הועדה קבעה, כי מצב דברים שבו רשויות מקומיות הן לקוחות של ספק השירותים על-פי המיכרז, ומשלמות לו תמורות כספיות עבור אספקת שירותים נוספים, אינו רצוי; זאת, משום שעלול להווצר תרחיש שבו רשות מסוימת, שהִנה בעלת עניין בנושא הנתון להכרעתה של אחת מוועדות החקירה, תפעיל על בעל תפקיד המועסק על-ידי ספק השירותים לחץ פסול כדי לקדם את עניינה.
לטענת המשיב, קיומם של קשרים עיסקיים-כלכליים בין החברה המספקת שירותים לועדות החקירה, לבין הרשויות המקומיות שבתחום שיפוטה של ועדת החקירה, יוצרים ניגוד עניינים מובנה, ולמצער – חשש ממשי לניגוד עניינים, שלא ניתן להסירו אלא על-ידי הטלת מיגבלה על עצם קיומם של קשרים עיסקיים אלו.
מבחנו של תנאי מסוג "תנאי רשות" הוא שהוספתו תהא עניינית, יינתן לו משקל ראוי בנסיבות העניין, והוא לא יעמוד בסתירה לעקרונות המינהל הצבורי ודיני המכרזים (עע"מ 6464/03 לישכת שמאי המקרקעין בישראל נ' משרד המשפטים (16.2.04); ע"א 2087/99 דודו דפוס וכריכה 1988 בע"מ נ' משרד החינוך, התרבות והספורט (20.2.00), בעמ' 862); וסבירותו של התנאי תבחן ביחס להתאמתו לתכלית הציבורית שאותה נועד המיכרז להשיג (ע"א 1444/95 עריית אילת נ' מינהל מקרקעי ישראל (20.7.95)).
זאת ועוד, המועמד מתבקש לחתום על הצהרה הכוללת התחייבות רבת הקף שלא להמצא בנגוד עניינים, ובכלל זאת עליו להתחייב להמנע "מכל תפקיד או עיסוק היוצר או עלול ליצור, בין במישרין ובין בעקיפין, מצב של ניגוד עניינים...". בהמשך מופיע פירוט, שלפיו על המועמד להתחייב להמנע "מכל תפקיד או עיסוק כאמור, בין בעצמי ובין באמצעות המשרד בו אני עובד, לרבות השותפים בו, עובדיו וכל הפועל מטעמו, בין אם הוא נעשה תמורת תשלום או תמורת טובת הנאה אחרת ובין אם הוא נעשה ללא תמורה כלל, לרבות חברות בהנהלת תאגיד, בין אם הוא תאגיד למטרת רווח ובין אם הוא לא למטרות רווח". עוד נקבע, כי כניגוד עניינים ייחשב – "כל עיסוק הנוגע במישרין או בעקיפין, לועדות החקירה בהן אכהן ולנושאים שיידונו בפניהן"; "היתקשרות עם רשות מקומית, לבצוע עבודה מכל סוג שהוא..."; ו"עבודה או היתקשרות עבור אדם או תאגיד העוסקים בנושאים הנוגעים לתיכנון או לפיתוח מקרקעין.
...
התוצאה
החלטת ועדת המכרזים בקביעת תנאי איסור ניגוד העניינים הנדון, והותרתו על כנו, הִנה סבירה ואין עילה להתערב בה. לנוכח המסקנה שאליה הגעתי, אין צורך לדון בטענת הסף בדבר השהוי בהגשת העתירה.
לפיכך, דין העתירה להידחות, והיא נדחית בזה.
העותרת תשלם למשיב ולמרטנס הופמן הוצאות בסך של 40,000 ₪, לכל אחד.