ביום הגיש 8.8.16 הגיש עו"ד טפר בתפקידו כמפרק האגודה וכונס נכסים זמני של נכסי האגודה והחברה (ובהסכמת העובדים) בקשה לפירוק החברה ועו"ד נמרוד טפר מונה כמפרק זמני של החברה (טרם ניתן צו לפירוק החברה).
בישיבת יום 20.7.16 נקבע (בהסכמת הנוכחים, לרבות ב"כ הבנקים, ב"כ העובדים, ב"כ מציע ועו"ד טפר) כי עו"ד טפר יפרסם הזמנה להציע הצעות הכוללת מחיר ותנאי מינימום באחד משני מסלולים :
רכישת נכסי האגודה והחברה (מקרקעין וציוד למעט זכויות במטעים, חובות לגביה, הפסדים לצרכי מס באגודה ובחברה , זכויות מכוח תביעות והחזר השקעות) (להלן: "מסלול הרכישה") בסכום מינימאלי של 28.5 מיליון ₪.
גם בהיבט של המשך העסקת העובדים ספק רב בעיני אם דווקא הבראת האגודה והחברה ייטיבו עם העובדים לעומת הצעת ויגד, כאשר הצעת הקבוצה היא "לחדש את פעילות האגודה לאחר יישום תכנית הבראה, תוך הגדלת נפח הפעילות באופן שיאפשר לאגודה לקלוט כמחצית מעובדי הייצור שיעבדו באגודה בתחום האריזה והקירור..." – דהיינו אין המדובר בהתחייבות חד משמעית להעסיק מחצית מעובדי הקרור והאריזה אלא רק לאחר יישום תכנית הבראה באופן שיאפשר את ההעסקה.
...
נוכח האמור, אני סבורה כי השיקול המנחה בענייננו צריך להיות שיקול הסופיות והוודאות, בו תמך גם הכונס /המפרק, עו"ד טפר, ובו תמכו גם הנושים המובטחים של האגודה והחברה (הבנקים) (למרות שמשקל העדפתם של אלה האחרונים אינו שולי בלבד נוכח העובדה שבשני המסלולים מסולקים מלוא חובות האגודה והחברה לבנקים) ושיקול זה גם הובא על ידי בית המשפט ברע"א 8797/08 כדלקמן:
"חרף השוני בין מימוש אגב פירוק, לבין הסדר המכוון לשיקום – ישנם גם היבטים המשותפים לשני המצבים. לענייננו, החשוב הוא שבשני המהלכים, דהיינו הן כאשר התכלית הינה פירוק, והן כאשר התכלית הינה שיקום – הרי שלאחר הגשת תביעות החוב, אישורן ותשלומן (בחלק יחסי מהחוב שאושר) – יש בכך משום "סוף פסוק"".
המסקנה החד משמעית העולה מהשוואת שתי ההצעות היא כי רק הצעת ויגד לרכישת נכסי האגודה והחברה יביאו ל"סוף פסוק" (זאת גם על פי ההצעה המתוקנת של הקבוצה שבאה לידי ביטוי בנספח להסכם הרכישה שנחתם על ידה לאחרונה).
אני סבורה כי ככל שעסקינן בפקיעת חברות של חברי האגודה, במסגרת הסדר להבראתה, נדרש המפרק לקיים אסיפה כללית של חברי האגודה ולקבל רוב של חברי האגודה התומכים בהצעה זו. נוכח עמדת חלק מחברי האגודה, שנטלו חלק בדיונים ובאסיפת הנושים – ספק רב אם ניתן יהיה להשיג רוב זה.
יצויין כי בהצעת הקבוצה היה גם תנאי מתלה לפיו יתקבל רוב באסיפת חברי האגודה שיאשר את פקיעת חברותם , קבלת החברות המרכיבות את הקבוצה או מי מטעמן כחברי האגודה החדשים ואף שינוי תקנון האגודה – דהיינו גם הקבוצה ראתה בקבלת הסכמת רוב חברי האגודה לפקיעת חברותם באגודה ולשינוי התקנון חובה שבדין.