המעשה החמור של שימוש לרעה כבר נעשה, הושלם והשיג את מטרתו באופן שאין שום תרופה זולת פיצויים אשר יכולה להועיל לנפגע. עבור נסיבות כגון אלו נקוט בידינו כלל משפטי עתיק יומין: ubi jus, ibi remedium (מקום שם הזכות – שם הסעד)..."
כב' השופט מינץ הסכים עם תוצאת חוות דעתו של כב' השופט שטיין- דחיית שני הערעורים שהוגשו על פסק דינו של בית המשפט המחוזי (כב' השופט גוטובניק) שחייב את המשיבה כהן (המערערת ב-ע"א 161/20) לשלם סכומים מסויימים למערערת (שערערה על דחיית אחד מרכיבי התביעה)- אך ביסס את מסקנתו על עוולת הרשלנות הנזיקית (כפי שעשה בית המשפט המחוזי), והוסיף (פסקה 20):
"בנסיבות אלו, אינני מוצא לנכון להביע עמדה באשר להתאמתה של דוקטרינת השימוש לרעה בהליכי משפט כמקור עצמאי להטלת חובה על כהן לפצות את אורן על מלוא הפסדיו ונזקיו, כפי שמצא חברי השופט שטיין לעשות".
כב' השופט מלצר הצטרף לתוצאה, והוסיף כי במחלוקת המשפטית האמורה הוא "נוטה לדעה שאותה הציג כב' השופט א' שטיין, כי קיימת עילה עצמאית מכוח סעיף 39, בצירוף סעיף 61(ב) לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג – 1973, המאפשרת הגשה של תביעה לפיצויים בגין שימוש לרעה בהליכי משפט שנפתחים או מתנהלים שלא בדרך מקובלת ובחוסר תום לב בוטה". (פסקה 3, הדגשה במקור).
כמו-כן, לא ניתן ליַיחס חוסר תום-לב לנסיס, כאשר הוא בחר להגיש את תביעתו זו לאחר שאבני הגיש את התביעה נגדו;
4- אין מקום לטענה שדין התביעה של נסיס להידחות, משום שאבני נתן את התצהיר האמור לאחר שפסקו יחסי עורך-דין- לקוח שהיו ביניהם.
התוצאה היא שהפיצויים ההדדיים מקזזים זה את זה.
תוצאה
התביעה נדחית.
התביעה שכנגד נדחית.