מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הברחת סמים מסוכנים לישראל בתמורה לתגמול כספי

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת הסדר הטיעון הוסכם, כי במהלך הטיעונים לעונש יהיה הנאשם רשאי לטעון כי לא היה מודע לסוג הסם המסוכן שיובא, או לכמותו, וכי המאשימה לא תביא ראיות לסתור בעיניין זה. כמו כן הוסכם, כי עיקר חלקו של הנאשם היה בשינוע המזוודה לבני-ברק, וכי בתמורה למעשה הסיוע קיבל הנאשם סכום של 400 ₪.
וכן נפסק, כי בעבירות סמים יש לתת משקל בעיקר לעיקרון הגמול (ע"פ 6747/11 מדינת ישראל נ' מערוף אבו רקיק (3.1.2013)).
בת"פ (מחוזי מרכז) 11608-07-16 מ"י נ' היימפלד (6.1.2019), נדון עניינו של נאשם אשר הורשע בעבירה של סיוע ליבוא סם מסוכן לאחר שהודה כי ניסה להבריח לישראל מזודה שבה 13,189 טבליות של סם מסוג MDMA ואבקה של אותו סם במשקל של כ-1.3 ק"ג. בנוסף הנאשם העביר במספר הזדמנויות לישראל מזוודות שתוכנן לא ידוע במדויק.
כעולה מתסקיר שירות המבחן, הסיבות העיקריות שהביאו את הנאשם לבצע את העבירה אינן מיתמקדות בבצע כסף, כיוון שהנאשם קיבל סכום מיזערי למדי של 400 ₪ תמורת שירותיו.
...
לאור כל האמור ולנוכח חלקו הקטן של הנאשם בפרשה, אני סבור כי מתחם העונש ההולם נע בין מספר חודשי מאסר, אשר חלקם יכול להיות מרוצה בעבודות שירות, לבין 20 חודשי מאסר בפועל.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים שלהלן: א. מאסר בפועל לתקופה החופפת את תקופת מעצרו של הנאשם (מיום 24.6.18 עד ליום 4.9.18).
כאמור בהסדר הטיעון, הקנס ישולם מתוך הרכוש שנתפס בתיק זה, וככל שהקנס טרם הועבר, אני מורה בגזר דין זה על העברתו ממשטרת ישראל לקופת בית המשפט ומקופת בית המשפט לקרן הסמים לפי סעיף 36י לפקודת הסמים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

רקע הנאשם- אסיר בעת הזו- הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון שלא כלל הסכמה עונשית, במיוחס לו בכתב האישום המתוקן (במ/1), בעבירות מתן שוחד, לפי סע' 291 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 וכן בעבירת עסקה אחרת בסם, לפי סע' 13 ו-19א לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג – 1973.
ביום 5.6.20 בשעה 19:00 לערך, פנה הנאשם לסוהר והציע לו להבריח עבורו חומר פורנוגראפי, תמורת תשלום כספי (להלן: "ההצעה").
מכאן הצורך כי בית המשפט יכביד את ידו על מי שבקש לעשות כן, כדי לגמול לו וכדי להרתיע את הרבים [ע"פ 6143/03 פורטל נ' מדינת ישראל, פ"ד נח(2), 614, 617].
בת"פ (רמ') 21775-02-11 מדינת ישראל נ' זוארץ (10.1.13), הורשע נאשם בכך ששיחד אזרח העובד במיתחם הכלא, על מנת שבתמורה למספר אלפי ₪ יכניס למיתחם הכלא, בשתי הזדמנויות שונות, "ארבע אצבעות" סם שטיבו לא הוגדר, הרואין במשקל 58.64 גרם, קוקאין במשקל 9.27 גרם, MDMA במשקל 9.21 גרם ובקבוק אלכוהול.
...
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל בן 27 חודשים.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 2.10.2017 גובשה הסכמה בין הצדדים, אשר קיבלה תוקף של החלטת בית המשפט, לפיה המשיבה תחזיק עד לתום ההליך הפלילי ברכוש העורר, בסך כולל של 900,000 ש"ח, כמפורט להלן: קרן תגמול לעצמאי ולשכיר על שם המבקש בכלל חברה לביטוח בע"מ, יתרה בסך 94,000 ש"ח; פוליסת מנהלים על שם המבקש בהפניקס חברה לביטוח בע"מ, יתרה בסך 193,053 ש"ח; סכום של 500,000 ש"ח מתוך יתרת הכספים שבחשבון הבנק של המבקש ורעייתו בבנק לאומי לישראל; פוליסה מסוג תגמולים לשכירים בהון על שם המבקש בכלל חברה לביטוח בע"מ, יתרה בסך של 30,000 ש"ח; פוליסת מנהלים על שם אשת-המבקש בהפניקס חברה לביטוח בע"מ, יתרה בסך של 95,000 ש"ח. הוסכם כי יתר הרכוש התפוס בידי המשיבה יוחזר לידי העורר.
העורר הוסיף וטען, כי החזקת הסך של 900,000 ש"ח אינה מוצדקת, שכן חלק הארי משווי הרכוש האסור המיוחס לו בכתב האישום (כ-98,600 ש"ח מתוך 1,160,650 ש"ח) הוא סכום שעל פי הנטען קיבל כשוחד מאיגוד הכדורסל, בתמורה לכספי תמיכה בסך 1,000,000 ש"ח שקבל איגוד הכדורסל, כמתואר באישום השמיני.
סעיף 23 לחוק מחיל את הסדר החילוט הקבוע בסעיפים 36ג עד 36י לפקודת הסמים המסוכנים, בשינויים המחויבים, על עבירות לפי חוק הלבנת הון, ובין אלו את סעיף 36ו העוסק במתן סעדים זמניים להבטחת מימוש החילוט בתום ההליך הפלילי, וזו לשונו: "הוגש כתב אישום ... רשאי בית המשפט, על פי בקשה חתומה בידי פרקליט מחוז המפרטת את הרכוש שאת חילוטו מבקשים, לתת צו זמני בדבר – מתן ערבויות מטעם הנאשם, או אדם אחר המחזיק ברכוש, צווי מניעה, צווי עיקול או הוראות בדבר צעדים אחרים שיבטיחו את האפשרות של מימוש החילוט ...". בעוד שהתכליות העיקריות העומדות בבסיס החילוט הן שלילית פירות העבירה מהעבריין ותכלית הרתעתית, הרי שביסוד סעד זמני של תפיסת הרכוש לצורך חילוטו בתום ההליך, אם יורשע הנאשם, עומדת תכלית של מניעת הברחת נכסי הנאשם (ע"פ 6009/19 ביידון נ' מדינת ישראל, בפיסקה 8 (23.10.2019); להלן: ענין ביידון).
יפים לענין זה הדברים שנאמרו בבש"פ 7715/97 חג'ג' נ' מדינת ישראל, פ"ד נב(1) 14 (1998), לענין מדרג האמצעים המנויים בסעיף 36ו לפקודת הסמים המסוכנים לצורך הבטחת חילוט רכוש הנאשם: "אינני מקילה ראש בחשיבות האלמנט העונשי שבחילוט רכוש ששמש לבצוע העבירה או שנרכש מכספי עבירות אולם יש לזכור, שמדובר בשלב מוקדם ובטרם הרשעה. לא בכדי נקבע בסעיף 36ו(א) כי הצוו הזמני שבית-המשפט רשאי לתת בעיניין זה הוא למתן ערבויות, צוי מניעה, צוי עיקול או הוראות בדבר צעדים אחרים שיבטיחו את האפשרות של מימוש החילוט. לא בהכרח יש לנקוט את הדרכים הנ"ל לפי סדרן, אולם בסדר הבאתן יש אינדיקאציה למידתיות שאותה ראה המחוקק לנגד עיניו. הפגיעה ברכושו של אדם על-ידי נטילתו ממנו, על-מנת להבטיח אפשרות חילוט בעתיד היא פגיעה ברכושו ובקניינו ולפיכך יש לנקוט אותה רק כאמצעי אחרון ובהעדר אמצעים חלופיים להבטחת אותה תכלית. כך יש לעשות בהשראת חוק-יסוד: כבוד האדם וחרותו וכך יש לעשות על-פי עיקרון המידתיות המקובל עלינו" (שם, בעמ' 18-17).
...
בנסיבותיו המיוחדות של הערר דנן, אני סבור כי יש לקבלו.
לנוכח זאת, אני מורה על השבת הדיון בבקשה לבית המשפט המחוזי על מנת שהעורר יציג בפניו חלופות הולמות להנחת דעתו, להבטחת אפשרות חילוט הרכוש, אם יורשע בדינו.
הערר מתקבל אפוא, במובן האמור בסעיף 13 להחלטתי זו. ניתנה היום, כ' בטבת התשפ"א (‏4.1.2021).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כך נעשה, ובתמורה שולם לנאשמת סך של 2,981 ₪, אשר הופקד בשלוש פעימות באמצעות שירות העברת כספים בדואר ישראל ("מזומן בזמן").
ב"כ המאשימה הדגיש את נסיבות ביצוע המעשים, מפגשיה של הנאשמת עם האחר בשתי הזדמנויות נפרדות במקומות שונים, נשיאת החפץ האסור ולאחר מכן הסמים המסוכנים במשך שבוע בכל פעם, תאום הפגישות בכלא, התגמול הכספי לו זכתה בגין מעשיה.
ראו פסקי הדין שלהלן: (-) בעיניין זלוצבסקי (לעיל) הורשע המבקש בהתאם להודאתו בהחזקת סם שלא לצריכה עצמית, ניסיון לסחר בסם מסוכן וקשירת קשר לפשע, זאת לאחר שניסה להבריח 3.2 גרם סם מסוג הרואין לאסיר בכלא צלמון.
...
קצינת המבחן התרשמה מהנאשמת כמי שאיננה מאופיינת בדפוסים עברייניים, והתרשמותה זו מקובלת עליי.
מכלול השיקולים העומדים לזכותה של הנאשמת, בדגש על התהליך השיקומי בו החלה עם שחרורה ממעצר, הביאו אותי למסקנה כי חרף חומרתן של העבירות בהן הורשעה, ניתן להקל במידת מה בעונשה, תוך חריגה לקולה ממתחם הענישה.
סוף דבר, החלטתי לגזור על הנאשמת את העונשים הבאים: 10 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרה (12.2.20 – 19.2.20).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת שיחה זו, הסביר מתי לנאשם בהרחבה את פרטי תכנית יבוא הסם, כשחלף המילה סמים השתמש במילים "אבנים יקרות" ו/או "יהלומים", לרבות בנוגע לכרטיסי הטיסה, משך השהייה ביעדים, קבלת המזוודות והעברתן לישראל והתמורה שיקבל.
הנאשם מסר לחיים את פרטי המלון, וביום 31.5.21 הגיע מתי בטיסה מאתיופיה לוינה, פגש בנאשם בחדרו שבמלון והעביר לו שלוש מזוודות, כשבכל אחת פלטה שהוסלקה בדופן כפולה עטופה בנייר כסף, ובתוכה סם מסוכן.
לעבירת הייבוא פן מחמיר נוסף המתבטא בנזקים הפוטנציאליים הנלווים של ביצוע עבירות על רקע שימוש בסמים: "לא אחת הדגיש בית משפט זה את החומרה היתרה שנלווית לעבירות סמים ובפרט לעבירות שעניינן יבוא והפצת סמים מסוכנים. זאת, שכן בעבירות אלו יש כדי לסכן את שלום הציבור ולהרחיב את מעגל המשתמשים בסמים והמכורים..." (ע"פ 7757/21 מרזוקי נ' מדינת ישראל (24.05.22) (להלן-עניין מרזוקי).
משכך נקבע כי יש להטיל ענישה מחמירה ומרתיעה על עברייני הסמים תוך מתן בכורה לעקרון הגמול והרתעת הרבים (בע"פ 1987/15 דרורי נ' מדינת ישראל, פסקה 9 (17.8.15); ע"פ 8048/19 פיצ'חדזה נ' מדינת ישראל, פסקה 11 (4.6.2020)).
זהו המקום להעיר כי במקרים אחרים, שבהם תוקן כתב האישום באופן דומה, צויינו סוג הסם ומשקלו בכתב האישום, מדובר בנתונים מהותיים לבחינת הנזק ופוטנציאל הנזק של מעשי הנאשם ואין בכך שבחר, חרף חשד ממשי, לעצום את עיניו כדי להפחית מהנזק שעלול היה להיגרם אם הסם שהוברח היה נמכר ומופץ לצרכני סם בארץ.
...
הפסיקה קבעה בהקשר זה, כי ניתן להתחשב, בין היתר, בשיקולים כגון המוטיבציה שהביע האדם המורשע להשתקם; הליכי גמילה מהתמכרות; הצלחה בהשתלבות בהליכים טיפוליים; שינוי בהתנהגות ובדרך החשיבה של האדם שהורשע; הבעת חרטה כנה והפגנת אמפתיה כלפי נפגע העבירה (ראו: ע"פ 6637/17 קרנדל נ' מ"י (18.04.2018); ע"פ 3613/17 זייבלד נ' מ"י (17.01.2019)), כשלתסקיר שירות המבחן מעמד משמעותי ביותר, אם כי כמובן שאינו מחייב את בית המשפט.
לאחר ששמעתי את הנאשם ואמו, אניח כי סגירותו נובעת מאישיותו השקטה והמופנמת.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות במקום עבודה המשקם בכתובת השפלה 7 פתח תקווה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו